reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Bry wieczór...

Dzień zleciał nawet nie wiem kiedy, Oliwka odstawia mi cyrki teraz przy wsadzaniu do wózka więc doskolnale rozumiem Cię Happy. Zaliczyłyśmy spacer, odwiedziłyśmy babcię, coby nie wypadła z rytmu opieki nad Oliwką ;-) popołudniu obiadek, drzemka Oliwki trwała zaledwie 20 minut, ciężko było jej zasnąć a jak już na dobre zasnęła to mama niedobra obudziła :-/ zjadła i pojechaliśmy do prababci Oliwki na imieniny. Wróciliśmy przed 20, kąpiel butla i padła nie zjadając wszystkiego. Chyba się przejadałam albo czymś podtrułam bo już po przyjściu do domu było mi niedobrze i miałam rozmowę z muszlą :-( teraz piję miętę i mam nadzieję że pomoże.

Sarisa dzięki za przepis :-) a nuż mnie najdzie i tak jak Ala mężusiowi placek upiekę ;-) życzę więc aby plany zafasolkowania się udały :-)
Roxannka mam nadzieję, że przyjdzie taki dzień, że rano wstaniemy i powiemy sobie w duchu "ale się wyspałam" :-)
Kasia33 a myślisz, że mnie stanął w miejscu i nie tyka? tylko ja sama nie wiem czy chcę już teraz kolejne dziecko, jak tyle czasu i uwagi poświęcam jednemu to co dopiero przy dwójce. Poza tym na samą myśl o porodzie słabi mnie...Super, ze ciasto wyszło, więc ja w przyszły weekend pewnie zrobię, bo w ten na wyjeździe nie bardzo, no chyba że jutro się pokuszę :-)
Doris jedziemy na kilka dni w Bieszczady :-) co do zasypiania wiem, że jak dzieci mają zbyt dużo wrażeń w ciągu całego dnia to trudniej jest im zasnąć, czasami jak są przetrzymane to też...
Mała_mi u Nas drzwi do łazienki, wc muszę być zamknięte a co do męża, jego nowej pracy i godzin to na pewno ogarniesz wszystko :-) a co do walenia głową o ścianę też to przerabiam, jak za mocno walnie to już pierożek na buzi i łzy.
CzarodziejkaM u Nas też tak było że sama usypiałam, rzadko mąż ale od jakiegoś czasu śasiadka mi poleciła, żebym tak zrobiła bo to dla Nas póxniej będzie istotne, żeby dziecko nie miało problemów z zaśnięciem przy tacie, zuch chłopak z Twojego Krzysia, na pewno musiało go boleć, hmmm to dziwne rzeczywiście z tym Nanem 3, bo powiem Ci, że jak my przeszliśmy na Niego to nie było takich rewelacji.
Emiliab cały czas utwierdzasz mnie w przekonaniu, że z Ciebie zaradna Kobieta jest :-) czekamy na fotkę bucików - doczytałam i oglądnęłam - super buciki :-)
Sheneey to bardzo miło słyszeć tzn. czytać o Waszym szczęściu zwłaszcza po tym, że w większości związkach jakieś kryzysy, Tomuś Wasz tesz pięknie śpi :-)|
Dobranocka mnie też się tak w ciąży wydawało, co to posprzątać, ugotować itd... ale jak dwa razy wylądowałam na patologii to musiałam się ograniczyć w wykonywaniu domowych, podstawowych czynności, super ta klapka dla kotka jak w amerykańskich filmach i kreskówkach :-)
Cass miło Cię znów czytać, super że u Was wszystko dobrze :-)
Happy to gdzie na te kolonie jeździłaś? na drugi koniec Polski?
Elwirka dobrze, ze odpoczęłaś, a Oliwka tak śpi ze względu na tą mega dziwną aurę.
Margerrita zatem udanego urlopu w Norwegii, no to super - 60 ml to całkiem nieźle :-)
Makuc wow to super, że nocka przespana pewnie zmiana otoczenia jej pomogła, a co do powrotu do domu to cieszę się razem z Tobą i trzymam kciukasy, żeby teraz już było tylko lepiej.
Natolin zrób zdjęcie i zamieść też sobie popatrzę, uwielbiam góry :-)
Efa współczuję i łączę się z Tobą skokowo, a Oliwia z Olusiem :-)

Dobrej nocki Mamusie :-)

Ostatnia edycja:
margerrita,sheneey to strasznie tanie te bilety! My szukaliśmy tez biletów,bo mamy zaproszenie też do Norwegii do przyjaciela męża,ale my musielibyśmy lecieć do AAlesund,a to trochę daleko w tej Norwegii. A gdzie znalazłyście takie tanie bilety?

kasia dziękuję:*.Mam nadzieję,że będzą wygodne,bo na takie wyglądają;-)

emilia- jakie szpile, na róg i zarabiać teraz możesz :-)
Bez żartów to fajowe i jaka okazja cenowa.

Kasia33- oby, no w sumie mogą zmoknąć, bo mam proste, wyprostowane, więc nic nie stracę na fryzurze.

dobry wieczór,
dzisiaj mieliśmy trochę opóźnienia ze wszystkim, bo do 20 byliśmy na spacerku z moją koleżanką. No i od 20 minut Łukasz śpi. Mam nadzieję że noc będzie OK.
Ja przez telefon się pozgrzytałam z G. bo mnie poirytował, bo jak zadzwonił to była 19 i jak mu powiedziałam że jestem z koleżanką i Łukim na spacerze to oburzony że mały powinien się już kąpać,że ja jego zawsze ganiam do kąpieli o tej porze a teraz nie trzymam się tego. A dobrze wiedział,że dziś Łukasz wstał z po południowej drzemki później bo o 16:30 tak więc chciałam go wymęczyć a z resztą towarzystwo koleżanki było fajne, bo dawno się nie widziałyśmy a kiedyś to była przyjaciółka ze szkolnej ławki z podstawówki i gimnazjum :)
Do tego zdenerwował mnie bo miał coś załatwić i nadal tego nie zrobił a codziennie proszę i przypominam a to ważne bo ja muszę iść tutaj do księdza załatwić roczek dla małego i potrzebuję zaświadczenie o chrzcie Łukasza.

natolin praca mojego męża była niby fajna jeśli chodzi o pracę, chociaż mąż mówi że tam się w ogóle nie rozwijał itp. Do tego miał umowę zlecenie mimo że pracował tam 4 lata a koleś który przyszedł ( mąż pani kierownik) zajął połowę jego obowiązków które mój mąż lubił a jemu zostały takie beznadziejne i on dostał od razu umowę o pracę. Tak więc mój mąż nawet urlopu nie miał. O wypłacie nie wspominam. Teraz wypłatowo może nie ma aż tak dużej różnicy,ale mąż ma okazję robić to co zawsze chciał robić i na dodatek może awansować tytułowo jak i finansowo. Teraz pracuje w dużej firmie logistyczno-transportowo-spedycyjnej :) No i ma umowę o pracę. Nadgodziny płatne a tak to nigdy mu nie wypłacano nadgodzin, a najlepsze to że jak musiał wyjść np godzinę wcześniej to już mu to wypominano i mówiono że musi odrobić,eh.

Ja jutro na 10 mam dentystę i zostawiam małego z moją mamą, mam nadzieję żę sobie dadzą radę bo wtedy będzie czas na drzemkę małego a z jego usypianiem w dzień to różnie bywa.
W ogóle stwierdzam że mam kochanych rodziców, bo mama mi finansuje dentystę jak i piątkową wizytę u fryzjera z farbowaniem, jupi! :)

Emiliab linie Ryanair oczywiscie.Ale wiadomo,ze u nich to za wszystko sobie doliczaja osobno wiec wychodzi troche wiecej.
Oczywiscie ,zalezy kiedy sie bookuje ale sporo nowych kierunkow jest naprawde bardzo tanich.A niemowleta maja stala cene.W koronach wynosi 200 kr ,czyli w zl gdzies polowe tego.Troche to bezsensu bo niemolak i tak ma miejsce na kolanach rodzica i nawet bagazu nie moze miec:eek:

reklama
A u mnie humoru brak :-( jak co wieczór ostatnio :frown:

Dlatego tylko pożycze wszystkim dobrej nocki i znikam ... z góry przepraszając za przeciąg :sorry:

PS makuc, strasznie się ciesze, że jesteście już wszyscy razem w domku :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry