reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Rysia ogromnie się cieszę i kciukasy nadal trzymam :-)
Mamaagusi a nie ma tam białej kropeczki?
Ida spodnie do pralki i już się piorą :-)
Happy kakao Amelce dajesz takie zwykłe, czy to gotowe granulowane??? z jakim z Nanem robisz???
Efa na Twoim miejscu już dawno u dr bym była...jak teraz zlekceważysz pewnie sprawy, to później się przypomną ze zdwojoną siłą. Ale przecież jesteś dorosła więc wiesz.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej! MOje dziecię śpi więc jest chwilka na pisanie.Młody wstał dziś o 5.45:szok:Myślałam,że mi się zdaje,ale nie ...calkiem rozbawiony wołał mnie z łóżeczka w ciemnościach.Wzięłam go do siebie do łóżka i udało się jeszcze poleżeć i pobawić się prawie godzinkę w pozycji horyzontalnej.MIał 6 poduszek opartych o ścianę i sobie je przekładał,oglądał,zakrywał mi twarz tymi mniejszymi ,przytulał się,łaził po mnie,hehe:-)Krzyś ma totalną faze na mnie od 3 dni,musze być w zasięgu wzroku,jak go oddaje mężowi na ręce to jest lament,że nie!On chce do mamy:confused:Jedynie jak moja mama przyjdzie,to ja wtedy juz się nie liczę,bo z nią szaleje.

Emilia dla ciebie gratulacje zgubionych kilogramów,jestem pod wrażeniem:-) A dla Frania gratki zebolkowe.
Dziulka rośnie Ci mala pomocnica,super fotki :-)
Ida pytałam męża,az musiałam ten Twój post znaleźć,bo nie umiałam dokładnie powtórzyć o co mi chodzi,(zreszta pierwszy raz słysze kindle hehe)ale stwierdził że sie akurat w tym temacie wcale nie orientuje i nic niestety nie doradzi:-(
Zrobiłas mi niesamowitego smaka na Martini,bo ja uwieeeelbiam!
CAMBRIA no rodzinka po prostu "super".:-(
E-lona ale beznadziejny system,musisz się nieźle nakombinować,żeby zrobić odpowiednie zajecia i jeszcze zapanować nad taką dużą grupa...
Natolin co prawda ja alkoholu na ciepło tez nie lubię,ale musze sie zgodzić z Dziulką,ze dobrze przygotowane wino na ciepło jest przepyszne,piłam w Alpach-rewelacja.
Mała-Mi ambitny temat pracy,zyczę powodzenia,a na kiedy masz skończyć i kiedy masz mniejwięcej obronę.Jesli pisałaś to przepraszam,ale wypadłam nieco z obiegu.:zawstydzona/y:
Makuc,tak tak septolette działa cuda:-)Na mnie tez dziala i to nawet to zwykłe do ssania w tabletkach.Pisałas do Roxi,ze Twoje dziecię tez niezbyt grzeczne,więc życze Ci abyś miała dziś spokojny dzień.Aha i jeszcze jedno.Zazdraszczam pozytywnego podejścia do siebie i luzu,ja zawsze miałam z tym problem i jednak przejmowałam się co ludzie o mnie myślą,chciałabym mieć więcej dystansu do siebie podobnie jak Ty:-)
MAMAAGUSI a ten Twój kolega jest lekarzem?Bo nie zakodowałam....Ja równiez chętnie poczytam co ma do powiedzenia,jesli faktycznie zna się tak dobrze i masz do niego zaufanie.
Roxannka to co napisalas o nastroju na forum,to moglabym się podpisac pod tym bo myslę dokladnie tak samo.:tak:Bardzo dziękuję za wieści o Laurze .Mam nadzieję,że dziś Ptyś będzie grzeczniejszy.:-)
RENATA, CAMBRIA STO LAT dla Waszych dzieciaczków!
Dorisku dzisiaj znowu nie pospałas?ehh jak Ty funkcjonujesz,praca,dom i dwoje dzieci....:-*
Kahaa miłej i spokojnej pracy.:-)
Happy co do butków na zimę to ja już kupiłam,prawie dwa rozmiary za duże.Dlatego,że mały jeszcze sam dobrze nie chodzi,chciałam aby spokojnie weszła rajtuza plus skarpeta i żeby się łatwo wkładały,a że mają dużo futerka w środku tym bardzij musiałam wziąść większe.NO i mojemu noga rośnie bardzo szybko.
kahaa,Kroma ja wojny tez się boję,ale zdarza mi się mieć lęk bez powodu.Czasami jak sobie np palę na balkonie juz wieczorem nagle mi się zakradają mysli do głowy,dosłownie same np. że upuszczam małego na podłoge i coś mu się dzieje,albo że schodząc z nim ze schodów przewracam się i widze to w myślach.Horror!:no:(zreszta zawsze sie tego balam,jeszcze jak byłam w ciąży),albo jak mały jest na spacerze z moja mamą,albo z mężem ija siedze w domu i jedzie karetka na sygnale to ja sie boję czy nie dostanę telefonu,że był jakiś wypadek.Ja wiem że to trochę co innego niz u Was ale mimo wszystko nigdy nie rozumiałam skąd w glowie człowieka biora się takie myśli,takie samonapędzanie złych emocji.:baffled:
Happy podoba mi się opcja grzańca w odpowiednich "okolicznościach przyrody":-) Szczerze mówiąc nigdy nie byłam na ognisku w zimie,baaa nawet nie byłam na kuligu,pewnie mam czego żałować.Sanki,jako sanki to wiadomo były,jak byłam dzieckiem ale jako dorosła osoba to byłam tylko raz,ale bez takiego miłego zakończenia hehe;-)
Natolin na to gardlo spróbuj płukania letnia woda pomieszaną z solą.Obrzydliwe,powoduje odruch wymiotny ale na mnie to zawsze szybko działa.
Rysia super wieści kochana!
Efa współczuję Ci bardzo,dbaj o siebie słońce!:-*

no właśnie nic białego nie widać. jest tylko wybrzuszone i bardzo czerwone takie aż sine prawie.
czarodziejka nie jest lekarzem. ejst studenrtem 6 roku i o ile się nie mylę ma chyba 2 egzaminy do zdania i będzie mógł zaczynać stać. w sprawach zdrowia mam do niego pełne zaufanie. poza tym jeśli nie esjt czegoś pewny to zawsze to powie.

Ostatnia edycja:
michalwielun- witaj:-):-):-).Czekałysmy tu na Ciebie:tak:.
A jesli chodzi o kakao,to jak robię to "zwykłe",to na normalnym mleku UHT,bo się je gotuje.Teraz dałam jej to rozpuszczalne,więc na NAN3 robione- czyli normalnie zrobione mm + kakao.
A,zapomniało mi się.:zawstydzona/y:
mamaagusi- u nas przed pojawieniem się ząbków tez takie "gule" bardzo czerwone,wręcz fioletowe,jak krwiaki ,się robiły.a jeszcze jak piszesz,że w miejscu dolnej jedynki,to według mnie ząbek.Dopiero potem stukało pod łyżeczką

Ostatnia edycja:
NIEDZIELA....
DAWIDOWE jak Laurusia????

ELIZABENET ja podobnie jak Ty uwielbiam zakupy i łażenie po sklepach. Zdecydowanie tez nie przepadam za ciucholandami. Niedaleko mnie jednak jest jeden , który odwiedzam regularnie , bo ciuszki tam są na wieszaczkach wycenione sztukowo, posegregowane odpowiednio więc tak jak w normalnym sklepie (widzę ,ze i HAPPY i KANIA mają taki niedaleko i też sobie chwalą). Lubię tam kupowac najczesciej koszulki z długim i krótkim rekawem dla Dorianka. Gratulacja dla Adasia nowego ząbka.

HAPPY zeby mój J. tak lubił zakupy jak Twój. Jeśli chodzi o butki to wydaje mi się ,ze w grudniu już będzie zima na calego , ja tez jestem na etapie kupna bucików zimowych dla Doda , ale na pewno na początku listopada już kupię. Najlepiej Ty kup jedna parę tu , a on kupi drugą ... i już ;-)

MAKUC widze ,ze i Tobie alpinistka rośnie. Mój Dodo też podobnie korzysta ze swojego prezentu , co dostał na roczek. Jest to takie krzesełko ze stoliczkiem (ROXI kiedyś pokazywała) i mój wlasnie uwielbia stawac na tym krzesełku :-( . Niziutkie jest (więc niby daleko nie poleci ;-)), ale aż mnie trzęsie jak to widzę.

NAT,ROXI u Was nadal choróbsko???? Nie no co jest?

ELWIRKA widzę ,ze u Ciebie nocki bez zmian :-( Witaj w klubie. A głosik oddany :-)

KANIA jak tam nastrój? Najgorzej jak się tak wszystko skumuluje: stersy, @, niewyspanie.... nieraz tak mialam :-(. A @ przyszla?

KAHAAAA jak tam katarzysko Tomcia? Lepiej coś?

KASIS daj znac jak po wizycie u alergologa. Bardzo dobra decyzja z tym roczkiem.

IDA współczuje nieporozumien z 'marsem'.

EMILIAB dziś pierwsze zjęcia Kuby w zajęciach teatralnych. Ciekawe czy mus ię spodoba. Sama w szkole podstawowej należałam do takiego kółka i milusio to wspominam.

