reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

tak mi sie przypomnialo ze tos pytal o zabawke na zdjeciu.To najzwyklejsza stonoga,ktora maz ujezdza z syneczkiem a przy okazji froteruja podloge.

Niech sie chlopy bawia a mamusia sobie odpocznie.

Jeszcze jedno.W zeszla sobote dostalam na urodziny roczny karnet na silownie.Plan byl taki;chodze kilka razy w tygodniu na kilka godzin i albo wyczolgam sie o wlsnych silach albo obsluga wyniesie mnie do samochodu.A we wtorek okazalo sie ze bede szczesliwa posiadaczka kolejnego dzieciecia wiec z intensywnych treningow nici a takie polsrodki mnie nie zadawalaja.Tzn bardzo sie przydadza podczas ciazy.Wzmocnie kregoslup i porod bedzie latwiejszy,ale to juz nie to.

reklama
Witam z rana :-)

Muminka co do takich kosmcznych zachcianek to raczej wymysl, moze i sie zdarzy raz na milion jakies kobiecie ze zje cos kwasnego a potem slodkie ale to rzadkosc wg mnie:sorry2:
Ja z całego serducha wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze i że maleństwo będzie zdrowe. Ale z wyprawką poczekam :)
Mnie też mdliło ale zjadłam kolację i ciut lepiej mi jest. Tylko przeogromnie chce mi się spać...
napewno bedzie dobrze i skompletujesz wszystko dla Dzieciaczka:tak:

Ren no jabym chciała makaronowe ale kto to wie... Mam tylko nadzieję, że do wspomnianego salcesonu z dżemem nie dojdziemy :-D
no to chyba mamy podobne upodobania, a nei sadze zebysmy wariowaly i jadly sledzie z bita smietana i truskawkami popijajac czekolada:-p
Mi nic nie jest lepiej. :-(
a podobno na mdlosci pomagaja:
banany
imbir
zjadanie krakersow przed wstaniem z lozka

i juz niedziela i jutro znowu trzeba bedzie wczesnie wstawac:dry: oby dzien nie zlecial za szybko

Alemnie mdli od samego rana! Udalo mi sie tylko kilka orzeszkow zjesc!
ulisia millej niedzieli z merzusiem zycze ;-)
gabires majteczki doslownie swietne!!! ha ha ha ! U nas w szpitalu to ja tam dostalam bielizne jednorazowa Ha ha ha taka z materialu jak bandarz super seksi i... ojenki tylko jeden dzien nosilam. Do tego dostaje sie takie BIG podpaski ! Szerokie na 15 cm. i dlugie od pempka po kregoslop :-D:szok: Tez tylko jeden dzien nosilam bo niewygoda.Potem kupilam Alweys na noc.
dawidowe o tych kolkach mozemy pogadac na watku o dolegliwosciach bo niechce tu smucic o bolaczkach :-D
KINDZIA100 nastepnym razem jak bedziesz w Dortmund to zapraszam na kawke. Od lotniska to 20 min samochodem. 30 min busem... Co do Holenderskiej sluzby zdrowia to slyszalam co nieco. Wspolczuje. Arti tam pracuje. Teraz zaczyna w marcu chociasz ja tego juz niechce . Ciagle rostania nie sa takie fajne.
Co do karnetu. Niema w tej silowni jakis kursow dla kobiet w ciazy ?
Ren ja przy luzku mam zawsze paluszki i orzechy. Na rano jak nalazl bo przy wstawaniu juz mnie bierze wiec se cos sprzegryzam zanim wstaje.
A wiecie na co ja ma dzis ochote. Ale to niezachcianka bo mne na mysl o tym niessie. Na ryz ze smietana i truskawkami! Oj a dzis niedziela i wszstko zamkniete. :-(
Mezunio jeszcze slodko spi wiec dam mu sie wyspac ale potem cieszki dzin nas czeka. Najpierw szwagierka z mezem i dziecmi na obiadku a potem siostra z mezem i dziecmi na kolacji :szok: No ale dam rade :-D pa paski!

