reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Dziewczyny mam pytanie? Czy Wy też macie bóle brzuch??? Moje w piątym tygodniu były dość mocne, nawet budziły mnie w nocy, a teraz pobolewa już rzadziej od czasu do czasu? Pierwszy raz jestem w ciąży, więc nie wiem czy to normalne?
Tak, to normalne. Bóle są podobne do miesiączkowych, mnie przez pare dni bolały jajniki. Jeśli nie ma do tego plamień to w porządkua gdybyś jednak dalej miałą silne bóle to skocz do gina po poradę. Ale podobne pytania asiek zadawaj na wątku o objawach i dolegliwościach bo tam ten temat jest wałkowany i więcej mamusiek Ci poradzi.

dawidowe no właśnie - zdrowy rozsądek nade wszystko! A Twój M. wiedzę, ze już łapie klimat ;-) Zazdroszczę Ci, ze zadzwonił bo mój czasem się naburmuszy i ani w głowie mu gałązka oliwna :-)

karolina ale mój lekarz też mnie nie badał tylko mi dał skierowania na badania w 9 t.c. I ja się cięszę, że mi tam Dzidzi nie niepokoił. Wiem, że to trudne ale musisz być mamuśko cierpliwa :-) A jeśli strasznie chcesz mieć usg to idź do innego lekarza bo Twoje samopoczucie i komfort psychiczny są najważniejsze.

Który będziesz miała tydzień 15 marca dawidowe? Ja bede miała usg około 12 wiec druga połowa marca. Myślę, że się wyrobisz. Nie widzisz m. 2 miesiące?

Ja moge pomoc w wyposazaniu,projketowaniu wnetrz, do uslug:-D
OOOOOO!!!!!!!!!! Jak super!!! Pomóż mi zaprojektować i wyposażyć. kupilismy dom, ale w nim nic nie ma!!! Białe ściany i panele. Dopiero zamierzamy w nim robić kuchnię, malować i kupować meble. Ja jestem totalnie załamana, bo nie mam zielonego poęcia - jaki kolor ściany, jakie meble co i jak. Ratunku!!! Głównie chodzi o salon i sypialnię. Ile kosztuje takie zaprojektowanie?? Nawet nie zamierzamy korzystać z takich usług, bo to ponoć b. dogo. A są może jakieś stronki internetowe, które w tym pomogą?

Dziewczyny, ja znowu mogę pomóc w niemieckim, uczę 6 lat liceum, przygotowuję do matury i certyfikatów....

Witam!!Jestem w 5 tygodniu ciązy i gdy byłam 2lutego u ginka okreslił mi termin na 26 września co chyba się nie zgadza.Więc poszłam prwytanie do innego ale on mi nie wyznaczył jeszcze daty porodu:dry::sorry2:
Więc nie wiem sama gdzie mam pisać na wrzesień 2010 czy pażdziernik 2010:zawstydzona/y:
A kiedy miałaś pierwszy dzień ostatniej @ ??
No witam ponownie :-)
no ja tez powiedzialam tej mojej znajomej ze moja swinka zostaje z nami!!!
wlasnie wrocilam od lekarza!!
jestem wsiciekla!!!!!!!!!!!!!!!!
prawdopodobny termin porodu 12 pazdziernik i tyle sie dowiedzialam.
mam czekac na list ze szpitala - okolo miesiaca. zadnych nadan, zadnych testow - nic!!!!!!! dopiero za miesiac!!!!!!
ale zla jestem!!!
po drodze z przychodni kupilam nastepne testy ciazowe - chyba wariuje!!!!!!!!
wlasciwie to czuje sie dobrze ale wolalabym zeby lekarz potwierdzil ciaze - a ten powiedzial ze jezeli robilam test to ciaza i nic wiecej nie zrobia w przychodni!!!
beznadziejny kraj!!!!!!
pozdrawiam!!!!

Karolina moj lekarz tez tak naprawde jak sie dowiedział ze 3 testy pozytywne to stwierdizł na co ja jeszcze licze ;-)
jutro zbada dokładniej chyba że zapalenie nie mineło. Ja juz bym chiała skierowanie na USG abym mogła spokojnie 15 marca wyjechac do meza na 2 miesiace.

