reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Karen też mi się wydaje, że wynik w połowie ciąży +5 jest ok, sama też pewnie podobny osiągnę. Co do zaleceń lekarza to faktycznie lepiej dmuchać na zimne. Ja przyznam że po wczorajszych harcach łóżkowych dziś dziwnie się czuję, pobolewa podbrzusze i dopiero co wstałam a brzuch wydaje mi się dość napięty, w środe powiem lekarzowi ale niezależnie od jego decyzji sami chyba się wstrzymamy z dalszymi szaleństwami do 34 tc przynajmniej bo trochę mnie zaniepokoiło to co dziś czuję.
Pogoda też jest dobijająca - dopiero co wyleczyłam infekcje gardła (miałam już nawet wykupiony antybiotyk na wszelki wypadek bo mnie nieźle zmogło-na szczęście obyło się bez), a już od nowa mnie boleć zaczyna. Dzień lenia kanapowego dziś będzie jak nic. Filmy, kocyk, książka i taki mam plan, jak słyszę ten deszcz za oknem to mam już dość.

reklama
KAREN trzymam kciuki a bedzie dobrze:))ja tez mam problemy z szyjka . mam dluga na 2,8 a lekarz mowil ze niewydolnosc zac\yna sie jak szyjka ma 2,5 wiec jest jeszcze ok. mam nadzijee ze tak zostanie. biore diphergan na noc i duphaston 2x1 a ty bierzesz jakies leki?w ciagu dnia napnie mi sie czasami brzuch z 2-3 razy i przechodzi. lekazr mowi ze tak moze byc wiec jestem juz spokojniejsza...ale oczywiscie meza odstawilam na bok..:((boje sie ryzykowac a przytulac sie bedziemy jak sie dzidzius urodzi:))))

Zapowiedziałam sobie ze musze wrescie zaczac chodzic wczesniej spac i rano chetnie wstawac. Codziennie chodze pozno a potem o 9 ledwo moge otworzyc oczy.
Jutro mam na 9 USG i zobacze jak sie miewa moja dziewczynka.
Co do spraw sypialnych to naszczescie nie mam zakazu i przez dwa miesiace sobie pouzywalismy. Teraz 3 tygodnie przerwy poniewaz wrociłam do Polski.
A jak tam wasze wyprawki gotowe bo ja dopiero zaczełam.

KAREN trzymam kciuki a bedzie dobrze:))ja tez mam problemy z szyjka . mam dluga na 2,8 a lekarz mowil ze niewydolnosc zac\yna sie jak szyjka ma 2,5 wiec jest jeszcze ok. mam nadzijee ze tak zostanie. biore diphergan na noc i duphaston 2x1 a ty bierzesz jakies leki?w ciagu dnia napnie mi sie czasami brzuch z 2-3 razy i przechodzi. lekazr mowi ze tak moze byc wiec jestem juz spokojniejsza...ale oczywiscie meza odstawilam na bok..:((boje sie ryzykowac a przytulac sie bedziemy jak sie dzidzius urodzi:))))

Ja mam szyjkę 2,5 od samego początku i lekarz nic mi nie mówił że to źle:confused: Mam zamkniętą wewnątrz i na zewnątrz więc myślę że to najważniejsze. Ja jakos specjalnie nie uważam i nic się nie dzieje. Niestety nie da się odpoczywać jak się ma już jedno dziecko:wink:

witam:)
A ja jeszcze nic nie mam dla maleństwa, jak dla mnie za wcześnie stanowczo, a po za tym dostanę bardzo dużo rzeczy od koleżanek:)a wyprawkę można kupić później jak będę już wysoko w ciąży.Może zacznę coś kompletować w 23tygodniu po drugim USG genetycznym.

Ja ciuszków mam już bardzo dużo, postanowiłam dziś zrobić liste i policzyć ile czego i w jakim rozmiarze żeby dokupić to, czego jest najmniej ale jeszcze sie za to nie zabrałam. Muszę się sprężać o tyle, że lato kiepsko znoszę a teraz wszyscy się łapią za głowę co to ze mną będzie i gdyby się zdarzyło mi położyć do szpitala to nie wiem jak szybko bym wyszła i na ile i ile bym miała czasu, a że za chodzeniem po sklepach niespecjalnie przepadam to w bardzo wysokiej ciąży nie bardzo będę pewnie miała na to ochotę, więc teraz póki mam sporo energii robię zakupy a potem będzie pranko, prasowanko itd.

Ja nie mam jeszcze kompletnie nic:( Nie mam pojęcia co tak naprawdę bedzie mi potrzebne...Nawet ubranka nie wiem w jakim rozmiarze kupować:D Czekam do lipca aż wpadnie mi troszke więcej kasy, no i moze coś od rodziny dostanę po ich dzieciach...

Hej! Ja, oprócz ubrań po Jakubie(które i tak muszę przebrać) też nie mam nic. Wózek kupi moja mama, łóżeczko mam dostać od brata. Moja dobra koleżanka tylko czeka, aż jej powiem co będę miała, to też mnie uraczy zestawem ubrań. Z doświadczenia wiem, żeby za dużo ubrań w jednym rozmiarze nie kupować, bo dziecko i tak tego nie "przenosi".

Zresztą, jak już pisałam wcześniej, czekam do USG połówkowego, które już za 10 dni.....

reklama
Dziękuję mamuśki za "dobre słowo" :-) jakoś mam nadzieję dotrwam do końca. A co do seksu to dla mnie to nie problem bo i tak od początku ciąży moje libido się mocno zmniejszyło z uwagi chyba na strach przed utratą ciąży.
Co do zakupów to ja jeszcze nic do wczoraj dla dziecka nie kupiłam ale dzisiaj zakupiłam wózek :-) ten Mamas&Papas O-zon jak przyjdzie to napiszę jakie wrażenia.

Do góry