reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
strip - ja nie loliszka ale ciągle myśe o tych Waszych butelkowych problemach i wpadłam na taki pomysł: może spróbowałabyś małego nakarmić przez kapturki na piersi. ta ich końcówka jest bardzo podobna do smoczka butelkowego, a będzie prawie wszystko tak jak przy normalnym ssaniu piersi. Może jakby maluch sie przekonał to później łatwiej by go było na butelkę...tak tylko pomyślałam :blink:
qrczę, w sumie dobry pomysł! strip, możesz jeszcze spróbować trochę obciąć kapturek u góry na początku, żeby Wojtek czuł oprócz silikonu też trochę "ciebie". ten sposób stosuje się kiedy chce się dziecko oduczyć od kapturków, ale w druga stronę może też zadziała;) no i może pomału przyzwyczai się do czegoś silikonowego ale mlekodajnego w buziolku:)))

e-lona ja tez nic nie dostalam, ani gazetki ani paczuszki hippa .... nic :-( , a przeciez wszystko wypelnilam w szpitalu.
ja też, buuuuuuuuuuuuuu..........................

dziewczyny ktore uzywaja elektronicznej niani: jakiej firmy, za ile, na co zwrocic uwage?
ps. Wojtek sam walnal kupe dzis. aaaa i byc moze pochwale sie 1 forumowym zebem, no chyba, ze cos przegapilam, bo juz mamy igielke prebijajaca sie nas dziaslo, ale to trojka a nie jedynka. mozliwe? i maly wariuje z tym szorowaniempo dziaslach. no i zredzi dzis .... jeszcze temp sprawdze bo jakis cieply

STRIP u mojej szwagierki wychodzilo 6 zebow naraz przy drugim dziecku ale to w wieku 6 mca. nie jest powiedziane ze musi to byc 1 w pierwszej kolejnosci. ja zas mam wrazenie ze na dole u Leane widze dwie biale kropeczki -musze to przebadac palcami czy to zabulce juz ida?? i po lewej stronie mam wrazenie ze tez 3 sie odzywa... jak juz cos Leane laduja do buziolka to wlasnei tam i na jedynkach dolnych.

Witam
Dzisiejsza noc koszmar-położyłam się spać ok.1 a o 1.30 Miłosz się obudził w pełni sił i nie spał do 6!!!Dzielnie walczyłam by usnął ale sam padł dopiero po 6 i pospał do 9 i dzięki temu choć trochę spałam. Kurna dlaczego on ma takie akcje zazwyczaj gdy zostaje sama a przy tatusiu zachowuje się jak aniołek???!!!No nic teraz przynajmniej usnął a ja szybciutko posprzątałam (kurze,pranko i zostało tylko prasowanko) i mam czas by was poczytać (produkujecie naprawdę dużo postów i aż trudno wszystkie ogarnąć)przy kubku kolejnej kawy!!!:-)
Elizabennett mam nadzieje że „burza lodowa”jednak Was ominie i wszystko będzie ok. bo to co piszesz brzmi naprawdę strasznie. A tak w ogóle też mam rodzinę w Stanach,dokładnie w Philadelphii (mój M był tam w odwiedzinach w te wakacje,ja też miałam lecieć no ale ciąża „pokrzyżowała mi plany”…może jeszcze kiedyś się wybiorę bo też od zawsze marzę o zwiedzeniu ameryki!!!:-)
Roxannka gratuluje wczorajszego suwaczka a Patrykowi wraz z Miłoszkiem gratulujemy ukończenia 3 miesięcy:-)
Efa Tobie również gratuluje suwaczka a Olusiowi „starszemu” koledze Miłoszka gratulujemy poważnego „wieku” 4 miesięcy!!!
Natolin dla mnie sen to czynność priorytetowa dlatego rozumiem Twoją złość i łącze się z Tobą w bólu remontowym (moi sąsiedzi też często tłuką się w niebogłosy) i życzę Ci by ten remont szybko się skończył!!
Strip mój Młody też nie chciał butelki i pomogło „wygłodzenie” go i problem zniknął jak ręką odjąć. Teraz toleruje i cyca i butelkę:-)
Lolisza trzymam kciuki za Frankowe echo serduszka:-)
Dobranocka ja też czekam na te próbki pampersów-hihi taka duperela a tak cieszy:-)
Ameli witaj i pisz z nami jak najczęściej:-)
E-lona pisanie pracy nie idzie mi w ogóle.Postanowiłam że w piątek nie idę na seminarium więc spotkanie z moim promotorem odwlecze w czasie,no ale niestety „co się odwlecze to nie uciecze” więc i tak kiedyś w końcu będę musiała zacząć:wściekła/y:
Dawidowe super że z bioderkami Laury ok i trzymam kciuki by mąż „migiem” dostał papiery i by jak najszybciej był już z Wami:-)
Mała_mi kciuki za jak najmniej bolesne szczepienie Łukaszka zaciśnięte:-)
Doris trzymam kciuki by z bioderkami Doriana było wszystko w porządku i by dzisiejszy dzień był ostatnim dniem pieluchowania:-)

...a jeśli chodzi o ząbkowanie to u mojego dziecia też nastał ciężki okres...rączki cały czas w buzi,nadprodukcja śliny i to ciągle rozdrażnienie.Bidulek bardzo się męczy,no ale taka już kolei rzeczy (z tego co zauważyłam to chyba rośnie jedynka u góry bo dziąsło właśnie tam ma nabrzmiałe):blink:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dawidowe, w czymkolwiek nie wystąpisz na lotnisku i tak mąż szybko to z Ciebie ściągnie :-)

Ostatnia edycja:
Dorisday no nareszcie ktos kto tez sie z zabkiem urodzil! :)
Dobranocka ja klade mala i pod kolderke i pod kocyk. Wazne jest tylko zeby po bokach kocyk mocno upchnac miedzy materacyk i lozeczko, tak zeby dzidzia byla "zablokowana". a co do podusi, to takie male dzidziusie jeszcze nie potrzebuja, podobno najlepiej im sie spi na plaskim.

dziewczyny a jak wy to robicie ze w jednym poscie macie odpowiedzi do 20 babeczek... bo chyba nie z glowy co? jak przeczytalam post rysia to zdebialam... tez tak chce:zawstydzona/y:

dziulka a wiesz, moja amelka spi codziennie od 21 do 6 rano:tak: ale cycuchy to mi wieczorem do ziemi wyciagnie... :-(

reklama
Dawidowe, w czymkolwiek nie wystąpisz na lotnisku i tak mąż szybko to z Ciebie ściągnie :-)

bynajmniej powinien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i zadne usprawiedliwienie ze zmeczony podroza ma nie byc brane pod uwage!

AMELKA ja tu od kwietnia jestem i tez jakos RYSIOWYCH postow nie moge zrozumiec:)) szczegolnie cytowanie kilku osob naraz:))

Do góry