reklama

Październikowe Mamy 2010

Lolisza- dzieki, powiem o tym lekarzowi, a u Zochana ten otwor nie zamkniety otwor nie powodowal zadnej patologi, przynajmniej tak twierdzila kardiolog, na usg naczyn brzusznych i szyjnych wychodzilo ze wsio gra, a otworek byl maciupki, w tej chwili raczej juz go nie ma, ale kontrolna wizyte mamy miec pazdzirnik/listopad( wiec raczej kardiolog mnie juz nie skieruje hihi), pozatym mialam cc z powodu tachykardi hmm tak mysle i mysle, ze pogadam z polozna i sie spytam najwyzej lekarza zmolestuje..

Ida- oj ciezko wydaje mi sie bedzie te wsyztskie starsze polozne przestawic na nowe porzadki, hehe

Kasis- no gratuluje syna!!!!

reklama
kasis-gratulacje!

w Polsce upaly, a tu jak na zlosc pogoda sie popsula i juz od dwoch dni jest wyjatkowo nieplazowa:)
dobrze, ze nie pada, to chociaz na spacerki chodzimy .
Chociaz nie powiem, po 5-dniowym intensywnym zwiedzaniu Porto i okolic marzylam o wylegiwaniu sie na lezaczku. A tu taki psikus:(

z osobistych malych-wielkich tragedii to ja wczoraj pol dnia ryczalam, jak sie okazalo, ze po nieumiejetnych manewrach wykasowalam wszystkie zdjecia z obecnego urlopu:(((nieodwracalnie:(
bylo ich 300:( piekne. w tym zdjecia brzuszka:(
jestem na siebie wsciekla. A Moj nawet slowka nie pisnal, pocieszal mnie tylko. W innych okolicznosciach to niezle bym sie nasluchala.
Jednak te brzuszki to swietne tarcze obronne:)

Kasis Gratuluję!!!! Kolejny chłopak do naszej październikowej "kolekcji";-).

A ja wczoraj, po około dwutygodniowej męczarni z kaszlem i katarem poszłam do lekarza. Wcześniej leczyłam się domowymi sposoami,ale za ch....nie chciało przejść. Moja lekarka zbadała mnie, osłuchała i...stwierdziła,że wszystko jest w porządu(osłuchowo). Dała za to skierowanie do....alergologa, bo prawdopodobnie jest to alergia:szok:. Ponieważ napisała na skierowaniu"pilne", więc zostałam dzisiaj przyjęta do pradni alergologicznej w trybie natychmiastowym (normalnie czeka się ok.miesiąc). Pan doktor potwierdził przypuszczenia rodzinnej i orzekł,że może to być uczulenie na trawę,bo właśnie od 2 tygodni pyli. :baffled:. Nie robił testów, bo w ciąży raczej się ich nie robi, ale za to przepisał "superbezpieczne" krople do nosa i oka. I za miesiąc mam się u niego pojawić , sprawdzimy,czy leki są skuteczne. No i "pocieszył" mnie,że mogę się męczyć jeszcze 2 miesiące:szok:.

Ulisia wierzę,że wszystko będzie ok.

lolisza - jeszcze raz dziekuje za rade. Chyba pojde w Polsce na to echo serca, bo jestem po 2 poronieniach, a w I trymesstrze mialam i wirusa, i opryszczke. Co prawda kardiolog we wtorek bardzo dokladnie obejrzal serduszko i wszystko, to o czym pisalas ze powinno byl sprawdzone-sprwadzil, nie stwierdziwszy zadnych anomalii. Ale przezorny zawsze ubezpieczony.

kasis -mega gratulacje!!

kasis, no gratulejszyn :)

dorisday, dokładnie to samo przeżyłam kilka lat temu i jeszcze nie było jak udowodnić, że to była wina panienki, która jechała z naprzeciwka :(

ulisia
, trzymaj się tam zdrowiutko i daj koniecznie znać, bo my tu wszystkie się martwimy o Ciebie

Jeeezu, jak gorąco!!!

lolisza - jeszcze raz dziekuje za rade. Chyba pojde w Polsce na to echo serca, bo jestem po 2 poronieniach, a w I trymesstrze mialam i wirusa, i opryszczke. Co prawda kardiolog we wtorek bardzo dokladnie obejrzal serduszko i wszystko, to o czym pisalas ze powinno byl sprawdzone-sprwadzil, nie stwierdziwszy zadnych anomalii. Ale przezorny zawsze ubezpieczony.

Jesli jestes z okolic łodzi (tak coś widze przy zdjęciu) to macie tam bardzo dobrego specjalistę od echa serca płodu prof. Maria Respondek-Liberska, podaje namiary:
Instytut „Centrum Zdrowia Matki Polki” ul. Rzgowska 281/289
93-345 Łódź
Zakład Diagnostyki i Profilaktyki Wad Wrodzonych
tel. (0-42) 271-11-35
fax. (0-42) 271-13-84
www: FETALECHO

Kasis gratulacje! :)

wlasnie przegladam inne watki forumowych przyszlych mamusiek i przyszlo mi do glowy, ze u nas nie ma zadnych blizniakow. W kazdym miesiacu pojawia sie choc jedna parka. A u nas same singielki:)

dorisday, dokładnie to samo przeżyłam kilka lat temu i jeszcze nie było jak udowodnić, że to była wina panienki, która jechała z naprzeciwka :(

no mój facet mówił mi to samo,że nawet jakby się zatrzymał i policja by przyjechala , to mandat dostalibyśmy oboje , bo wina w sytuacjach "lusterkowych" jest cięzka do wykrycia i zawsze to jest ,ze obopulna.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry