reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Iwcia, termin ustalę w poniedziałek z ginekolożką (mam nadzieję). Na razie trochę się martwię, bo usg na początku tygodnia nic nie pokazało (starszy aparat - tak lekarz tłumaczyła).

Z dolegliwości:
- ból głowy (zwłaszcza wieczorami)
- od 2 dni mdli mnie i nie jem nic oprócz suchych bułek
- bolące piersi
- a żeby było jeszcze weselej to odezwała się znienawidzona i długo uśpiona dyskopatia i boli że hej - łażę więc po domu jak taki Tofik bo nie mogę się wyprostować :zawstydzona/y:

reklama
a mnie jedyna rzecz jaka dokucza to wilczy apetyt.

Widze ze juz nie jestesmy ostanie poniewaz zaczynaja sie pojawia mamy listopadowe. Zanim sie obejrzymy beda mamy z połowy 2011 roku

dzięki sopocka :-) ja też trzymam kciuki za nas wszystkie i za nasze fasolki
mam problem z suwaczkem, bo wg niego wychodzi mi termin na początek października, a powinien być jakoś na 14 to dlatego że miałam długie cykle a tu nie da się przestawić :-(
jak czytam o waszych objawach to mi trochę smutno, bo ja oprócz bolących piersi to nic nie mam, wcześniej bolał mnie brzuch ale teraz mam masę leków na to więc już jest ok

dziewczyny jestem załamana:crazy:chciałam iść w tym tygodniu do gina i dzwonie dzis na piatek się umówić chciałam a tu..?!:nerd: tyle ludzi ze dopiero wolny termin jest na przyszly piatek 26.02..:( to bedzie juz kolo 6 tc..

iwcia1234 nie martw się 6 tydzień to tak prawie, wcześniej nie zawsze się wszystkiego dowiesz:) Ja w pierwszej ciąży byłam na pierwszej wizycie tak koło 9 tyg i ładnie serduszko było widać jak bije. Teraz chciałam iść do tej samej lekarki, bo byłam bardzo zadowolona a tam pierwszy wolny termin dopiero 29 kwietnia:szok::tak: to są dopiero terminy i jak tu zdążyć przed 10 tyg, ale jest tam jeszcze jeden gin, do którego w ogóle nie ma kolejek i na pierwszą wizytę do niego pójdę a później już do mojej;-)
A tak poza tym to jakoś dziwnie w tej ciąży się czuje, gdyby nie test to bym w życiu nie pomyślała, że mogę być w ciąży. W poprzedniej były wymioty (chociaż wcale mi do tego nie tęskno) od rana do wieczora a teraz nic, żadnych oznak, aż się martwię czy wszystko ok.
I koniec pisania bo mój marudek się obudził:-)
Ale i tak się rozpisałam nie wiem komu to będzie sie chciało czytać:-)

fajnie ze tyle jest juz nas:-)
troche chyba za bardzo chcemy miec takie same objawy i jak jest inaczej, to sie niepokoimy, a przeciez kazdy jest inny, dzzieci w innym wieku mowia, siadaja....
mi na usg lekarz powiedziasl, ze jest ciaza ale na pewno nie 6 tydzien, ze musialo dojsc pozniej do zaplodnienia, mam przyjsc w nastepny wtorek. wystraszylam sie, zrobilam bete i wyszla 14 500.mieszcze sie w ostatni stanik, chyba czas wyruszyc na zakupy:-) i biodra mi sie rozszerzaja , bo nie przytylam na wadze, a spodnie sie nie dopinaja, a jak wasze brzuchy?

ja po spodniach jeszcze nic nie czuje, nic nie gniecie:-D ale ja w poprzedniej ciąży do 6 mc chodziłam w tych samych spodniach co przed ciążą, a jednych biodrówkach to do samego końca chodziłam, a ciążowych nie lubiłam bo strasznie w biodrach wszystkie leciały i musiałam mocno gumkę na brzuchu ściskać. Ciekawa jestem jak to teraz będzie oby podobnie

Cześć Dziewczyny! Witam Was bardzo serdecznie!
Ja też będę październikową mamą - wg USG jestem teraz w 8tc. Wg ostatniej miesiączki niby w 10-tym, ale stawiam na urodziny w październiku.
1,5 roku temu poroniłam w 11tc. i teraz przeżywam sporo stresów związanych z obawami o obecnego dzidziusia. Mam nadzieję, że dzięki Wam i w ogóle dzięki Forum będzie mi łatwiej uspokoić nerwy i przestać się martwić :)

Witam:-)
dawno mnie nie bylo, jakas zalatana jestem ostatnio, a wieczorami zasypiam o 21:-) gorzej rano bo o 7 oczka juz otwarte i spac dalej nie chca:-)
w ciagu dnia sa juz zmeczone a nie ma jak sie polozyc hehe!
Kochane Mamusie!!!
Przestańmy sie zamartwiac na zapas!! Myslmy pozytywnie!!! WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE - MA BYC DOBRZE!!
Ja caly czas czekam na termin wizyty - pewnie za jakies 3 tyg!Juz sie nie moge doczekac!! Chce zobaczyn nasza Fasolinke!!
wszyscy przepowiadaja mi bliznieta, bo moja kolezanka ma 2 lobuziakow i zawsze mowilam, ze ja nie dalabym rady.. zobaczymy,,A swoja droga u meza w rodzinie byly blizniaki i jak w pierwszej ciazy bylam bylo takie podejzenie ;-)
Trzymam kciuki za Wszystkie Fasolinki!
Witam nowe Mamusie i Nowe Fasolki!
Pozdrawiam goraco!!!

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamusie październikowe, dawno nie zaglądałam na forum bo odpuściliśmy sobie z mężem no ale zrobiłam 2 dni temu test i wyszły dwie kreseczki, wczoraj zrobiłam jeszcze drugi i wyszło to samo więc mam nadzieje że się to potwierdzi bo w środę idę do lekarza.

Do góry