reklama

Październikowe Mamy 2010

ooo, witaj justella, a już myślałam, że o nas zapomniałaś, co nie byłoby fajne, biorąc pod uwagę, że jako jedyna z nas spodziewasz się bliźniaków ;)
ren powodzenia!!!

reklama
dla pati26 i jej córci
[*]
[*]
[*] ;(;(;(

ren, ogromne gratulacje!!! jesteś na marcóweczkach razem z moją przyjaciółką, więc będę na bieżąco na Waszym wątku:-D

justella, witaj spowrotem:-)!co do łóżeczka to ja go jeszcze nie mam ze względów praktycznych: dopiero remont się kończy; ale jak najszybciej chcę je wstawiać, ze szczerą nadzieją, że okaże się katalizatorem emocji małża:rofl2::rofl2::rofl2:bo jak na razie, choć wiem, że bardzo cieszy się na córuchnę, nie widać po nim żadnych uczuć...:-(

a ja poukładałam już ciuszki w szafie:-D:-D:-D wyszło tego dwie półki!!! teraz nie będę się mogła doczekać komody, żeby to poukładać konkretnie i żeby miało ręce i nogi:-p

ZMIANA KODU... TRÓJKA Z PRZODU:happy2::happy2::happy2:

Dziewczyny powoli kolejny miesiąc za nami! Widze, ze zniknęły już czerwcówki, lipcówki finiszują a 17 sierpniówek już rozpakowanych! - nieźle sie dziewczyny zabrały do roboty a biorąc pod uwage, że nawet 3 jednego dnia urodziły to jeszcze nie powiedziane że do końca lipca nie dobiją do 20...
no wlasnie dziewczyny, niedlugo i my zaczniemy. moze by stworzyc jakas goraca linie, powymieniac sie na privie nr telefonow i przesylas sobie najswiezsze newsy ze szpitala. bo jak ktoras zniknie nagle to nie wiadomo czy neta jej odcieli czy wlasnie rodzi...

co do lozeczek to wklepcie sobie w google "lozeczka Tomi" - ja do Fr sprowadzam wlasnie takie cos LIT BEBE TOMI to jest to pierwsze z lewej kremowe takie, od razu jest z materacem, koldra i poduszka i kompletem poscieli,do tego jest becik, zawieszka na zabawki na lozeczko i baldachim. francuzi nawiazali wspolprace z polskim producentem i mnie sie oplaca zaplacic tu francuzowi za polski produkt z narzucona przebitka niz kupowac tu we FR bo takie lozeczko kosztowaloby mnie 700 euro jak drut z tym wszystkim. to samo wozki, wozek tez bede miala z PL bo place za niego 400 euro tutaj a za taki wozek podobnej jakosci musialabym dac we francuskim sklepie od 900-1700 euro. podaje linka poussette landau POUSSETTE TRIO SATURNE/OC SATU/OC w wyszukiwarke wrazie cos wklepac "wozki krasnal" -producent jest spod cz-wy. wyprobowalam ten wozek i powiem wam ze miod-malina!:)

bo u nas tutaj we FR rozmiary nieraz sa zanizone czy to dziecinne czy dla doroslych. nawet z butami, w PL buty kupowalam 39 -40 maks, a tutaj 40-41, a co do dziecinnych ja nic nie mam na wiek "0" bo to takie jest malutkie ze jak kluseczka sie urodzi nieco pulchna to nawet w to nie wejdzie. te ubranka co masz na 3m to zaufaj ze na narodziny jak znalazl tzn beda ciut za duze ale to kwestia 2 tygodni jak dzidzia smignie w gore i juz beda dobre. ja najwiecej ubranek mam na 6mcy a na 3 tak srednio. kazdy mowi ze lepiej zeby np nogawki od spiochow byly za dlugie ale przynajmniej dziecko wlozy to nie raz, a to co pisza na "0" to jest baaardzo malutenkie. ja jak tu kupuje to nieraz te na 3m tez mi sie wydawaly malutkie wiec wzielam od razu na 6- patrze tez jak material sie rozciaga bo jesli dobrze to wiadomo ze nie wloze ciuszka raz i potem klapa.

DZIULKA, :*. no ja dostałam spory zapasik obu rozmiarów, a 0-1 jeden sweterk i jeden pajacyk. myślę, że dokupię jeszcze tylko ze 3 komplety wyprawkowe w 56, pewnie na allegro i będę ready:blink:

Ewelew mam nadzieję, że po wizycie znajdziesz chwilę w natłoku zajęć i podzielisz się wieściami.

Ren gratuluję i trzymam kciuki.

Justella witaj i nie znikaj :)

Kahaaa świetny pomysł z tymi numerami.

Dziewczyny niektóre z Was już mają ciuszki wyprane i przygotowane, a mnie się nie chce ruszyć na strych i szukać tego wszystkiego. Może któraś chętna za mnie to zrobi? :)

Ja uwielbiam kupowac ciuszki dla dzieci w anglii, bo zamiast cm czy cali maja miesiace. wiadomo, ze jak dziecko wieksze to trzeba bedzie troche na wyrost kupowac, ale dla poczatkujacych matek oraz cioc jest to duze ulatwienie.

a propos zakupow z polski, to ostatnio na brytyjskim ebayu zakupilam sobie stanik dla matek karmiacych i wczoraj mi przyszedl, rozpakowalam, a tam na metce "biustonosz"... "wyprodukowano w polsce". az mi sie milo zrobilo :)

Kahaaa świetny pomysł z tymi numerami.

Dziewczyny niektóre z Was już mają ciuszki wyprane i przygotowane, a mnie się nie chce ruszyć na strych i szukać tego wszystkiego. Może któraś chętna za mnie to zrobi? :)

no to dajemy dziewczyny, tworzymy goraca linie. ja ze swojej strony skrobne to "wyspowych" mamusiek czyli smoniq i onesmile, nie wiem czy ktos jeszcze tu meiszka a sie nie ujawnil?

co do ciuszkow, to ja mam je wszystkie wrzucone do wanienki i zamnkniete w garderobie (nazwa tego pomieszczenia jest nieco na wyrost, ale *******nik nie brzmi za dobrze). prac bede moze od poczatku wrzesnia, ale najpierw musze miejsce w komodzie znalesc. :)

(no i mnie ocenzurowali, hihi!!!!)

Ostatnia edycja:
reklama
ELONA- ja mam wszystko w reklamowkach posegregowane -jeszcze z metkami w opakowaniach- czekam na ta cholerna zamiane mieszkania i dopiero wtedy poswiece dzionek zeby poprac i poprasowac to wszystko co mam. nie jestes sama!:) na ebayu.fr tez sa fajne rzeczy nieraz za pare euro mozna zlowic pudelko ubranek roznych na rozne pory roku. ostatnio widzialam 24 ubranka za 12 euro z czego polowa to markowe gdzie np jedne spiochy kosztowaly 10euro. kusilo mnie ale ja jestem niedowiarek i jak nie pomacam osobiscie to nie kupuje... i jakos w lepetynie mi sie zakodowalo zeby moja dzidzia miala wszystko nowe.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry