reklama

Październikowe Mamy 2010

dziulka my z Tomkiem zawsze naszym rodzicom powtarzamy,ze mineły te czasy,ze rozmowy z zagranica kosztowały majatek:-D a tym bardziej w UE.A oni i tak przyzwyczeni i przewaznie jest tylko "czesc,jestescie w domu, właczcie skypea"

Wioli Ikaa ragna ja tam wierze,ze w Polsce bedzie coraz lepiej.Wiadomo,ze nikt nikomu nie da nic za darmo a i pieniadze w budzecie nie biora sie z drzewa,zeby wszystkim tylko dawac.NIe ma kraju ,w ktorym było by idealnie..A i musimy pamietac,ze jeszcze nie tak dawno Polska była w głebokim komunizmie ,To i tak uważam ,ze w tak krotkim czasie całkiem nieżle sobie radzi.więc powoli,troche czasu i bedzie lepiej:tak:

Rysiunia dzięki!!!:**** Dla Ciebie tez

reklama
Casting Léane, bébé de 16 mois, la frimousse de Magdalena, sa maman. - Maviedemaman.com laseczki jakbyscie mogly oddac glosik na Leane?? kliknac pod fotka na VOTEZ i wpisac swojego mejla, potem oni przysylaja mejla i trzeba kliknac na linka tak po srodku po prawej bo tylko wtedy ten glos jest wazny, glosowanie ogolnie jest jakos mocno zabezpieczone stad te jaja z glosami i mejlami, a i nagrody sa wartosciowe. nie musicie miec zadnego FB itp.

SHENEY wyobraz sobie ze ja za 38 euro miesiecznie mam kablowke ponad 300 kanalow, internet bez ograniczen i telefon na caly swiat na stacjonarke za darmo bez ograniczen, i na komorki na FR za darmo bez ograniczen. nieraz jak dzwonie do kogos do PL to wisze na telefonie az mi reka cierpnie:)))

ja do PL to pojade zobaczyc sie z wami, zobaczyc rodzinke i znajomych , doprac bagaznik polskim zarciem i piwem ale zeby wracac i tam zyc???? NIGDY!!!! wszystko tylko nie PL. powiedzialam do meza ze jesli nie FR to Luksemburg albo Szwajcaria jesli chodzi o zycie i prace.

Wioli Miłosz jest ze mną...co jak co,ale nie wyobrażam sobie jak narazie oddać syncia na więcej niż kilka godz...nie wiem czy rozumiesz ale pępowina u mnie cały czas jest dość krótka:-D

co do poprawy w Polsce to ja jej jakoś nie widzę...a nawet jestem skłonna stwierdzić że jest gorzej niż było:szok:co słyszę to szerzy się bezrobocie,likwidują szkoły (bo nie stać rządu na utrzymanie placówek) i w ogóle za ciekawie nie jest...

Ja tęsknię za Polska strasznie jaka by nie była to jednak moja ojczyzna mój dom

Rysia to jak synus jest w domu to daruj sobie tego drinka żebyś jutro na rzesach nie musiała chodzić ja jestem daleko to ci nie pomogę ;-)

Ostatnia edycja:
Rysia ale teraz to ogolnie wszedzie jest gorzej niestety i duzo wieksze gospodarki od polskiej upadaja.

P.S za to głowa cie nie będzie jutro bolała

Ja mówie dobranoc i uciekam spac..

reklama
RYSIACZKU dokladnie podobno sie porypalo solidnie.. rzadu nei stac na utrzymanie placowek itp??? to niech grube opasle swinie przestana ladowac do wlasnych kieszen pieniedzy ktre unia im wysyla i ogolnie ktore rozkradaja!! jak dla mnie to banda zlodziei. mam znajomego, zona tyra w barze, on stracil robote bo umowa sie skonczyla, maja corke 5 lat i co?? zeby w sciane? zadnych pomocy odp anstwa. nam FR organizacje pomogly nieraz, zanim urodzilam Leane, i teraz tez pomagaja jesli tego naprawde potrzebujemy. podam przyklad. ostatnio dostalismy bardzo slony rachunek za gaz -rozliczenie caloroczne.doplaty ponad 600 euro jednorazowo, nie stac nas na jego zaplacanie jednorazowe, mamy inne rachunki, dziecko i wogole, probowalismy zeby nam rozloyli ten rachunek na raty to zgodzili sie ale na 3 razy. dla nas 200 euro na 1 rachunek to bardzo duzo. maz poszedl do jednej organizacji i mozliwe ze nam dadza jednorazowa zapomoge na ten rachunek, ze np zostanie nam do zaplaty kolo 100 albo i calkiem umoza bo maz byl na bezrobociu pare meisiecy a ja kokosow wielkich tez nei zarabiam - wole odlozyc te 600 na przyjazd do PL. gazownai tez sie obudzila po czasie bo zamiast od razu nam oszacowac zuzycie gazu i pradu ( to jeden rachunek) tak jak powinni to placilismy smieszna kawote co miesiac a tu nagle ryyyp doplata!!! zobaczymy jak rozpatrza papiery. poza tym FR w zaleznosci od sytuacji zyciowej daje zapomogi do czynszu co miesiac, dla wielodzietnych rodzin, albo o niskich dochodach albo osobom samotnym, starszym. a w PL ktos daje zapomogi??????????? albo czy ZUS zwraca 70% kosztow leczenia np u prywatnego lekarza???? zandych pomocy od panstwa, poza jakims zapyzialym MOPSEM ktory i tak wielie nei robi. u nas we FR system pomocy socjalnych jest bardzo rozwiniety i miedzy innymi dlatego niektore narodowosci wciskaja dupska tutaj bo mysla ze beda se zyc i pachniec. wiadomo ze nie kazdy te pomoce dostaje ale to wszystko zalezy od sytuacji, dochodow itp.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry