reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
doris, jak ja ci zazdroszcze tej przespanej nocy! My tradycyjnie pobudki co 2.5-3 godziny. Ale dzis w nocy ja ide spac dosalonu na kanape a maz czuwa przy dzieciu, wiec jutro-mam nadzieje-bede wyspana:-)
jakoś tak dziwnie się zacytowało? ehh te początki....
Onesmile jeśli Cię to pocieszy to ja też zazdroszczę mamuśkom przespanych nocek, również mamy pobudki nocne, w ciągu dnia taaaka ochota na drzemkę mnie ogarnia..., ale niestety robi sobie jedynie krótkie drzemki i w międzyczasie nie lubi gruchać w samotności, więc wiem z autopsji jak sie czujesz - mam tylko nadzieję, że i nam niedługo będzie dane pospać longiem dłużej niż dotychczas. A pomysł by mąż zajął się dzieciem w nocy super, my od kilku tygodni na zmianę spimy z małym, czasami babcia przyjedzie na 2-3 dni wspomóc. A i my na hipoalergicznej butli tylko...

Witam dziewczyny, ja jak zwykle wpadam raz na dwa tygodnie.
Z tymi nockami to rozumiem was doskonale. Ja do mojej Olci wstawałam 5-6 razy w ciągu nocy, ale za to do małego wstaje teraz 1-2 razy. Jak ma gorsze noce to budzi się 3 razy. Każde dziecko jest inne. pociesze was, że moja mała śpi teraz całą noc, a ma nie całe dwa lata. Zaczęła tak jak skończyła rok, budziła się tylko raz, albo w ogóle. Jeszcze troszkę i maluchy będą się budziły rzadziej. Za to w dzień mój mały śpi tylko raz ok. 2 godzin, a potem tylko sobie przysypia na pół godziny.

no dobra - dwa odcinki i jestem na bieżąco :) (obejrzałam wszystkie sezony i czekam az wejda nowe odcinki House'a)
pora się zbierać - jedziemy do babci i dziadka, a przy okazji - do STOMATOLOGA! :baffled:
Ma dziurę w zebie na 100% bo boli jak nic, a w grudniu byłam na kontroli. Doktor uprzedzała ze przy karmieniu zeby moga poleciec, i ze tym razem mam sie zglosic za 3 m-ce a nie za 6 jak zwykle, no ale bez przesady!!

hej dziewczynki:)
Moje dziecię też sie chyba popsuło od dwóch dni a dziś w szczególności nie chce jeść, maruda:((( rano zjadł o 9 i pól ulał jak musie odbekło to samo było później z herbatką, i o co kaman?
Czarodziejka piękny suwaczek:)gratki:)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki

Witam sie i ja :). Czytam i czytam i dopiero dziś Was nadrobiłam. Tylko to jest tyle stron, że pewnie zaraz zapomnę co chciałam napisać. Jestem już w domku w KRk , wizyta u Mamusi byla udana ( tylko troszke meczaca, bo codziennie goscie).
Pojawił się tu temat parowarów i tym mamusiom, ktore chca spróbowac, ale sie boja mowie stanowczo tak i nie chodzi mi o to, ze jedzonko ma malo kalori tylko jest szybciutko i samo sie robi ja mam taki Tefal VS4001 - Parowar Tefal w RTV EURO AGD.
Nowe Mamusie witam
Ren kochana cieszę się, że bedziesz miała dziewczynke :).
Doris przytulam. I cieszę się, że Dorianek dał się mamusi wyspać.
Czarodziejka gratki dla Was :)
Onesmile zycze Ci zeby Pawcio przesypiał nocki i innym mamusiom które nie przesypiają również.
Silve super ze juz po szczepieniu i dalas rade. My mamy w lutym ale ja juz sie przejmuje.
Dobranocka eh Ty szczesciaro z tym spodniami.
Idus ja tez sie teraz chustuje :). I moja troche lubi i troche nie. Ale codzinnie ja wkladam, bo jak przyjdzie wiosna to mam zamiar bez wózka chodzic na spacery :). A Moriam przygotowania do weselicha(ale jej zazdroszcze, ze ten dzien przed nia).
Malutka ciesze sie, ze Bartolino wyssał co trzeba. I wiem jaka jestes teraz happy.
Mala mi zeby Ci szybko na uczleni minelo i wiesz co i zycze tesciowce, za to ze taka zolza niech ja dalej taaa noga boli
I co i juz nie pamietam co jeszcze chcialam napisac, a chcialam duzo duzo....
Poki co zmykam na inne watki milego dnia dla Was wszystkich.

Witam!
Też dzisiaj dostałam paczuszkę z hippa. Mili dobrze, że napisałaś o tej drugiej paczce, bo mogłabym przegapić.
Ida, Onesmile, Werna współczuje nocy. Pamiętaciej, że taki stan nie będzie trwał wiecznie :-)
Dorisday ładnie Ci dał Dorianek pospać. Moja Laura też grzeczna, bo zasnęła trochę po 23.00, a wstała po 7.00.
Odwiedzinki koleżanki z pracy miłe tylko, że nikt inny się nie wybiera i tak to jest u mnie w pracy. Jak syna urodziłam to nikt się nie pofatygował w odwiedziny. Kiedyś mi zależało na dobrych stosunkach z wszystkimi z pracy, a teraz mam to gdzieś. Wszystko jest takie na pokaz. Nawet nie mam ochoty i często nie jeżdżę na imprezy, np. na zakończenie roku szk.

Mała_mi ja w ciąży też obejrzałam wszystkie odcinki House'a.

Dzisiaj tylko chwilę udało mi się być na spacerze, bo Laura się rozpłakała i koniec. W domu okazało się, że chyba brzuszek bolał, bo bączki szły. Zdjęcia dla babć i dziadków przygotowane. Jutro dzień w rozjazdach.

A mnie rozczulił kolega z byłej pracy...jak urodziła się Amelka,przyszedł z cudnymi skarpetkami-2 pary,jedna z napisem "I love mum",druga "I love dad".A chłopak ma 24 lata ...Fakt,że byliśmy bliskimi kolegami,możnaby nawet rzec,przyjaciółmi,mimo takiej różnicy wieku(hehe,nie powiem,z moim synem też się świetnie rozumieli:)),ale i tak mnie zaskoczył,bo nie pomyślałabym,ze takiemu chłopakowi może cos takiego wpaść do głowy:)
A dzis zadzwonił nasz inny friend,taki jeszcze z liceum,że jutro wpadnie nas odwiedzić.A że ma pracownię optyczną,to kazalismy mu skonstruować dla Amelki taki smoczek z zausznikami,jak to wymyślił czyjś mąż:D.

reklama
Do góry