reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam Kobietki.
Dostałam skierowanie na morfologie juz 20maja jak byłam na wizycie u ginka a wczoraj dopiero poszłam do laboratorium i zauwazyłam ze obok morfologi bylo napisane przeciwciała..:sorry2: Czy któraś może mi powiedzieć po co to badanie?lekarz mi nic nie powiedziała a ja sie troszke przestraszyłam ze moze cos nie tak jest i dlatego kazał mi to zrobic.

reklama
Baśka a lekarz nie napisał jakie te przeciwciała masz skontrolować?

E-lona balsamy brązujące przerabiam po kolei jak lecą. Teraz Nivea Summer Beauty i niby ok. ale trzeb się omęczyć żeby w miare równomiernie rozsmarować, jak dla mnie to większość tych mazideł zostawia smugi, ale i tak mniejsze niż samoopalacze a jak się jest tak bladym jak ja to jakoś ratować się trzeba.
Sarisa skierowanie lekarz wystawił mi bez problemu, pewnie dlatego że ja miałam wrodzoną wade serca i operację w dzieciństwie więc mam wskazania ku temu, żeby sercu malucha dokładniej pod tym kątem zbadać. Gdybym nie dostała to i tak bym poszła mimo że nasze USG trwało ok. godzinę z czego ponad 30 min skupiliśmy się na sercu i na własne oczy widziałam 2 komory, 2 przedsionki, prawidłowe połaczenia przedsionkowo-komorowe i komorowo tętnicze, prawidłowe zastawki, aortę, jej łuk i naczynia od niego odchodzące oraz ciągłą przegrodę między komorami – to i tak chce żeby jeszcze raz specjalista zajmujący się echokardiografią płodu to serduszko oglądnął.
Otwór w przegrodzie międzyprzedsionkowej i przewód tętniczy są otwarte i szerokie tak jak mają w życiu płodowym być, mam nadzieję, że po urodzeniu bez problemu sie zamkną ale na echo kontrolne z małym oczywiście pójdziemy.

Ja mam już drugi dzień fatalnie ze spaniem, nie mogę znaleźć wygodnej pozycji, budzę się com pół godziny i rano jestem tak zmięta jak nigdy wcześniej, bolą mnie wszystkie stawy, nawet paliczki w palcach dłoni, że o kręgosłupie to w ogóle strach wspominać. Zawsze mi się tak dobrze na tym łóżku a teraz nie wiem jak mam się położyć żeby było ok.

Dzień znów zapowiada sie upalny, M ma dziś wolne więc może skoczymy mu jakieś japonki kupić bo nie mogę patrzeć jak sie gotuje w tych swoich buciorach, a przy okazji pewnie coś byśmy małemu kupili...za to że był taki "grzeczny" na badaniu :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki:)
U nas w Legnicy też upał niesamowity już teraz, a ja mam o 10 wizytę połówkową i strasznie sie boję dawno juz nie widziałam mojego maleństwa ostatni raz na genetycznym pierwszym 18 kwietnia ,teraz jest już dzidzia większa no i może w końcu dowiem się co siedzi w brzuszku:)

lolisza i sarisa - ciesze sie bardzo,ze wizyty sie udaly!

kasis - powodzenia dzisiaj!

Powiem wam dziewczyny, ze dziekuje bogu,ze nie ma mnie teraz w Polsce, bo nie dosc, ze ja przy takich upalach ZAWSZE puchlam jak balon (lydy jak u wieloryba i zanik kostek) to jeszcze mialam MEGA GIGA alergie, zapalenie spojowek, gil do pasa, astme i czesto w efekcie jakies powiklania typu kaszel. Wspolczuje Wam serdecznie i mam nadzieje, ze temperatura w nastepnych tygodniach troche spadnie - chociaz do tych 23 stopni!
U nas w Edynburgu jest cieplo, ale pochmurno i to wlasnie lubie w ciagu dnia, zwlaszcza ze 8-16 w pracy. W weekend co prawda mogloby byc slonecznie, ale na upaly nie czekam!

hej dziewczyny
kasis - nie nerwuj sie, potrzymamy kciuki i bedzie superasnie!
Baska - ja mialam robione badanie na przeciwciala na rozyczke, co prawda na samym poczatku ciazy, ale co kraj to obyczaj... zadzwon moze do swojego gina i zapytaj jak cie to niepokoi.
zazrdoszcze upaow. u nas deszcz leje, ale za tydzien jade do Polski wiec moze sie jeszcze zalapie.

Aha, lolisza, zapomnialam Cie spytac, czy echo serca plodu powinna wykonac kazda z nas? Za miesiac bede w Polsce i rozwazalam isc prywatnie na taka wizyte. Ja nigdy problemow z sercem nie mialam i z malym tez wszystko ok, wiec moze nie musze?

Hej dziewczyny

... A mnie dziś dzień zaczął sie fatalnie.
Mianowicie , jadę sobie do pracy spokojnie , a z naprzeciwka "zapiernicza" (zeby nie powiedziec brzydko) jakieś auto. droga byla wąska , a on środkiem . Zjechalam maksymalnie na pobocze (o malo do rowu nie wpadlam) , a ten nawet nie zwolnił. No i niestety urwał mi lusterko w moim nowym aucie :wściekła/y::no::wściekła/y:. Kretyn nawet się nie zatrzymał , nie zdąrzyłam tez dojrzec jego numerów rej. Mówię Wam ,że strasznie mnie wkurzył. Sczęscie w nieszczęściu ,ze to tylko lusterko , bo moglam wpaśc do rowu. Udało mi się znaleźć obudowę z lusterka (nie jest polamana :-)) więc koszt naprawy chyba nie będzie duzy... ale spieprzył mi dzień i boli mnie głowa :-(

Sorki za moje żale.

P.s. Fajowo ,że wizyty udane i z dzidziami wszystko ok :-) Oby tylko takie wieści po wizytach były.

Ulisia wszystkiego dobrego!!!!! Trzymaj się tam i wiedz ,że myślami jesteśmy wszystkie z Tobą!!!

No to fatalnie ci sie dzien zaczal, dorisday.Wiesz w takie upaly kierowcom odbija, a niekktorym nalezaloby od razu prawo jazdy zlikwodowac, jak maja stwarzac takie zagrozenia na drogach.

wlasnie wrocilam z aquaaerobiku- troche pomaga na upal- nawet nie suszylam wlosow!!zeby efekt chlodu przez chwile byl
bylam wczoraj na usg odstawiony duphaston, dzidzia 445 gr. maz nie mogl isc, wiec lekarz mu zrobil portret corki w 3d- bez zadnej doplaty- tylko prezlaczyl, ale jak widze to on odczytuje wszystko ze zwyklego, a 3d dla radochy :0

reklama
Dzisiaj to juz przechodzi ludzkie granice ten skwar...rano o 9 wstalam bo juz spac sie nie dalo....mimo ze w pokoju wiatrak i okna zasloniete...ja to mam takie mieszkanie ze caly czas mi slonce w okna wali, z jednej albo z drugiej strony

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry