reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Cześć dziewczyny. Wieki mnie tu nie było .Ale oczytałam się i mam nadzieje,że jestem już w temacie. Wszystkim chorym współczuję , bo sama miałam ostatni zapalenie zatok i umierałam . Na szczęściw wapono i witamina C pomogła ,ale bałam sie ze bede musiała antybiotyk brac. Ja jestem teraz na zwolnieniu lekarskim do 6 maja i też niewiem co robic :( . Bo ja ogolnie pracuje ze zwierzętami psy i koty duze i małe .Ale zobacze co mi Gin powie . Bo też wrociłabym do pracy , w domu nudy :( . Wszysycy w pracy a rodzina 200 km stąd :(.

Ogólnie to zaczęłam się przejmować moim dochodem na L4. Bo ktoś tu (przepraszam ,nie pamietam juz kto) ,że to średnia z ostatnich 12 mięsięcy . Pracowałam w styczniu 2009 potem wyjechaliśmy z kraju iwróciliśmy we wrześniu zaczęłam pracować w połowie listopada . I teraz myślę co to będzie. Bo ja po raz pierwszy zatrudniona jestem na etat ,wcześniej studiowałam więc byłam na umowie o dzieło , bo jak wiecie studentów nie chcą na etat zatrudniać . I teraz myślę o tym i myślę ...............Czy może ktoś wie :) proszę o informacje . Z góry dziękuje.

Witam nowe mamusie i pozdrawiam wszystkie brzusie :)

Dzięki dziewczyny

reklama
jeśli nie przepracowałaś jeszcze 12 miesięcy to po prostu Twoje zarobki na zwolnieniu są średnią z tych miesięcy w których pracowałaś.

Ale tu dzisiaj ruch:)

To ja w kwestii kg:) w ciąży z córką przytyłam 16, zostały mi 3 i niespecjalnie już z nimi walczyłam, w sumie może i dobrze, bo zaczęłam wyglądać bardziej jak kobieta niż dziewczynka:)

I witam kolejne mamusie!

U nas dzisiaj +26 dla mnie optymalna temperatura, takie mogłoby być całe lato, ani mnie, ani więcej:)

Ja to mam wrażenie, że w Krakowie jest +30 jak nic, wracałam z pracy i ukrop taki że ledwo się dowlekłam, odpocznę chwilę, coś posprzątam i zbieram się na busa do rodziców. Już się ciuchy do mnie kleją i już mnie to drażni, na szczęście w mieszkanku mam chłodniutko więc jakiś tam relaks jest.
Co do tych kg to ja też nie chciałabym jakoś strasznie przytyć, nie należałam nigdy do chudzinek, ale ważyłam chyba w sam raz 63-65 kg przy 172 cm wzrostu. Teraz waga 69 kg i utrzymuje się taka od 2 miesięcy. Nie powiem żebym się jakoś bardzo starała, ale staram się chociaż nie podjadać przegryzek. Powiem szczerze że chciałbym być z "tych" co po porodzie wyglądają lepiej niż przed i taki mam plan :)
Miłego weekendu, odezwę się pewnie dopiero jak wrocę.

Hej dziewczyny, tak tylko wpadłam, żeby Wam życzyć udanego weekendu i już uciekam na działkę. Mam nadzieję, że noce będą ciepłe, bo pomimo zapasu węgla do pieca, ja jestem strasznym zmarzlakiem i na pewno bym zmarzła. Papatki :)

Witajcie Mamusie:-)
Chciałam zajrzeć tu już przedwczoraj, ale ciągle byłam w rozjazdach i po powrocie do domku nie miałam już sił włączać mojego laptopa. mam taki stary prawie 10-letni i strasznie wolno chodzi:baffled:, długo się loguje i w ogóle:angry::-D
Mam nadzieje, że nastroje przedweekendowe są jak najlepsze:happy:

A teraz w innym temacie.
Dziś zrobiłam turne po badaniach :-) Morfologię zrobiłam bez kolejki :-) Fantastycznie być w ciąży :-)
W szpitalu pojechałam na wymaz z pochwy. Jestem przerażona. Robi to położna. Jeśli one się z nami będą tak obchodzić przy porodzie, to ja się boję. Jak mi zarąbała wziernik, to gwiazdy zobaczyłam. Co one będą robiły z moją cipunią w październiku :-0

Sugar,
a gdzie będziesz rodzić? Pytam z ciekawości, bo ja wiem, że większość położnych to "rutyniary", ale wydaje mi się, że te na porodówkach są bardziej ludzikie, niż te w ośrodkach zdrowia. Takie są moje obserwacje:sorry:.
Ja chodzę do państwowego ośrodka na wizyty, bo trafiłam na wspaniałą lekarkę ( ona nawet nie przyjmuje prywatnie). prowadziła mi poprzednią ciążę i teraz ani chwili się nie zastanawiałam, do kogo chodzić. Fakt, położna nie jest zbyt miła, ale to tak jak napisałam wcześniej.
Z kolei położne, z którymi miałam do czynienia na porodówce to po prostu anioły:-). Czułam się tak, jakbym była w prywatnej klinice, a za poród nie zapłaciłam nikomu ani grosza:tak:, mimo, że to był poród rodzinny.
S:tak:ynek się obudził,
na razie:happy:

Witam Kobietki;)
Tak sie zastanawiam nad tym jak na wtorkowym usg mi wyszło ze to niby 18 tydzień juz to chyba bede we wrzesniu rodziła?:sorry:Sama juz niewiem pogubiłam sie juz w tym.Cały czas poprzednie usg mi pokazywały ze dzidzi jest dwa tygodnie młodsze a teraz nagle ze dwa tygodnie starsze ehhh:sorry:No nie ze sie nie ciesze z tego bo wole urodzic wczesniej niz pozniej te dwa tyg ;-)

Witam wszystkie panie weekendowo! Widze, ze czesc z was wyjezdza na te wolne dni. Zycze udanych pobytow i wypoczynku. Mnie pogoda wystraszyla i siedzimy w domku. We Wro od rana pada. jak sie rozjasni, wybiore sie do rodzicow za miasto. Ostatnio sie wyprowadzili i stworzyli nam w ten sposob swietna wypadowke:)

Nie mowcie nic o tyciu! :( ja zaczynam obserwowac u siebie rosnace boczki. Zlosci mnie to przeokrutnie, jednak za nic nie moge odciagnac sie od jedzenia:))

Baska- rzeczywiscie, szybko Ci sie dziecko postarzalo:) moze po prostu jest duze, jak na swoj wiek plodowy. Zobaczysz na nastepnym usg-to juz bedzie chyba polowkowe, czy nowy termin porodu sie potwierdzi. Najwyzej bedziesz z nas pierwsza. Nawet Efe przescigniesz

Hejo dziewczyny...

Cisza, wiec pojechalyscie bo zawsze grawno na naszym watku:))) Moriam zostajemy na strazy:)))
My tez nigdzie nie jedziemy ale tu tylko pon wolny a pogoda hmmmmmmnie bede narzekac bo jak na razie nie pada wiec to juz sukces. Zamierzam dzis 2 ciasta upiec idziemy z moimi chlopakami na polska imprezke:) Zalozylismy poski klub w naszym miesice i dzie generalna proba zobaczymy co z tego wyjdzie. Wiecei co dziwie sie ze Polacy za granica nie sa zainteresowani wspolnymi imprezami jestesmy malo towarzyscy:((( Choc moze za wczasu narzekam a nasza impreza wypali superowo.

Iwcia ciesze sie ze poruszylas temat detectora tetna plodu:))) Zamierzalam sie w cos takiego zaopatrzyc i mam 2 opcje kupic taki
ANGEL SOUND ANGELSOUNDS FETAL DOPPLER BABY MONITOR 2 B4 on eBay (end time 02-May-10 05:30:25 BST)
lub wypozyczyc lepszy
PROFESSIONAL FETAL DOPPLER RENTAL/HIRE -1 MONTH on eBay (end time 06-May-10 03:52:03 BST)

Mozesz mi napisac jaki ty masz i czy juz dostalas go i czy probowalas????

reklama
Witajcie Mamusie:-)

Sugar,
a gdzie będziesz rodzić? Pytam z ciekawości, bo ja wiem, że większość położnych to "rutyniary", ale wydaje mi się, że te na porodówkach są bardziej ludzikie, niż te w ośrodkach zdrowia. Takie są moje obserwacje:sorry:.
Nie mam pojęcia :-) Mam nadzieję, że coś wymyślę do tego czasu, albo będzie szybko i szybko zapomnę.

Do góry