STRIP moim zdaniem to normalne ,ze Wojtus wymusza swoje zachcianki płaczem. Zwłaszcza ,ze np. ktos (Twój małż i dziadek) ulegną to już jest pozamiatane. Wie ,ze może tak wynegocjowac to co chce. Mój Dodo non stop otwieral mi lodówkę i tez placzem pokazywal swoje niezadowolenie,ze mu zabraniam , w koncu kupilam blokadę i jak nie udalo mu się jej otworzyc to po prostu olał sprawę ;-). Nie mysl ze jestes złą mamą , wszystkie mamy zle chwile i czasem chce nam się ryczec. Normalka. Zdrówka dla niego, nich już go ta choroba opusci.

DZIULKA widze ,ze zmeczenie materiału i Ciebie dopada. Kochana Twój małż ma rację ! Odpuśc trochę! Nic się nie stanie jak nie poprasujesz w ten dzień a w inny. Albo jak on poprasuje. Daj spokój i wyluzuj. Idz do tego fryzjera , skocz na kawe z kolezanką. Zrób cos dla siebie. To naprawdę pomaga.

PONIEDZIAŁEK i DZIŚ....
ELIZABENNETT Przykro mi ,ze teraz Ty cierpisz. Współczuje tego kaszlu i związanego z nim niewyspania. A może powinnas w ogóle wziąć sobie wolne coby wyzdrowiec i odpocząć?

ELWIRKA super ,ze tym razem nocka nalezała do udanych. Oby częściej!

HAPPY jak napisałas ze zaspałyscie to myslalam ,ze nocka przespana , a tu fuka. Npo dobrze ,ze chociaz rano troszkę moglyscie pospac.

MAŁA_MI wow jaki ciekawy temat pracy mgr. Powodzonka!!! Niech Ci się super pisze. Zachowania teściów nie będę komentować ....powiem tylko- masakra co za ludzie!!!!

NATOLIN nawet nie strasz ,ze teraz znów Ciebie cos łapie??? Co u lekarza? A bylas ze soba czy Pudziankiem?

KASIA33 gratulacje 10 ząbków u Pafcia.

KANIA cieszę się ,ze @ przyszla. Mam nadzieję ze bezbolesnie ;-)

RYSIA wspołczuję kiepskiej nocki. No i okropnie mi przykro ,ze wyniki siostry znów są gorsze. Kurcze jakie to wszystko niepsrawiedliwe. Sciskam mocno. A znajomi to się faktycznie zasiedzieli ... od 4tej???? OMG.

MAKUCKU i mnie się Twój avek podobuje ;-)

IDA co do ciuchów japan style , to ja kiedys zamówilam kurtkę i niestety byla beznadziejna :-( , od razu poszla do smieci. także wyleczylam się z tego choc faktycznie na zdjęciach wyglądają super.
U mnie tez kwestia seksu na zgode raczej nie wchodzi w grę , bo jak jestem zła to jest to ostatnia rzecz zwiazana z winowajcą o jakiej myslę. No chyba ,ze niezgoda trwa jzu długo , a mnie akurat dopadła potrzeba ;-). jeśli chodzi o sytuacje na forum to mam takie zdanie jak NATOLIN. Nie zauważylam kółka wzajemnej adoracji .Moze powinnas popatrzeć na to z innej strony. Wiesz , bywa tak ,ze pytam się kilkakrotnie Ciebie o cos a Ty nie odpowiadasz . No to odpuszczam , a Ty odbierasz to po swojemu. Dodam jeszcze ,ze .... grzane winko uwielbiam :-D

KROMA 6 zębów naraz? WOW – gratulacje.

MAŁA_MI dlaczego jestes zaskoczona ,ze chrzestny przyjedzie , bo nie rozumiem?

DZIULKA naprawdę super ,ze tak bliziutko do pracy bedziesz miala :-). Będziesz wpadac na kontrole do domciu ;-) I na to winko grzane to ja chcę do Ciebie!!!!! Weź poslij szklaneczkę , plisss.

CZARODZIEJKA super Cie tu widziec (czytać) na głównym :-) welcome back. SN – tez mnie powalił!!!! :-D

MAMAAGUSI choc ja ekspertem nie jestem, to tez uważam ,ze martwic się wcale nie powinnas.Przecież Agusia rozwija się książkowo. Ciekawa jestem co Ci lekarz powie. Daj znac. No i extra z tym kolegą ,ze będzie nam pomagał w kwestiach fachowej porady. W sumie to dla niego tez trening, bo spotka się tu z przeróznymi problemami. Mnie ten obrzęk jaki opisalas przypomina wychodzący ząbek.

KANIA kłopoty z oczkami? A na badankach ostatnio była?

KAHAAA łojej , to kochana faktycznie z tymi nockami nie mam najgorzej. Jak Ty kobieto funcjonujesz????? Dla pocieszenia powiem ,ze u mnie dziś znów koszmar :-(. A Ty pracujesz?

MAKUCKU widze ,ze Twój Alutek tez garnie się do pracy i nawet chce samam z szefem pogadac. Mój Dorian ostatnio wziął moją komórkę słuzbową i wyslalal eska do szefa o tresci : 8 :-D. Co do 'braku szczerosci' to ja to bardziej widze u siebie jako brak chęci na niepotrzebnej zwady. Tez oczywiscie o sprawy życiowe mi chodzi. Po prostu uważam ,ze lepiej czasem przemilczec pewne sprawy... i akurat cieszę się ,ze nauczylam się tego , bo kiedys to zaraz musialam powiedziec co mysle i często potem żałowalam. A teraz wrzucam na luzik i dobrze mi z tym ;-) hahahaha , ateraz zieję bo nie wiedzialam ze demakijaż można nazwać przepoczwarzaniem :-D A co takich 'cuuuuudownych' nocek u nas to stawiam na zęby. I modlę się zeby już wylazły wszystkie :p

KROMA u mnie tak samo. Antygwałty wcale nie działają hahah :-D Fajnie ,ze nocka przespana. Ja tez chcę!!!!

CAMBRIA fajnie ,ze świetujecie roczek szampańsko pomimo tego ,ze we wlasnym gronie:-)

E-LONA oj faktycznie teraz masz niezłą jazdę z pracą.

ROXI dobrze ,ze Ptys wraca do zdrówka , szkoda tylko ze teraz tak daje popalic :-(. No i trzymam Cie za słowo i szczekam na megasuperhiper wypasionego posta.

EMILIAB ja tez , ja też!!!! Po dukanie nic a nic nie przybrałam :-) Ooooo kawki zbozowej mi się zachciało ;-) Brawa z okzaji ósemki!!!

KAHAAA kazda z nas ma obawy obserwując to co się teraz dzieje na swiecie i w jakim kierunku to zmierza , ale kochana musimy starac się wychowac nasze pociechy najlepiej jak potrafimy i będzie dobrze. Nie ma co się dołować.

KANIA dokladnie tak samo mysle jak Ty. Trzeba zyc dniem dzisiejszym , bo i tak nie przewidzimyco nas czeka jutro. Czasem jest gorzej , czasem lepiej grunt ,ze ze wszystkim sobie radzimy i idziemy do przodu. No a co tam u Ciebie? Pytasz o mnie ,ale sama niewiele piszesz o sobie?. Jak w pracy? Jak Oliwcia Ci sypia? I jak w sprawach małzowych? - o widze ,ze już napisałaś do małej_mi. Czyli Oliwcia już zdrowiutka i fajnie spi. Swietnie.

HAPPY jakie lęki nocne? Weź mnie nie strasz?! ;-)

MAŁA_MI jeju pomoce do pracy mgr masz raczej nietypowe: płuca , krew . A kto Ci te materiały dostarczył? Uczelnia ? Powodzonka.

RYSIA suuuuuuuper!!!!!! wiesci o wynikach siostry. Ufffff ale ulga. Ciesze się razem z Tobą.

EFA to niedobrze co to tak Cie boli. Niech już przestanie. Wracaj do zdrówka i do nas jak najszybciej. Buziaki dla Olcia.

CZARODZIEJKA z jednej strony fajnie ,ze Krzysiu tak za Tobą jest,tylko z drugiej strony cięzko się ruszyć bez niego?! A jak ja funkcjonuję? Sama już nie wiem ... jade na kawach i redbulach :-D

reklama
Mamaagusi to na ząbka mi wygląda...tzn. ta opuchlizna może być przyczyną że jest tam...
CzarodziejkaM miło, że pytasz bywało gorzej więc nie jest źle :-)
Witamy MichaleWielun, bardzo się cieszę, że będziesz służył nam radą :-)
Doris wow, powalił mnie Twój post na kolana, @ przyszła :-) w sprawach małżowych na zamkniętym, a co do Oliwii to całkiem nieźle dziś poszło, sypia też coraz to lepiej tym samym i my :-) Ja też jakiś tydzień temu tak funkcjonowałam jak Ty na kawach i dopalaczach tzn. red bullach :-) U Was też to przejdzie, tzn. Doriankowi :-)jak wyjdą naszym dzieciaczkom ząbki wszystkie to może zaczniemy się wysypiać porządnie. Póki co pozostało tylko przetrwać ten okres i nawzajem n się wspierać. A co do oczek, na badaniach byłam jakieś 2 lata temu...

Ostatnia edycja:
Do góry