reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam sie popoludniowa pora:-)

Mlody spi po szczepieniu i mam chwilke,zeby naskrobac dwa slowa:

happybetti, aniawa - gratulujemy suwaczkow!

Ida - spoznione ale szczere gratulacje z okazji 4 miesiecy! :-)

sarisa - mamy nadzieje,ze szczepienie gladko poszlo!

efa - niezla farciara z Ciebie ;-) Grtuluje Mamie :-)

emiliab - fajna data urodzin :-)

Pawcio juz na rekach, wiec pisze tylko prawa...

Co to ja mialam...aaaa - czarodziejkam - wspieram duchowo w zmaganiach z tluszczykiem:-) Sama niebawem ruszam do boju.

Rzutka - szczescie w nieszczesciu...Przytulam mocno!!

strip - jak zawsze wspolczuje nocki...

margerrita - Tobie tez!!!Bidulko...

Maly wyje. cdn

Nasza Myszka po szczepieniu marudzi okropnie. Rozplakal sie i nie dal rady spokoic. W koncu zjadl 60tke i usnal, ale co chwile przez sen placze, bidulek.

Juz nie wiem, co mialam napisac...Przede wszystkim jeszcze raz dziekuje za wczorajsze zyczenia urodzinowe, pieeekne bukiety i wypasione torty!!! :-)

Dzis sie nawet wyspalam, byla tylko jedna pobudka o 4tej. O polnocy byla butla na spiocha, potem 4ta i 7dma rano. Ale pospalismy jeszcze do 10tej:-) Byla piekna pogoda, 15 stopni w sloncu. Do lekarza poszlismy spacerkiem w sloneczku i az kurtke musialam zdjac, bo tak prazylo. Czuc juz wiosne w powietrzu i baaaardzo sie z tego ciesze.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie wieczornie:)
Miałam isc dzisiaj na siłke ,ale cos mi sie nie chce srasznie:(((malutki lezy w wozeczku cichutko pewnie niedługo zasnie:))
Efa gratulacje

Efa gratuluję podwójnej wygranej:-). I znowu Twój Anioł Stróż się odezwał,tym razem materialnie;-). A ciuszki z reserved są naprawdę fajne. Lubię je kupować dla Jakuba:tak:.

My dzisiaj spokojnie. Spacer zaliczony,gry planszowe z Jakubem również.
Franek śpi od 19,więc mam trochę czasu dla siebie(tzn dla was:-D).

A ja nie dostałam nic z bobovity:-:)-:)-(. A się rejestrowałam...

witam wieczornie...dziecie mnie wykonczylo ale bardziej sie wykonczylo samo po kapieli bo po wciagnieciu butli padla jak kafka w ramionach meza. kurde juz nei wiedzialam w co sie z nia bawic ale najlepiej na nia dziala "dystkoteka" czyli taniec w moich ramionach przy wiezy i techniawach:)) potem mialam dosc wiec wymyslalam inne cuda. cieszy mnie ze bierze z zainteresowaniem do lapek obu nowe zabawki i uwaznie sie przyglada "jak to dziala" i jedno jabluszko muzyczne z "fisiaprajsa" z wyskakujacym robalem juz rozpracowala i wie gdzie naciskac zeby melodyjki sie zmienialy:) po kapieli dzis przezylam szok bo ...wloazylam jej welurkowe spioszki na 74cm a ona ma 66 puki co i minimalnie za duze ale fajnei w nich wyglada jak kaczucha bo od pasa sa szersze i ta jej dupka przy tym szyciu to kosmos:)) jutro jej fote na pewno zrobie:) no i o 18h wciela z dzikim smakiem 100 gram marchewy z ziemniakiem. jedynie co to kupola nie bylo dzisiaj jedynie malutki "bobek", nie wiem czemu. wczoraj jadla jabluszko z bananem i nic w sumie nie zrobila. fakt ze czoraj walnela 3 kupy...

Mój syncio to miał dziś dzień. Wstał o 7:00, bawił się do 9:30 po czym ubrałam go w kombinezon, przykryłam kocykiem i tak zasiadł w swoim bujaczku na słoneczku na tarasie. Nawet nie wiem kiedy zasnął i tak mu było błogo, że gdybym nie obudziła go o 12:30 to by tak kimał pewnie jeszcze długo. Wypoczęty szarżował do 14:30 i poszliśmy na 1,5 h na spacer. Czyli łącznie był dziś 4,5 h na powietrzu :-)
Taki to pożyje ;-) Ale pogoda była boska u nas.

O teściach mi się nawet nie chce myśleć, a po ostatnich sytuacjach to i o moich rodzicach nie chce mi się gadać. Na chwilę obecną mam w dupie co oni tam sobie robią itd. A szkoda słów...
Ja dalej krwawię, ale już jakby mniej, nie wiem teraz czy liczyć to jako zwykły okres czy jak ? Jak mam o tym myśleć ? Poronienie czy jakaś oszukana ciąża z tabletki ? Koleżanka mówi, że powinnam wybrać się z tym do jakiegoś prawnika, ale ja nie wiem czy to wogóle jest sens... No i taki lajf.

Tak swoją drogą Dziewoje to nawet nie zdajemy sobie sprawy ile osób nas czyta. Czy Wy wiecie ile mi skoczyło odwiedzin na profilu przez całą aferę ? Aż mi się głupio zrobiło i pożałowałam że to nie forum zamknięte.

RZUTKA czym ty sie lamiesz!!! kto nas czyta to nas czyta. moj profil odwiedzono z 400 razy a skandali nie sieje:pp no moze lekko glupia i powalona jestem :))) a co do zamykania to myslalam czy nie lepiej byloby zamknac galerie naszych dzieci tylko dla nas pazdziernikowek, ale to juz reszta niech sie wypowie. Po drugie mozliwe ze masz okres bo jak kiedys dwa razy bralam pigulke PO z racji slubu-a kiecka juz uszyta byla- to nic mi nie bylo.a przyznam bez biacia ze nam gumka pekla wtedy.

ehh ja mojej teściowej za nic nie powierzyłabym opieki nad małą..tak powierzchownie to jest cudowna kobieta, taka do rany przyłóż. Jest pomocą w przedszkolu, sympatyczna...itp. ale tak na prawdę to dwulicowa wredota jest. Co chwila słyszę jak kogoś obsmarowuje za plecami, robi tysiąc rzeczy na pokaz np. małą się w ogóle nie zajmuje ale wszystkim opowiada jaką jest cudowną babcią. jak pierwszy raz zobaczyła małą po porodzie to wzięła ją tylko po to żeby sobie zdjęcia porobić...i mi ją oddała. A później wszystkim pokazuje foty i mówi jaka jest cudowna. Przykre jest to że jak jestrsmy u nich to sama z siebie do małej nigdy nie zagada, nie weźmie ale wystarczy że pojawi się ktoś z rodziny albo sąsiedzi i ona od razu zaczyna szczebiotać itp...aż mi głupio czasem patrzeć na ten cyrk..jak byliśmy u nich na święta to mała nic nawet głupiej grzechotki od nich nie dostała. Ja nie oczekuje nie wiadomo jakich prezentów, ale tam każdy z rodziny (ciocie, kuzynki M, prababcie) dosłownie każdy dał małej jakiś drobiazg, to były jej pierwsze święta. Ona nawet o tym nie pomyślała..przykre...jak ostatnio u nich byliśmy i mała zasnęła już na noc (oni daleko mieszkają więc musimy z noclegiem) to sobie koleżanki z pracy sprowadziła i imprezowali. jak małż poprosił żeby ciszej było to wrzasnęła : "to jest mój dom i będę mówić jak chce!" mała w ryk uspokoić się nie mogła . M. się wkurzył zapakowaliśmy się i poszliśmy spać do babci M. oczywiście wypiła sobie, a jakże...zawsze mam takie nerwy jak tam jestem że szok...ogólnie nie jest taka tragiczna najgorzej jak sobie wypije..a wypić lubi. Wystarczy jej jedno piwo, jeden kieliszek i się zaczyna.. Wścieka się na mnie bo ostatnio nie daję jej już odstawiać cyrków z cyklu "cudowna babcia" i nie daję jej małej, powiedziałam że nie dam Isi nikomu kto choćby kieliszek wypił. Ani ja ani M. nigdy nie pijemy jeśli się zajmujemy małą.Teść nie ma już siły się z nią użerać więc macha na wszystko ręką..to jest babcia Isi więc chce żeby mała miała z nią kontakt ale czasem mam ochotę powiedzieć co o niej myśle..
to tak jakbym o swojej czytała kropka w kropkę :tak:

A ja nie dostałam nic z bobovity:-:)-:)-(. A się rejestrowałam...
ja też nić jeszcze (mam nadzieję) nie dostałam. Nawet paczka z Allegro idzie już tydzień. Listonosz zaniemógł czy co?
Efa gratki, ja bym lotka puściła jeszcze :)
Rzutka wracaj do formy.

o ja też byłabym za zamknięciem galerii - ja dlatego usuwam zdjęcia małej po jakimś czasie bo nie chce mieć kiedyś "niespodzianki" jak moja kumpela - zobaczyła zdjęcie swojego synka w jakimś konkursie z tym że nie ona go tam umieściła a jakaś baba ze to niby jej syn...wrrrr...

Rzutka ehh Twojemu małemu to dobrze..ja moją nie mam gdzie wystawić, no chyba że kupię nosidełko, przywiążę do klamki i wystawię za okno :-p

reklama
ALICJA proponuje hustawke zawiesic u gory na frmaudze okiennej i hustac dziecia ze bedzie sie wietrzyc w locie jak otworzysz okno -na dwor i do domku-husiu husiu:)))
jeeenyyyy jaka jestem popierniczona...

Do góry