Ninamnie podbrzusze boli od samego początku, konsultowałam to z dwoma lekarzami-mówili, że to naturalne, nic się nie dzieje innego-żadnego krwawienia,więc to poprostu zaczyna sią tam wszystko poszerzać:)takie ciągnięcia raz z jednej raz z drugiej storny za :jajko:;) to normalne, taki tlący-marudzący lekki ból-również. Ja do tego mam potworne wzdęcia, żołądek mnie strasznie skręca, ból mam wielki i czasem poprostu nie odróżniam, czy to brzuch czy podbrzusze. Wszystkie złe myśli-staram się na bieżąco wyrzucac z głowy-bo bym oszalała:(
co do zachcianek-nie mam-jedyne co, to potwornie jestem zmulona-ospała, i ciągle bym leżała-nigdy w życiu nie mialam czegoś takiego. Nie potrafię się ogarnąć-szczególnie, że wysokie obroty czekają na mnie codziennie w pracy:)
ulisia-termin i godzina spotkania pasuje. :cool2:

jejku jak mi sie nic nie chce najchetniej bym przelezała w łózku. Zaraz musze sie wyszykwoac i wyjsc. Najgorsze ze coraz mnie mi sie chce chodzic do pracy i pracowac. Zreszta planuje za miesiac i tak pojechac na 2 miesiace do meza i niech on sie ze mna meczy. Juz mu teraz daje popalic przez telefon. Najgorsze jest to ze jakas płaczliwa sie zrobiłam. tO jest okropne

wiem o czym mowisz:) jadlam dzisiaj sniadanie i leciala:" maja w ogrodzie."- dla nie wiedzacych - nie emocjonalny program ogrodniczy;) i tak byla scenka jak tato lepi z synem balwana i komentaz,ze male dzieci nie widzialy przez kilka lat takiej ziemi.
I ja pomyslalam, O nasz maly tez bedzie lepil balwana z tata i ..sie rozplakalam:))))))))
o matko!! a wydaje mi sie ze jestem normalna:baffled:

śmieje sie ze moj maz słyszy jak płacze tylko przez kamere albo telefon a jak pojade i bede mu tak wyłą całe 2 miesiace to powie ze mnie nie zna bo ja zawsze taka wesoła a teraz taki mazaj.:szok:

pszczylaszczka mnie wczoraj tez na placz zebralo. Ale tak bez powodu nagle taka smotna sie zrobilam i sie poryczalam. Ale dzis mi lepiej bo mi Filipo super niespodzianke zrobil. Wycial 4 rybki. Mama tata Filip i Siostra. Slodkie jak nic koniecznie musialam nad kompem powiesic bo sie obrazil jak do czarodziejskiej skrzynki wsadzic chcialam na pamiatke. :-D
dawidowe
jak widze kazda z nas ma broblem ze zmeczeniem! Ja tez ale naszczescie nie tak jk pzy Filipie. Wracalam z pracy i kladlam sie spac do wieczora. Wstalam zjadlam i dalej spac. Teraz tylko juz o 21 jestem zmeczona i zasypiam odrazu jak sie poloze.
Ale rozmawiajmy moze o tym na watku o bolaczkach bo pozniej sie nieznajdziemy na watku glownym:-D:-D:-D tyle bedzie postow :-D

reklama
Witajcie mamusie:-)

Zajrzałam do Was pierwszy raz i nie znam tu jeszcze nikogo:blink:.
Przedwczoraj zrobiłam test i okazało się, że jestem w ciąży:tak:. Do lekarza będę się rejestrować dopiero jutro. Wg moich obliczeń mam termin na 10.10.10.:-D

Jak widać po moim suwaczku, jestem już mamusią, urodziłam w zeszłym roku Szymonka ( o ciąży dowiedziałam się w dzień, kiedy on skończył 9 miesięcy ;-)).

Można do Was dołączyć?:sorry2:

Do góry