reklama
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
JOLI wielkie buziaki dla Ciebie 

dobranocka
podwójna październikówka!
Strip, Dawidowe, gratuluję uwaczków!
Emiliab, no to tych bez okresu zostało juz niewiele... Mała Mi, ja i.... ktoś jeszcze?
Mała Mi, życzę duuużo słoneczka i ciepłych myśli :* I udanego dnia na uczelni!
My mamy coś takiego - nie trzeba schylać sie nad wanną bo dziecko samo leży, nie zsuwa się (stosowałam od czasu jak wyrosła z umywalki) a tanie jak barszcz! Polecam wszystkim, którzy jak ja nie lubią zagracać łazienki (ze trzy osoby chciały mnie "obdarować" wanienką ale grzecznie odmawiałam) a posiadają dużą wannę (Rzutka?):

Jestem z Tobą :*
A teraz co u nas w skrócie.
Słuchajcie, moje dziecko pobiło WSZELKIE REKORDY! Wstawało dzisiaj w nocy co 20-40 minut CAŁĄ NOC! O 6 rano dałam spokój i wstałam na dobre. Nie spałam prawie w ogóle. Oczy na zapałki... Justyna ma katar, no ale bez przesady! Już raz miała katar, prawie miesiąc i spała lepiej! Nie wiem o co chodzi. Zęby????? Zasypiała bez problemu a po jakimś czasie słyszę buczenie jakby głodna była, takie przez sen. Wiem dobrze że mam jakieś 5 minut na reację, bo te marudzenie po tym czasie przeradza się w płacz przez sen, a potem wycie. Zeby ją wtedy uspokoić to trzeba ją najpierw obudzić a potem utulić. Masakra. No wiec aby ne dopuścić do wycia to przez całą noc albo herbatka, albo smoczek, albo mleko, albo tulenie... Nie wiem jak się nazywam. Padam dosłownie, zaczynam z coraz większym szacunkiem patrzeć na te z Was które mają więcej niż dwie pobudki w ciągu nocy....
Emiliab, no to tych bez okresu zostało juz niewiele... Mała Mi, ja i.... ktoś jeszcze?
Mała Mi, życzę duuużo słoneczka i ciepłych myśli :* I udanego dnia na uczelni!
Dawidowe ja kupiłam flexi bath (zdjęcie) - drogie to jak diabli bo 150 zł i jak sie nie sprawdzi to chyba pogryze coś z wściekłości. My mamy małą łazienke a ja nienawidze jak coś jest "na widoku" musze mieć porządek i mam generalnie wszystko pochowane, jakbym normalną wanienke miała to bym sie wściekała że mi zagraca, a że nasza umywalka mimo że wielka nie spełnia już roli bo Franek kopie na całego w kąpieli to kupilismy to cudo. Jako jedno z nielicznych zmieści sie w kabinie prysznicowej i można złożyć i schować (przynajmniej takie opinie) a jak będzie w rzeczywistości to sie okaże. No i jak ma starczyc do 4 roku życia
My mamy coś takiego - nie trzeba schylać sie nad wanną bo dziecko samo leży, nie zsuwa się (stosowałam od czasu jak wyrosła z umywalki) a tanie jak barszcz! Polecam wszystkim, którzy jak ja nie lubią zagracać łazienki (ze trzy osoby chciały mnie "obdarować" wanienką ale grzecznie odmawiałam) a posiadają dużą wannę (Rzutka?):

Jutro mam gina na 13:30.
Jestem z Tobą :*
A teraz co u nas w skrócie.
Słuchajcie, moje dziecko pobiło WSZELKIE REKORDY! Wstawało dzisiaj w nocy co 20-40 minut CAŁĄ NOC! O 6 rano dałam spokój i wstałam na dobre. Nie spałam prawie w ogóle. Oczy na zapałki... Justyna ma katar, no ale bez przesady! Już raz miała katar, prawie miesiąc i spała lepiej! Nie wiem o co chodzi. Zęby????? Zasypiała bez problemu a po jakimś czasie słyszę buczenie jakby głodna była, takie przez sen. Wiem dobrze że mam jakieś 5 minut na reację, bo te marudzenie po tym czasie przeradza się w płacz przez sen, a potem wycie. Zeby ją wtedy uspokoić to trzeba ją najpierw obudzić a potem utulić. Masakra. No wiec aby ne dopuścić do wycia to przez całą noc albo herbatka, albo smoczek, albo mleko, albo tulenie... Nie wiem jak się nazywam. Padam dosłownie, zaczynam z coraz większym szacunkiem patrzeć na te z Was które mają więcej niż dwie pobudki w ciągu nocy....
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
Dziękuje Kochana:*Mała Mi, życzę duuużo słoneczka i ciepłych myśli :* I udanego dnia na uczelni
Zobacz załącznik 324315
My też to mamy i super się sprawdza!. Tak jak mówi dobranocka nie zajmuje dużo miejsca, tanie jak barszcz. Do tego dziecko kąpiąc się w tym może dłużej popluskać się w wodzie, bo rodzicom nie odpadają ręce i kręgosłup od trzymania dziecka. Polecam wszystkim z czystym sercem![]()
dobranocka współczuję nocy i mam nadzieję że to tylko tak jednorazowo i Justynka się naprawi!
My też to mamy do kąpieli Łukasza i super się sprawdza!. Tak jak mówi dobranocka nie zajmuje dużo miejsca, tanie jak barszcz. Do tego dziecko kąpiąc się w tym może dłużej popluskać się w wodzie, bo rodzicom nie odpadają ręce i kręgosłup od trzymania dziecka. Polecam wszystkim z czystym sercem
dorisday2512
Fanka BB :)
hej Wam
dobranocka ja tez jeszcze nie mam okresu :-)
no to noc byla nawet niezla widzę ;-)... gratuluję pieknego suwaczka!
ranny ptaszek sie z Ciebie robi :-)
mała_mi głowa do góry . Wiosna przyjdzie , deprecha minie :-)
wow jaki suwaczek ! Buziaki dla Laurity z tej okazji
współczuje marudnego dnia ... moze po drzemce sie zmieni.
trzymam kciuki :-)
tomas witaj . A co spowodowalo ,ze akurat do nas dolączasz?
a u mnie noc nie byla taka zła :-)
co prawda ok. 23-ciej Dorian zaczął sie krecic ale wzielam go do siebie i spalismy do UWAGA: 3-ciej
(od 21-szej do 3-ciej) ,
dostal butlę i spalismy dalej do 6-tej - wtedy dalam mu cyca i pospalismy znów do 8-mej . Wtedy juz nie myslal o spaniu, wiec pobawilismy sie w łóżku do 9-tej . Wstalam , ogarnelam chatę z malym w chuscie i oczywiscie po 5minutach zasnął i teraz sobie drzemie.
dobranocka ja tez jeszcze nie mam okresu :-)
no my dzisiaj 4 miesiące skończone świetujemy
Mały dzisiaj spał nieźle, bo pobudka po pobudce o 1.30 dopiero o 5.20 zawolal mleczka, neistety wiercil sie i tak wiec co chwila sie budzilam, ale nie bylo zle. a od 6 juz go do siebie wzielam i razem poprzytulalismy sie do 8 prawieaile razy dostalam w twarz od Wojtka hehehehe ;p
witamy sie wiec porannie maly gada do karuzelki, a ja ide sniadanko robic. dzisiaj pewnie spacerek bo ladna pogoda. wczoraj tez nam sie tak udalo, ze slonko i przed zepsuciem pogody dalismy rade.
no to noc byla nawet niezla widzę ;-)... gratuluję pieknego suwaczka!
witam się i ja, wprawdzie zaglądałam tu o świcie jak mały jadł ;-) ale poszłam spać dalej, a teraz już wstaliśmy, choć oczywiście nadal jestem, w piżamie ;-)
oglądam na 1 jakiś program o dzieciach, mówią o karmieniu
ranny ptaszek sie z Ciebie robi :-)
Mój nastój nie poprawił się od wczoraj. Ja już nie wiem,ale wszystko mnie denerwuje. Cała ta sytuacja w jakiej jesteśmy, jeszcze trochę a się podłamię psychicznie. A mój humor zepsuła wczoraj moja najwspanialsza szwagierka, nie cierpię jak ona tutaj przychodzi,eh. No i tak dalej się posypał humor jak korale...
Nie daje rady, chciałabym spakować się i wyjechać do rodzinnego domu i tam odpocząć...:-(.
Ja dzisiaj idę na zajęcia na 13, tak więc po woli się szykuję do wyjścia. Mam zajęcia do 16 i do tego czasu z Łukaszem będzie teściowa, no i właśnie to też mi się jakoś nie podoba, ale nie mamy innego wyjścia bo mąż też kończy pracę dopiero o 16.
Wiecie co? chciałabym słońce już- wiosnę.. może wtedy lepiej oddychałoby się:-).
Teraz popijam sobie herbatkę z cytrynką i jem kanapkę z serkiem topionym i oglądam DDT i tam mówili o karmieniu piersią do 6 miesiąca czy oby takie korzystne jest.
Dzisiaj po zajęciach zrobię dobry obiad- domowego kebaba z dużą ilością warzyw!!!:-)
Lubię Was wszystkie strasznie i pozdrawiam WAS!!!!!! :* Cieszę się że mam was tutaj!!
mała_mi głowa do góry . Wiosna przyjdzie , deprecha minie :-)
witam z rana niewyspana ;-)
jak mi sie mazy pojsc spac o 22 i obudzic sie rano wypana bez nocnego wstawania eh
Laura dzis 5 miechow sedziwy wiek sie robi i cora bardziej widac ze sprtniejsza. Własnie przypzłe do mnie na plecach. To juz nie robi jej zadnego problemu.
Strip gratulacje 4 miechów
wow jaki suwaczek ! Buziaki dla Laurity z tej okazji
Strip, dawidowe - gratulacje dla dzieciaczków:-)
ach, jak cudownie być kobietą ;-) mnie sie właśnie kończy...to dopiero drugi a ja już mam dość
a my dziś mamy mega marudny dzień. Zaczęło się w nocy - obudziła się i płakać zaczęła. Myślałam że głodna, więc dałam butle ale zaczęła pluć mlekiem i dalej płakać. Ja jej smoka ona chwile possała wypluwała i znów kwękanie..zasnęła ok 5.00 a o 6.30 pobudka..teraz znów kwęka, pisze ten post od 5 minut bo w końcu ją posadzić sobie musiałam na kolanach..czuje sie i wyglądam jakby mnie coś wyżuło i wypluło...
współczuje marudnego dnia ... moze po drzemce sie zmieni.
Hej :-)
My o 7 mieliśmy standardowo pobudkę już na dobre. Teraz Hubcio łapie krótką drzemkę w huśtawce.
Dziś odezwała się do mnie koleżanka żeby się spotkać to akurat zgodziła się dać trochę wykorzystać i posiedzi chwilę z małym w samochodzie jak ja będę u gina
W tej klinice jest też pediatra i od groma chorych dzieci w poczekalni więc wolę nie ryzykować, a potem skoczymy na jakąś kawkę. Akurat przyda mi się mały wypadzik :-)
trzymam kciuki :-)
tomas witaj . A co spowodowalo ,ze akurat do nas dolączasz?
a u mnie noc nie byla taka zła :-)
co prawda ok. 23-ciej Dorian zaczął sie krecic ale wzielam go do siebie i spalismy do UWAGA: 3-ciej

dostal butlę i spalismy dalej do 6-tej - wtedy dalam mu cyca i pospalismy znów do 8-mej . Wtedy juz nie myslal o spaniu, wiec pobawilismy sie w łóżku do 9-tej . Wstalam , ogarnelam chatę z malym w chuscie i oczywiscie po 5minutach zasnął i teraz sobie drzemie.
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
Dobranocka o bidulko! No to nieźle się nameczyłaś! To co Justysi tak dokuczało że aż tak źle było? Zapchany nosek?
Efa
Doris, my też chrzcimy wiosną. pewnie w kwietniu, może nawet w Wielkanoc, więc Olek też będzie już duży. Na dodatek my nie robimy przyjęcia, bo nie mamy na to kasy: tylko koścół i finito. Teściowie pewnie się na smierć obrażą. Ale mam ich tam, gdzie słońce nie dochodzi: oni od października nawet wnuka nie widzieli, tacy są nim zainteresowani.
dawidowe, gratulacje dla Laury z okazji 5 miesięcy!
Strip, gratuluję Wojtusiowi 4 miesięcy!!!
Mała_mi, mam nadzieję, że Twój humor jużsię polepsza, kochana!
JOLI, Rysia, na przeziębienie można: paracetamol, wapno, witaminę C, rutinoscorbin, mleko z miodem (jeśli pijecie mleko, a dzidzia nie ma skazy), herbatę malinową, czosnek (moje dziecko toleruje), na gardło Tantum Verde.
tomas, witaj.
dobranocka, ja też nie mam okresu. A Tobie współczuję nocki :/
U mnie nocka taka sobie. Olek nie mógł zasnąć do prawie 23, a potem ja do 1 się kręciłam i nic. Już o 2-3 było karmienie (potem o 5 i 6.30) więc nieprzytomna byłam strasznie. O 7 z kawałkiem dziecku już się spać nie chciało, wzięłam go więc na swój brzuch, żeby jeszcze pospał. To tak się wiercił, co chwilę się przebudzając, że obtarł mi sutki i teraz mnie bolą. W ogóle wyobraźcie sobie, że od tygodnia zamiast zasłon mam w pokoju powieszone koce, żeby mi się synek razem z pierwszymi promieniami słońca nie budził. Oszukuję go w ten sposób, że jeszcze jest noc. Wygląda to dość osobliwie, ale działa, hahaha!
dawidowe, gratulacje dla Laury z okazji 5 miesięcy!
Strip, gratuluję Wojtusiowi 4 miesięcy!!!
Mała_mi, mam nadzieję, że Twój humor jużsię polepsza, kochana!
JOLI, Rysia, na przeziębienie można: paracetamol, wapno, witaminę C, rutinoscorbin, mleko z miodem (jeśli pijecie mleko, a dzidzia nie ma skazy), herbatę malinową, czosnek (moje dziecko toleruje), na gardło Tantum Verde.
tomas, witaj.
dobranocka, ja też nie mam okresu. A Tobie współczuję nocki :/
U mnie nocka taka sobie. Olek nie mógł zasnąć do prawie 23, a potem ja do 1 się kręciłam i nic. Już o 2-3 było karmienie (potem o 5 i 6.30) więc nieprzytomna byłam strasznie. O 7 z kawałkiem dziecku już się spać nie chciało, wzięłam go więc na swój brzuch, żeby jeszcze pospał. To tak się wiercił, co chwilę się przebudzając, że obtarł mi sutki i teraz mnie bolą. W ogóle wyobraźcie sobie, że od tygodnia zamiast zasłon mam w pokoju powieszone koce, żeby mi się synek razem z pierwszymi promieniami słońca nie budził. Oszukuję go w ten sposób, że jeszcze jest noc. Wygląda to dość osobliwie, ale działa, hahaha!
reklama
dorisday2512
efa - ja kochana mam chrzciny za tydzien :-) to sariska pisala ,ze na razie musi poczekac bo przyszli chrzestni są za granicą. Ale kochana zrob tak ,zeby Tobie pasowalo , a ludźmi sie nie przejmuj!!!
dobranocka - ja pierdziu.... ale mialas noc. To ja dzis w porównaniu to mialam cudnie. Moze w ciagu dnia uda Ci sie odespac troszkę?
dobranocka - ja pierdziu.... ale mialas noc. To ja dzis w porównaniu to mialam cudnie. Moze w ciagu dnia uda Ci sie odespac troszkę?