Karolina, Dawidowe - Wy to się tak nie stresujcie, nie róbcie (bynajmniej karola) już więcej testów, ja też tak miałam w pierwszej ciąży, że robiłam non stop. Ale ten hormon - który jest w teście ciążowym i wychodzi na pasku - wytwarza się u kobiety tylko I WYŁĄCZNIE gdy jest ciąża - i występuje w moczu, więc nawet jeśli się dobrze czujecie, i nie czujecie że jesteście w ciąży TO I TAK NA 100 % jesteście w ciąży!!! Także spokojnie!!!

Ostatnia edycja:
Kobietki, a Wy na suwaczkach macie ustawiony tydzień ciąży od ostatniej @ czy od poczęcia ?
Podobno większość lekarzy liczy od dnia ost.@ :baffled:
To już zgłupiałam w którym tyg. jestem, bo ost@ miałam 5 stycznia

Kobietki, a Wy na suwaczkach macie ustawiony tydzień ciąży od ostatniej @ czy od poczęcia ?
Podobno większość lekarzy liczy od dnia ost.@ :baffled:
To już zgłupiałam w którym tyg. jestem, bo ost@ miałam 5 stycznia

lekarze licza od ostatniej m. ja ostatnia mialam 04.1. :) dzis lekarz powiedzial ze przyblizony termin jest na 12.pazdziernika :)

Karolina, Dawidowe - Wy to się tak nie stresujcie, nie róbcie (bynajmniej karola) już więcej testów, ja też tak miałam w pierwszej ciąży, że robiłam non stop. Ale ten hormon - który jest w teście ciążowym i wychodzi na pasku - wytwarza się u kobiety tylko I WYŁĄCZNIE gdy jest ciąża - i występuje w moczu, więc nawet jeśli się dobrze czujecie, i nie czujecie że jesteście w ciąży TO I TAK NA 100 % jesteście w ciąży!!! Także spokojnie!!![/QUOTE]

pewnie masz racje :) przy pierwszym dziecku nie mialam takich stresow, pewnie teraz spowodowane jest to tym, ze mieszkam w u.k i tutaj inaczej traktuja poczatki ciazy - nie ratuja ciazy do 3 miesiaca:-(
ale postanowilam byc dobraj mysli!! mam nadzieje ze sie uda!!!!

Gabires on juz złapał klimat za bardzo wrac z cała jego rodzina. Imie juz nawet wybrane dał mi nawet dwa do wyboru (ja przy wyborze imienia dla chłopaca sie nie licze za bardzo ;-) za to dla dziewczynki ja moge wymyslić). Naszczescie jedno imie brzmi tak samo jak w jego kraju jak i w Polsce tak wiec chyba na nie przystane.
No niestety skonczył studia to w wiza teraz ciezko i musiał wyjechac do siebie nie mowiac ze jeszcze ma obrone na swojej uczelni. Wiec po obronie bedzie sie starał juz jako niestydent a z tym jest bardzo bardzo ciezko. Jak nie uda sie to ja po urodzeniu wyjade na stałetam. Tak wiec moze sie okazac ze 2 miesiace to bedzie mały pikuś. Ale narazie nie chce sie denerwowac. Takie życie i juz. Chwile pocierpie a potem nareszcie razem jak normalna rodzina.

Hejka! Wróciłam, tak jak myślałam - ostatni egzamin na 5, index oddany, święty spokój i ferie.

No, nie taki święty, zaraz się pracą mag muszę znów zająć.

Buziaki dla mam nowych i starych!
Zajrzę pod wieczór :-)

reklama
Hejka.
Wróciłam od ginka i mam lutkę brać, a za 2,5 tyg. przyjść na konkretną wizytę już z badaniem. Wiem już jak lekarze liczą przewidywany termin porodu. Od dnia ostatniej @ dodają 9 miesięcy plus 7 dni. U mnie ze względu na owu w późniejszym czasie termin przesunie się o ok. 10 dni ale to wszystko okaże się po pierwszym USG.

Ulisia, gratulacje!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry