reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

LOLISZA ty wpadlas z cerazette?????????????????? kurde czemu co chwila to inne opinie sie slyszy?? na dodatek mi gin mowila zebym brala nadal cerazette do spotkania z nia 10 lutego... mimo ze juz nei karmie i nie odciagam... mam nadzieje ze nie bedzie kinder surprise:/// jedyne co to az tak czesto sie z mezem nie kochamy ( od porodu kilka razy ze na dwoch rekach by je zliczyc). serio ostatnio jakos mam niskie poczucie wlasnej wartosci i czuje sie tylko mamusia a nie kobieta. Laze po domu w spodniach od dresu, koszulce poplamionej, zjedzonej, wymemlanej przez Leane, jak mi zimno to koszula polarkowa meza na plecy (rowniez zjedzona przez Leane), nieraz wychodze z domu bez makijazu, wlosy tylko w kite zwiaze i fruuu. cholerka zadnej motywacj we mnie zeby cos kolo siebie zrobic. nawet nogi ogolic czy brwi to musze sie nastawic psychicznie tydzien wczesniej... masakraaaaa

NATOLIN moze u nas +3 ale tak przeszywajace zimno jak diabli. zadna sila dzis z domu by mnie nie wyciagnela.

reklama
Taaa....ja brałam te tabletki bo moja chprpba serca redysponuje do zakrzepów, więc brałam jednoskładnikowe jako te najbezpieczniejsze dla układu krążenia, na wstępie mi mówiła ginka że róznie może być i ciesze sie że wyszło jak wyszło,a le teraz zaryzykuje z normalnymi tabsami bo w tym momencie na 2 dziecko nie możemy sobie pozowlić po pierwsze że ja po cc, po drugie finansowo, lokalowo i w ogóle.
A co do samopoczucia, to mam dokładnie tak jak Ty, mysle że może sie do fryzjera rusze to nabiore jakiegoś poweru bo zapuściłam sie strasznie...

lolisza -Ja to juz od paru dni, jak przychodzi wieczor, to zaczynam sie bac, co bedzie. Kompletnie nie wiemy, o co Malemu chodzi. Bardzo pilnuje, zey spal, kiedy jest spiacy, jadl, kiedy glodny i bawil, jak ma na to ochote. Wiem, ze popoludniami i wieczorami dzieci generalnie 'zwalniaja' i nie sa juz tak skore do zabaw, jak rano i wola jak wokol nich jest spokojniej, ciszej, lagodniej. I o to tez dbam. Mimo wszystko kolo 17-18stej, po 3ciej drzemce zaczyna sie MASAKRA. Tylko u nas to trwa do 21-22giej. Po kapieli na przewijaku placz, na rekach placz, butli nie chce, potem nagle chce. Smoka wypluwa, potem wrzeszczy,ze jednak chce i taka zabawa trwa zanim zasnie. Wczesniej takie zachowanie bylo nie do pomyslenia. Po kapieli byl radosny i spokojny, potem ladnie zjadal butle i zasypial sam w lozeczku.

No po prostu sie nam chlopak popsul :-( Albo nie odczytujemy dobrze Jego komunikatow:-(

silve - gratulujemy z Pawciem zdanych egzaminow!

Co do akceptacji zaproszeń do grupy anawe (o ile dobrze zapamiętałam nick) to proszę, żeby październikówki się wypowiedziały, jeśli one się zgadzają to ja wyślę zaproszenie. Wiadomo, że jest to ścisła grupa, z nr tel,gg i innymi prywatnymi sprawami i nie każdy ma dostęp.

Dziewczyny, zdałam egzamin:) Jeszcze jeden w tej sesji i zabieram się dalej za pisanie mgr. Mam nadzieję, że w czerwcu, lipcu się obronię i koniec nauki na jakiś czas :)
gratuluję egzaminu!!! szczerze, ogromny szacunek!!!!!!!!!!!
co do nowych mamuś na naszym prywatnym - nie mam jakichś większych obiekcji, ale kiedyś był jakis limit postów od którego dopuszczałyśmy "nowicjuszki", o ile dobrze pamietam. ale np. czarodziejka moim zdaniem spokojnie jest już "godna dopuszczenia":D:D:D

no Wojtek dospał między 7.40 a 8.30, później pobuszowal, a teraz usnął znów. ciekawe na ile ;p
kurde wydaje mi sie, że ostatnio mało je. tzn często, ale krótko. parę minut i już. chyba, że przed drzemkami to dłużej cyca pociągnie.
a co do choinki, to stoi, a co tam, małemu się podoba, to nie rozbierami. do lata postoi heheheheheh
my choinkę rozebralismy jakos w czwartek, tzn. mąż bo ja stwierdziłam że ręki do tego nie przyłożę, że lepiej ja zostawić i tylko jajka na wielkanoc dowiesić;P

monimoni gratuluje zdanego egzaminu!
natolin super, że Piotruś usnął dziś w dzień w łóżeczku:-) ja dziś próbuje samodzielne usypianie w łóżeczku, zobaczymy czy wytrwam:-)

A my już po spacerku, niestety pół godzinnym bo mała tak się rozryczała, że leciałam biegiem do domu. Myślałam, że może kupala strzeliła po 6 dniach nierobienia ale niestety pielucha pusta:-(
Miłego dnia :-)
możesz coś więcej napisać na temat tego "samodzielnego usypiania"??? byłabym "dźwięczna":)))
no i życzę mega kupsztala!!!!!!!!!!!!!!

witam Was

Wpadłam tylko (i pędzę Was nadrobic od soboty) zeby powiedziec ,ze bylismy dzis na tym usg główki i wszystko jest ok :-) szczegóły napiszę w odpowiednim wątku, ale dopiero jak nadrobie zaległosci.

Bardzo Wam dziękuję za trzymanie kciuków- jestescie the best :-)
SUUUUUUUUUUUUUUUPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nasze kciuki są nie do pobicia!!!!!!!!!!!:)))))))))))

Jakbym czytała o Franku:-). Identycznie zasypia. Tylko,że mój prawie od samego początku tak zasypia:tak:. I lubi przy tymm pozachwycać się karuzelą:-D.
A ja nie mogłabym być w piżamie,bo po pierwsze: Jakub by się nie przebrał("ty mamo w piżamie,to dlaczego ja mam się przebrać?),a po drugie właśnie jest u nas koleżanka Jakuba-sąsiadka -Emilka,więc tak paradować w piżamie to nie bardzo....
Właśnie piekę chlebek z otrębów i szykuję obiad. Ja po wczorajszych problemach jakoś nie mam ochoty na jedzenie:no:
ładne imię ma ta sąsiadka;))))))) a co do tego chlebka: czy nie wrzucałaś moze juz gdzieś tego przepisu? bo coś mi sie tak kojarzy że ktoś jakimś przepisem miał się podzielić;) byłabym wdzięczna;)
przygody z parówką współczuję!!! u nas to raczej mego męża właśnie tak "trafia" po zjedzeniu wyzej wspomnianego produktu...:/ oby to sie już nie powtórzyło!!!

JOLI77 współczuję! w razie czego jakby już było bardzo źle to dodaje propozycje co zrobić z dziećmi kiedy już będziesz miała dość :-);-)
mimo że propozycja nie do mnie adresowana - to zgłaszam chęć jej wypróbowania w razie "w" - o wynikach dam znać:D

Dziewczyny a mnie rana po CC bardzo często nadal ciągnie, do tego ostatnio mnie bardzo zaczęła szczypać... chyba powinnam iść do lekarza z tym, ale coś nie po drodze mi.

Tylko,że ja ostatnio mam już wyrzuty sumienia, że ciągle zadręczam Was tutaj swoimi smutami, marudzeniem.. na temat męża, teściowej i w ogóle eh...
mnie też czasem podszczypuje, no i jak jakieś mocniejsze czy mniej uważne ruchy w jej rejonie też są średnio przyjemne... ale wydaje mi sie że ma prawo tak być, niestety... chyba że naprawdę odczuwasz przez to duży dyskomfort - to lepiej skonsultować!
a wyrzutów żadnych nie miej!!! bo jeśli ty twierdzisz że jesteś tego bliska to ja powinnam juz z "Członkostwa" tu zrezygnować coby Was dalej nie drażnic:D

no a tego posta piszę od rana!!! dziecko mi sie całkiem popsuło!!! wczoraj zasneła w końcu twardo po 1ej!!! ja po 1:30. aha, onesmile, o północy z groszem dałam jej butlę 150ml z 3miarek i pospała do 5!!! tylko, że teraz nie wiem czy ze zmęczenia tym rykiem czy to naprawdę działa;) no ale jak ją o tej 5ej wzięłam juz do siebie i obudziła mnie o 8:20 (no popsuła sie dokumentnie!!!) to myslałam że się zes..am z bólu tak mnie biodra od leżenia na boku nap...bolały znaczy się:///

za to dzisiaj moja mama juz dwa razy uspiła mi młodą w kołysce i to bez płaczu!!! no ja pierdziu!!! to dzicko mnie chyba po prostu nienawidzi, że tak sie na mnie odgrywa!!! i za co, ja sie pytam?!?!?!?!?!

ja do lidla dzisiaj nie gnałam po pampki bo u nas w Netto są zawsze po 39,99, za to kupiłam dwie pary rajstopek: jednee z Pluto pieskiem w Biedronce a drugie z moim ukochanym Tygryskiem w Netto:D:D:D

aż się boję co to będzie dzisiaj w nocy...

aha, Dziulka, jak dla mnie salon wygrywa! meble zarypiste!!!!!!!!!!!!!!! no i ten obraz z kiciami i tygrysek na drzwiach pokoju Leane:D

a tu macie link do tekstu który wczoraj pochłonęłam w przerwach na lulanie młodej i pisanie postu na bb (dodam tylko że trochę sie zawiodłam bo liczyłam na coś innego, ale chyba jeszcze troche i będę zmuszona skorzystać - nawet jeśli wyzwiecie mnie od wyrodnych matek!!!:p)
dr Eduard Estivill

ONESMILE moja Leane nieraz tez po poludniu miedzy 16-17h jak nie spi to kaprysy byly jak szlak. rano tez wiecej sie bawi i aktywniejsza. po poludniu nieraz nei wiedzialam co zrobic zeby jej bylo ok. z jedzeniem nei ma problemu ale kapiel ja powala bo neiraz jak ja ubieram po kapieli o 19h to mi odwala juz szopki na przewijaku, trze oczka, kweka, lapie za recznik albo ciuszek i wyciera nim oczka, wiec potem ciepla mleczko i nieraz odejzdza w minute jak tylko pociagnie a np wczoraj tak co 15 min kwiczala nie wiedziec o co. chce smoczek, potem wypluwa potem zas chce i my tez latalismy jak porypani. tez wslu****e sie w komunikaty Leane jak moge i nieraz mam wrazenie ze woda swiecona nie pomoze. dzis akurat ma drzemiacy dzien, ciekawe czemu? czy rzeczywiscie pogoda az tak wplywa na nia? chyba tak...jak slonce swieci to ona ma takiego powera ze ciezko ja zmusic do spanka na godzinke.

ONESMILE moja Leane nieraz tez po poludniu miedzy 16-17h jak nie spi to kaprysy byly jak szlak. rano tez wiecej sie bawi i aktywniejsza. po poludniu nieraz nei wiedzialam co zrobic zeby jej bylo ok. z jedzeniem nei ma problemu ale kapiel ja powala bo neiraz jak ja ubieram po kapieli o 19h to mi odwala juz szopki na przewijaku, trze oczka, kweka, lapie za recznik albo ciuszek i wyciera nim oczka, wiec potem ciepla mleczko i nieraz odejzdza w minute jak tylko pociagnie a np wczoraj tak co 15 min kwiczala nie wiedziec o co. chce smoczek, potem wypluwa potem zas chce i my tez latalismy jak porypani. tez wslu****e sie w komunikaty Leane jak moge i nieraz mam wrazenie ze woda swiecona nie pomoze. dzis akurat ma drzemiacy dzien, ciekawe czemu? czy rzeczywiscie pogoda az tak wplywa na nia? chyba tak...jak slonce swieci to ona ma takiego powera ze ciezko ja zmusic do spanka na godzinke.

dziulka -Ja naprawde juz nie wiem, co co Mu chodzi. A maz to sie kompletnie zalamuje.
Teraz Mlody drzemie. Obudzi sie za 30 min, to godzine Go potrzymamy aktywnym i chyba juz przed 20sta pojdzie sie kapac. Tylko pytanie, czy potem normalnie zasnie, skoro spal dzis do 9.30??

Ida - mysle,ze idea z rozcienczonym mm zaczyna dzialac po paru dniach. Tzn. w dzien dziecie wiecej je, w nocy mniej, mniej, az w koncu nic. Dlatego dzis dalam butle z kleikiem kukurydzianym o 16stej, ale podam jeszcze przy 1wszej nocnej pobudce, a potem juz rozcienczone mm. Wczoraj Mlody zasnal przed 22ga i obudzil sie o 3ciej! Dalam normalna butle i potem pospal jeszcze do 7dmej. O 7dmej moje mleko i dalej do 9.30 spalismy juz w naszym lozku. Marze, by kolejne noce tez robil mi tylko jedna pobudke. Ale jesli zacznie jesc bardziej kalorycznie, to chyba powinien, prawda?

Ja mam tez ksiazke!!!!I dooopa ze mnie, bo jej jeszcze nie czytalam!

Ostatnia edycja:
w sobote chyb zapytam pediatre czy dawac jej kleiczki, kaszki itp, moze wtedy tez by pospala mi dluzej wn ocy bo serio: nie przespalam wiecej od 4 mcy niz 6h jednym ciagiem. a pragneeeeeeeee

Moj Pawel dzis sprobowal jabluszka i 'zjadl' cale 2 lyzeczki...:-) O polowie sloika to pogadamy moze za 2 tygodnie? :-)

Wlasnie wydudlil mm z kleikiem kukurydzianym i chyba utnie komara. Popoludniami okroooopnie marudzi, a ja tancze wokol Niego jak nakrecany bączek.
Na spacerze nie bylismy, bo wiatr, ze glowe chce urwac i okropnie ponuro.

Dawidowe - z Egiptem tylko Ty mi sie kojarzysz,dlatego co wiadomosci w tv, to mysle o Tobie. I naprawde zycze Wam, zebyscie w koncu byli razem, bezpieczni.

elizabennet - my obie z Ida anglistki sa. Gdzie konczylas studia? W Kraku?
z tym nakręcanym baczkiem to ja sie czuje podobnie:tak:a ostatnio jak juz widziałam ze jej się nudzi na leżaczku to zaczełam przed nią tańczyć (takie wygłupy a'la Pulp Fiction itp) i chichrała ze mnie niesamowicie!!! nie wiem tylko czy sie cieszyc z tej jej recenzji;-)
Dziulka dobrze że moja gin rok temu nie zarzekała sie tak jak Twoja, bo hmm...obok mnie lezy Franek :) Brałam Cerazette idealnie co do minuty, bo mówiła że wtedy działanie najlepsze, nie opuściłam ani jednego dnia, chyba więcej nie musze pisać poza tym że bardzo ale to bardzo sie ciesze że te tabsy nie okazały sie w 100% skuteczne :)
to ja juz nie wiem czy jest jakis sens brać tą Azalie...

serio ostatnio jakos mam niskie poczucie wlasnej wartosci i czuje sie tylko mamusia a nie kobieta. Laze po domu w spodniach od dresu, koszulce poplamionej, zjedzonej, wymemlanej przez Leane, jak mi zimno to koszula polarkowa meza na plecy (rowniez zjedzona przez Leane), nieraz wychodze z domu bez makijazu, wlosy tylko w kite zwiaze i fruuu. cholerka zadnej motywacj we mnie zeby cos kolo siebie zrobic. nawet nogi ogolic czy brwi to musze sie nastawic psychicznie tydzien wczesniej... masakraaaaa

NATOLIN moze u nas +3 ale tak przeszywajace zimno jak diabli. zadna sila dzis z domu by mnie nie wyciagnela.
co do samopoczucia to nie jesteś sama... u mnie jednak rządzi pizama i szlafrok:-D a co do temp to pamietaj że u nas -3 to mniej więcej -5 jak nie wiecej odczuwalnej:crazy:

Witam,
wyrodna matka wróciła już po 3 dniach do dziecka :p:p
Ale efekt jest taki, że zdałam 3 egzaminy! Jeszcze 2 i po sesji ;)
no też też mega szacun i gratuuuuuuulaaaaaaaaacje:-D:-D:-D dzidzia wybaczy;-)

tak skrobiecie że nie wiem czy dam radę was nadrobic, szalone kobitki:-D:-D:-D

reklama
Hej Mamuśki :-)
Wpadam na chwilę, żebyście nie myślały, że Was porzuciłam :-)
Ograniczam internet ostatnio na rzecz zabawkowania z Artkiem. A jeśli już wpadam, to mam fazę na Facebooka ;-) Wy pewnie to lata świetlne temu przerabiałyście, ja dopiero co odkryłam, niczym Amerykę ;-)

Artek to już ok. 7 kg wagi i 70 cm długości, powoli zaczynamy wychodzić z ciuszków 74. Jeśli któraś potrzebuje ładnych prawie niezużytych ciuszków na 68 piszcie na priv, oddam za grosze.

Idę podczytac inne wątki, buźka.

Do góry