reklama

Październikowe Mamy 2010

Po licencjacie w moim przypadku - mogę nauczać w szkole podstawowej i gimnazjalnej. Żeby uczyć w szkołach średnich muszę skończyć mgr.

to raczej zależy od szkoły bo np. u nas obowiązkowo nauczyciel musi mieć mgr z danego przedmiotu aby nauczać (a pracuję w podstawówce)

Natomiast ja Mala_mi radziłabym Ci dowiedzieć się w wydziale spraw studenta o indywidualny tok nauki - przysługuje on studentom w wyjątkowych przypadkach w tym matkom z małymi dziećmi. Tylko szkoda że tak późno o tym Was poinformowali bo u nas przynajmniej takie podanie składa się najpóźniej miesiąc przed rozpoczęciem roku akademickiego, ale nie zaszkodzi spróbować, najwyżej się nie uda. Zajęcia wtedy wyglądają tak że umawiasz się indywidualnie z wykładowcami na zaliczanie kolejnych partii materiału itp.

reklama
pomysl ulisi z dziekanka, nie jest taki zly, zawsze jakies rozwiazanie, mozesz czesc przedmiotow zaliczyc w tym roku a czesc w nastpnym, i tak jak pisalam wczesniej, a Alicja kokretnie to nazwala indywidualny tok nauki, dowiedz sie na uczelni co moga ci zaproponowac,
co do zaocznych moze nie otwieraja samej biologi, a sa inne uzupelniajace ktore by ci pasowali i tam by mogli cie przyjac, po licencjacie mozesz tez isc na studia podyplomowe, kto pyta nie bladzi, powodzenia

Tylko problem w tym,że żeby wziąć indywidualny tok nauczania to musiałabym dostać się na dzienne a tutaj jest spory problem, bo jak już mówiłam przyjęcia są na podstawie egzaminu do którego jest pełno zagadnień z trzech lat a jak patrzę na terminy tego egzaminu to mam niecały tydzień na to. Moje koleżanki z licencjatu jak zdawały teraz na dzienną mgr to przez miesiąc się uczyły tych zagadnień a pytania były bardzo szczegółowe.
Może przez ten rok żeby nie marnować go to rozpocznę kurs pedagogiczny żeby dostać potem uprawnienia do nauczania w szkole a za rok może uda się rozpocząć studia?

Nie znam się na takich szkołach ale podziwiam i mam nadzieje że jakoś ci się to rozwiąże.. powodzenia w każdym razie.

A ja już ide spatki bo jestem baaaaaaaardzo słaba i gdyby tak się poród miał zacząć to nie będę miała sił potem .. już ostatnio byłam po nieprzespanej nocy i wiem jak to jest więc wolę odpocząć chociaż kilka godzin przed się przyda .. więc będę teraz chodziła wcześnie spać.

Dobrej nocki kochane moje papapappa
i raz jeszcze dzięki za wsparcie - dobrze że tu jestem i mam was :*

p.s. Dawidowe już w domku czy nie?

no -ja juz pojedzona i szczesliwa:) moj kochany mezus teraz sam sie pcha do garow- poklony przed nim chyle:)))) wlasnie ogladam mecz Lyonu (jestem swirus do potegi entej na tle pilki noznej a szczegolnie ligi francuskiej-mam przekrecone we lbie bardziej niz niejedn facet haha:))))

co do szkol-bo widze ze temat uczelni itp, ja po kolegium francuskiego moglam uczyc w podstawowkach gimnazjach i LO, a zeby uczyc wyzej to mgr (o ile nic nei pomerdalam). Po 3 latach kolegium nie musialam robic nic dodatkowego z pedagogiki -inaczej jest jak sie idzie do kolegium na 3 (potem licencjat) a potem na uniwerek na 2 lata a inaczej jak ktos idzie od razu na uniwerek na 5 -wtedy musi miec przygotowanie pedagogiczne ponadto. wiem tez ze to inaczej dziala jak sie studiuje jezyk a inaczej jak sie studiuje inny kierunek.

Wreszcie koniec dnia!
Widzę Mała_mi ze masz ogromny problem ze szkołą - podziwiam że chce Ci się jeszcze uczyć jak masz rodzinę: no i lada dzień - Maleństwo....
Dziulka chyba mnie zaraziła, bo cały dzień latałam jakbym miała motorek w d...
Posprzątałam chałupę na błysk, ugotowałam obiad dla mojego Męskiego Haremu, pranie zrobiłam, poprasowałam trochę, a na koniec jeszcze do Lidla po pieluchy (te w promocji) pojechałam i ogólnie zakupy. Jak przyszłam to jeszcze drożdżówkę machnęłam z owocami i kruszonką, bo coś mnie natchnęło. A teraz bym się piwka napiła... ;-)
Margerrita, a jaki masz wózek? Mój ma być już jutro!
Sparrow, też właśnie myslałam o Dawidowe, liczyłam nawet na jakieś fotki w Galerii :-)

Ostatnia edycja:
mała_mi88 na moim kierunku już mam przygotowanie pedagogiczne. Ja studiuję edukację techniczno-informatyczną. Specjalizacja: techniki komputerowe w środowisku. Miałam już mnóstwo praktyk. I po moim kierunku po licencjacie mogę uczyć na pewno w podstawówce i gimnazjum. A robię magistra dla szkół średnich właśnie. Od października biorę indywidualny tok nauczania.

jak jeszcze raz ktoras uzyje slowo piwo to ja chyba skocze przez okno... jezyk mi wisi do kolan juz na sama mysl. wiecie co mojemu mezusiowi cos sie dzieje.... od kilku dni sam chce myc gary, sam wynosi smieci (to akurat robi juz od dawna ale ostatnio bez mowienia) a teraz wjechaly mi lody na stol:))))) normalnie go chyba ukocham i wyprzytulam:))) a swoja droga przytulajek sie zrobil nieprzecietny mimo ze zawsze bym przytulajek to teraz juz w ogole lezalby non stop na mnie, moim brzuchu, itp:)))

Wlasnei gadalam z kumpela ktora ma corke 5 mcy i wkurzyla mnie jednym zdaniem: "wiesz, do 3 miesiecy to dziecko nie jest interesujace, tylko spi, beczy ..." opierniczylam ja ze jak moze tak mowic o wlasnym malenstwie ktorego tak pragnela! przeciez wiadomo ze dziecko w tym wieku nie chodzi, nie gada i nie bedzie sie bawic nei wiem ile.... jej corka dopiero od miesiaca jest wg niej "bardziej interesujaca" bo sie smieje a teraz probuje siadac... noz kurcze ilez mozna wymagac od takiego dzidziulka???

Lyon prowadzi 1-0 - jesssssssss:))))) Niemcy dostana po tyleczku:ppp

reklama
za tym, żeby Niemcy dostali po tyłeczku to i ja jestem ;)
a z dzieckiem może koleżanka nie miała nic złego na myśli ;)
a mąż kochany. lody? hmm... nie, trochę mi jednak za zimno. mam ochotę za to na ptasie mleczko przez Ciebie dziulka ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry