reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
:-) to tylko na chwilę, na szczęście udało się dospać, bo i synuś dosypiał i jakoś strasznie nie walili (bo remont nadal trwa)

Witajcie!
Strip wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Wojtusia z okazji"czwórki". Może z tej okazji synuś się zmieni i dłużej będzie spał w nocy....

Franuś dzisiaj jak zwykle spokojnie. Obudził się o 7 na karmienie i już nie chciał spać. Teraz się zbieramy do mamy,bo przyjechała po 2 tygodniach nieobecności. A na dworze znowu biało,wietrznie i sypie śnieg:-(.
Idę dzisiaj do pracy podpisać wniosek o dodatkowy macierzyński i do rosmanna zrealizować kupony rabatowe:tak:.

Miłego dnia!

P.S. dostałam dzisiaj okres:-(

Witam się i ja
Wyspana :). Zuzka o 6 sie obudziła, ale m. nakarmił ( dziś ma wolne jupi) i potem pospaliśmy do 9 i zaraz będziemy jeść śniadanko :).
Dziś w DDTVN mówili o karmieniu i mówili, ze w angielscy naukowcy mowili o tym, ze karmienie cyckiem do 6 miesiaca ma swoje minusy i moze nie wystarczac. Sluchalam wnikliwie gosci zaproszonych co na ten temat uwazaja, ale nic madrego nie było powiedziane. Czyli tylko takimi ogłoszeniami robia nam metlik w głowie ehhhhh

Mój nastój nie poprawił się od wczoraj. Ja już nie wiem,ale wszystko mnie denerwuje. Cała ta sytuacja w jakiej jesteśmy, jeszcze trochę a się podłamię psychicznie. A mój humor zepsuła wczoraj moja najwspanialsza szwagierka, nie cierpię jak ona tutaj przychodzi,eh. No i tak dalej się posypał humor jak korale...
Nie daje rady, chciałabym spakować się i wyjechać do rodzinnego domu i tam odpocząć...:-(.
Ja dzisiaj idę na zajęcia na 13, tak więc po woli się szykuję do wyjścia. Mam zajęcia do 16 i do tego czasu z Łukaszem będzie teściowa, no i właśnie to też mi się jakoś nie podoba, ale nie mamy innego wyjścia bo mąż też kończy pracę dopiero o 16.
Wiecie co? chciałabym słońce już- wiosnę.. może wtedy lepiej oddychałoby się:-).

Teraz popijam sobie herbatkę z cytrynką i jem kanapkę z serkiem topionym i oglądam DDT i tam mówili o karmieniu piersią do 6 miesiąca czy oby takie korzystne jest.
Dzisiaj po zajęciach zrobię dobry obiad- domowego kebaba z dużą ilością warzyw!!!:-)

Lubię Was wszystkie strasznie i pozdrawiam WAS!!!!!! :* Cieszę się że mam was tutaj!!

Witam sie z ranka:-)
U nas kolejna ciężka noc ale powoli się "przyzwyczajam" więc już nie będę o tym pisać a nóż niebawem los się do mnie uśmiechnie i w końcu się wyśpie hihi:-)Tym razem do bezsennych nocy przypętało się jeszcze jakieś choróbsko...Miłosz ma katar,kaszle i do tego miał w nocy gorączkę (na szczęście zwalczyliśmy ją czopkiem i na razie jest ok) i na nadmiar "dobrego" ja też się źle czuje,bolą mnie wszystkie mięśnie,jest mi zimno i nie wygląda to ciekawie:-(I do pełni szczęścia mam jeszcze dzisiaj szkołę od popołudnia do 21 i mój M wraca dopiero w niedziele więc w ogóle jest "cudnie".Sorki za narzekanie ale musiałam sobie "ulżyć";-)
Strip,Dawidowe gratuluje suwaczków i wraz z Miłoszkiem życzymy waszym dzieciom dużo zdrówka:-)
Rysia, pewnie i prawda ze juz pisalas o Miloszku wczesniej, ale ja sie czasem gubie w gaszczu wypowiedzi - wybacz.
A macie jakis taki wieczorny staly rytual przed zasypianiem, coby Miloszek sie uczyl roznicy miedzy dniem a noca? U nas to pediatrzy zalecaja.
Jak bede miec wiecej czasu jutro to napisze co dziala u Adasia i jak mysmy go "ustawiali" na czas nocny - moze ktores pomoze innym dzieciom, chociaz wiem ze kazdy maluszek innny.
Niby mamy stały rytuał przed zasypianiem...ok. 20 kąpiel,później karmienie i usypianie i ten plan działa aż do usypiania tylko później cośik szwankuje bo Miłosz się budzi ok.23 na karmienie,później ok 1 a o 3 zazwyczaj budzi się na ok.3 godz.i nie sposób go uśpić. A więc jak znajdziesz trochę czasu to chętnie przeczytam o waszym "ustawieniu"na czas nocny bo może coś nam pomoże przesypiać noce:-)

A mnie w nocy rozwinęło się jakieś przeziębienie-bu................
Mamy karmiące piersią co można brać na przeziębienie?
Buziaczki:)
dołączam się do pytania co można brać na przeziębienie bo niestety też mnie coś rozkłada???!!!

No ,to juz kiedys tu chyba Sugar podawała linka do artykułu na ten temat.Ech,jak zawsze sa dwie szkoły,nie?I bądź tu,człowieku,mądry...
(odpisałam na posta o karmieniu,ale za wolna byłam;-)

witam z rana niewyspana ;-)
jak mi sie mazy pojsc spac o 22 i obudzic sie rano wypana bez nocnego wstawania eh

Laura dzis 5 miechow sedziwy wiek sie robi i cora bardziej widac ze sprtniejsza. Własnie przypzłe do mnie na plecach. To juz nie robi jej zadnego problemu.

Strip gratulacje 4 miechów

malami przytulaski :* a nie możesz właśnie pojechać tak do domku "podładować akumulatory"?
rysia a z kim synek zostanie?
dawidowe, strip gratki z okazji okrągłych suwaczków :-)

reklama
Strip, dawidowe - gratulacje dla dzieciaczków:-)

P.S. dostałam dzisiaj okres:-(
ach, jak cudownie być kobietą ;-) mnie sie właśnie kończy...to dopiero drugi a ja już mam dość

a my dziś mamy mega marudny dzień. Zaczęło się w nocy - obudziła się i płakać zaczęła. Myślałam że głodna, więc dałam butle ale zaczęła pluć mlekiem i dalej płakać. Ja jej smoka ona chwile possała wypluwała i znów kwękanie..zasnęła ok 5.00 a o 6.30 pobudka..teraz znów kwęka, pisze ten post od 5 minut bo w końcu ją posadzić sobie musiałam na kolanach..czuje sie i wyglądam jakby mnie coś wyżuło i wypluło...

Do góry