reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Natolin żaden żart on po prostu taki jest. najpierw podał kwotę a później mówi: żebyście nie myśleli że dla siebie biore to ja wam wszystko wytłumacze...i przy nas wyjął wtedy kalkulator i zaczął podliczać: organista, kościelny,...itp :-D teraz jednak obyło sie bez kalkulatora :-p

aniawa powiedział że mozna zapłacić w dniu chrztu podczas podpisywania dokumentów ale ja wolałam już teraz żeby później nie musieć o tym pamiętać. A tak w ogóle to zapraszam do siebie na lody jak masz ochote: po powrocie od rodziców musiałam doprowadzić mieszkanie do normalnego stanu po "panowaniu" małża więc w nagrodę i w formie przeprosin przyniósł 4 pojemniki :-D tak więc wpadaj!

reklama
Czarodziejka to dzień wypas. Super. Szkoda ze @ przyszedł, ale jak widac nie posół Ci humoru
Alicja jakie smaki
Miniu wałsnie co z Toba?

sugar, gdzie ten dłuższy wywód???:-)

aha, jeszcze jedno pytanie techniczne:-) czy zostawiacie sobie puste sloiczki i do czego moga sie one przydac? :-)
ja, za rada doświadczonej kumpeli np odmierzam odpowiednią ilość miarek mm do słoiczka,żeby w nocy nie musieć się zastanawiać czy dobrze liczyłam miarki mleka:)))))

emiś, avattarek mniamniuśny;)
frogg, gratki piąteczki:)

zagięłyście mnie z tym tranem... muszę pogrzebać w temacie;)
na chrzest daliśmy stówkę w kopercie

my zrobiliśmy dzisiaj najazd na tesco (emiś, do którego teskacza ty jeździsz? starego hitu czy tego na wyjeździe na Baczynę?), wynikiem pusty portfel ale: 2 pajace, śliczna bluza, zapas słoiczków, książka Zawitkowskiego i gazetki do oglądania (czytać nie ma czasu;P) no i mąż kupił sobie nowe buty na wiosnę, a ja... NIC dla siebie, no dobra, 2topy do cycania, ale to się nie liczy;P idę na Allegro, może coś wyczaję;)))

Frogg gratuluję suwaczka.
Dagisu współczuję zaistniałej sytuacji. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło.
Emilia wszystkiego naj dla mamy i udanej imprezki.
Lolisza dzięki za informacje. Ja właśnie czasem daję dicoflor, a wczoraj kupiłam wit. C. A jak często i w jakich ilościach podajesz tran i wit. C? Dicofloru z ampułki ile wsypujesz jednorazowo?
Dawidowe co miałaś zrobić dziś, zrób pojutrze. Zyskasz 2 dni wolnego. ;-):-)
Natolin moi rodzice zaproponowali mężowi, żeby mówił po imieniu jak nie chce mamo i tato, a jak mówi to nie wiem, bo jakoś nie zwróciłam uwagi. Chyba najczęściej bezosobowo.

Zauważyłyście, że w gazetce z reala na bebilonie 2 pisze, że od 4 miesiąca jest. To są różne rodzaje? Ja mam 2 puchy bebilonu 1 i pisze,że do 6 miesiąca, a potem dopiero nr 2.

Ostatnia edycja:
sarisa ja strasznie nie lubię się z mężem rozstawać a po dwóch dniach byłabym ogrooomnie stęskniona:-)
dagisu współczuję całej tej sytuacji z pracą męża, mam nadzieję, że wszystko się jakoś ułoży po waszej myśli
margerrita dobrze, że chociaż część kasy udało się odzyskać a oszustów na alegro nie brakuje!
Alicja ksiądz rzeczywiście bardzo bezpośredni, u nas daje się co łaska i tak powinno być, każdy daje tyle na ile go stać!

U mnie podobnie jak u Dziulki złośnica mała nie ma litości dla chorej matki. Cały dzień marudzenia:wściekła/y:na leżaczku źle, na macie źle, siedzieć też źle nooo ale jak na rękach już jest źle to mojemu dziecku całkiem się poprzestawiało. Podejrzewam, że ząbki ostro idą bo cały dzień strasznie się śliniła i ręki z buzi nie wyciągała.

IKA moja w poludnie zazwyczaj sobie spi tak 2h, a dzisiaj spala chyba 1h i stad ta maruda sie wdala. potem troche na spacerze i po spacerze tez troszke. ale za to jak ubieralam na spacer to darcie jakbym ja ze skory obddzierala... az sie zanosila tak sie darla... nie cierpie tego bo wtedy ja rycze razem z nia jak nie moge uspokoic czorta

Dziulka no moja oczywiście też taki popis dała na spacerze, że hej........musiałam wracać w te pędy do domu bo tylko jak wsadziłam ją do wózka to oczywiście darcie i tak się darła pół godziny więc ze spaceru nici:-(

reklama
Dagisu trzymam kciuki ,zeby pomyslnie się to dla Was rozwiązało!
Alicja owszem to ja pytalam , ale nie żebym była wścibska, po prostu tamten post , w którym pisalas o tej wizycie u księdza kończyl się jakos tak: pójde sama , bo mój M – no i na tym się konczylo :-) . Fajnie ,ze zalatwilas wszystko tak pieknie choc troche drogo :-/. To ile masz jeszcze czasu na znalezienie kreacji? :-)
aniawa obawaiam się ,ze tak łatwo Wam nie pójdzie z tym załatwieniem Chrztu i ,ze Twój małżyk jednak będzie musial być razem z Tobą – no u mnie tak było, także lepiej być przygotowaną.
Czarodziejka uuupss! Niefajnie ,ze dostałas @,no to ja nie wiem co to się podzialo , bo ja wczoraj umieralam i tylko czekalam kiedy dostanę … i nagle dziś cisza a okresu nie ma nadal :-) .
ida ja robie tak jak Ty z tym odmierzeniem ilosci mm na butlę, a scislej mówiąc małz wieczorem przygotowuje :-)
e-lona ja nie zwrócilam uwagi na te mleka , muszę sprawdzic jak to jest.... bo mi klina wbilas :-)

idę do wanny , bo mi taaak jakos zimno :-( . Oczywiscie dla rozgrzania mogłabym poprasowac , no ale jakos to mnie nie przekonywuje ;-)

Do góry