reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Dziulka,u mnie dzień drugi tak wygląda:

Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Obiad:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g
Kolacja:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego

Nie ma jajek,sprawdzałam na kilku stronach.;-)

edit:

CZARODZIEJKA-tez mam taka wersje jak ty ale mam jeszcze ta DIETA kopenhaska | Szybka Dieta i wg mojej starej diety ta twoja jest wlasciwa. jeszcze jak pisza o jogurcie naturlnym to 2-3szklanki oznacza 2/3 szklanki czy dwie szklanki lub 3,???? nie kumam!!!!a oprocz zarelka pije herbatke na lepsze efekty to jest mieszanka hibiskusa, zielonej herbaty, guarany i czegos tam jeszcze.a tak szczerze to ta wersja gdzie bardziej sie jedzie na indyku lub kurczaku bardziej mi pasi bo wolowiny gotowanej niezbyt lubie....a w ogole moj stary przepis mowi ze mozna miesko piec beztluszczowo np w piekarniku a ja mam taka plyte teflonowa co pieke jak na grilu wiec chyba bede sobie piec:))

ALICJA cmokawki dla twojego glizdusia z okazji 6666666666666666666666!!!!!!!!!!!!!:***********

u nas nocka spoko nawet. pobudka o 6.30, 60 mleka pielucha wyrko. po 10 min piiiiiiiiiiiiiiiiiiii aajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaa- tzn smoczek mi wylecial bo sie dre jak pokrecona!!! dwa razy robilam kombek do niej wrrrrrrrr.

a co do malej mi -kurna napisze sms do niej chyba bo nie wyrobie.

Ostatnia edycja:
reklama
Alicja gratki dla Isi i dla Ciebie też :)))) jupi magiczna 6 :)

Ja tylko na chwil kilka, bo muszę przygotować urodziny niespodzianke M. i poki co nie robie nic hehehe. to zmykam moze jak juz cos ogarne to sie odezwe... Mielgo dnia Wam poki co życze

Ostatnia edycja:
o ja pierdziu wreszcie udało mi się doczytać wszystko, dziś od rana mam siostrzenicę bo sis pojechała coś pozałatwiać. W między czasie zrobiłam obiadki temu małemu misiowi, teraz dzieciaczki się bawią, czytaj mała huśta Filipa a ten ma ubaw po pachy bo zrobiłam małej kucyka na czubku głowy. Poza tym jak widzę syf na mojej podłodze to mam takiego nerwa że masakara. Ale uda mi się powycierać dopiero jak pójdzie do domu bo inaczej musiałabym ją jakimiś pasami gdzieś przypiąć.
Strip mam nadzieję że podejmiesz właściwą decyzję, ja też co raz gorzej się czułam właśnie przez to wiszenie na cycu do tego młody bardzo się denerwował jak ssał więc podjęcie decyzji było jeszcze łatwiejsze. Miałam wrażenie że mnie wysysa.
Aluś buziolki dla Isi księżnisi :-)
Happybeti współczuję nocki tulaski :*:*:*:*

Błagania zostały wysłuchane za co DZIĘKUJEMY !!!!!!!
Coś miałam jeszcze napisać ale nie wiem co i nie wiem kiedy zajrze bo zaczynam mieć dziwnego nerwa.

Kania cieszę się,że wyszalałaś się na aerobiku.
Makuc no to miałaś kiepską noc naprawdę, oby takich było jak najmniej.
Onesmile miłego pobytu w Polsce
miniu to Ty się przecież nie doczekasz do tej niedzieli hehe
Roxannka strasznie zazdroszczę,ja już raczej nigdy nie osiągnę rozm 36,super że zakupy się udały
Alicja gratuluję szósteczki !
Happy od 3.30 nie śpisz?O w mordę! Współczuję!
Sugar brawo za petycję,nasze dziękuję wreszcie jest!
mila super,że synek sam zasypia,oby tak dalej!Mój na dniu nie bardzo chce,rączki najlepsze...zdarzy mu się raz zasnąć w dzień samemu i po kąpieli zasypia wieczorem zawsze sam.
Joli to zycze powodzonka w zrzucaniu zbednych kilosków i ja podobnie jak Ty czekam na męża,żeby wyjść na spacer bo jednak stwierdziłam że dziś nie dam rady sama z wózkiem.
Dziulka mnie się wydaje,że większy sens ma 2/3 szklanki jogurtu niż 2 lub 3 szklanki(to by było za dużo moim zdaniem)Też mam zamiar częściej jeść kurczaka lub indyka.Co do herbatek - to piję czerwoną i zieloną,ale mi nie smakują więc max raz dziennie.
frogg no to wygląda na to,że masz próbkę tego jak to będzie jak Filipek urośnie.Mnie też bałagan denerwuje,szczególnie kurz i podłoga,więc będę pewnie ciągle na ścierce,szczególnie jak mały zacznie raczkować.

No właśnie,mała_mi melduj się!

Hej!
Na początek gratuluję Alicji, Kasis, Kahaaa pięknych suwaczków.
Aniawa nie pamiętam jak to jest z płatnością na tych targach, ale chyba na miejscu. Tu sobie poczytaj.
A na początku są targi Czas Dziecka w Kielcach.

Znacie jakiś szybki sposób na ululanie berbecia, bo muszę po przedszkolaka jechać?
A kiedyś chciałam zapytać jakich zdrobnień imienia dzieciaków używacie? Ja mówię do Laury Laurusia, Lauruśka, Laurencja, Laurucha, Lauruś, Lauruśka.

A kiedyś chciałam zapytać jakich zdrobnień imienia dzieciaków używacie? Ja mówię do Laury Laurusia, Lauruśka, Laurencja, Laurucha, Lauruś, Lauruśka.

u nas góruje: Autek, Lisica, Glizda, Aluś, Luśka i moje ulubione Alinka (chociaż to już zupełnie inne imię :p)

Hej!

Znacie jakiś szybki sposób na ululanie berbecia, bo muszę po przedszkolaka jechać?

Jak chcę szybko uśpić małego to na rączki(ale uwaga szybko sie przyzwyczaił do dobrego ;-)) śpiewam u aaa aaa,ciii ciiii i bujam się z nim,usypiam go w ten sposób w przedpokoju,gdzie w dzień jest ciemniej niż w pokojach i nie ma ciekawych rzeczy do oglądania,bo inaczej głowa chodzi we wszystkie strony,jak głowa zaczyna opadać to i ja się lekko odginam do tyłu,żeby mu było super wygodnie:-) jeszcze chwilkę go potrzymam jak już zamknie oczka i do łóżeczka.Nie czekam aż całkowicie zaśnie,tylko tak że jak go kładę to jeszcze chwilkę się pokręci,zmieni boczek i śpi :tak:
Mój Krzyś się wycisza też przy tej kołysance,słucha jak zaczarowany,a mnie czasami aż świeczki stają w oczach jak tego słucham,może jest bardziej dla chłopca,ale można jakos zmodyfikować ;-)

YouTube - Seweryn Krajewski - Kołysanka Dla Okruszka

Do Krzysia mówię - Krzysiu,Krzysiuniu,Krzysiulku,żabko,słoneczko,niuńku i pewnie pare jeszcze by się znalazło

reklama
Makuc o ja Cie..ja bym chyba zawału dostała..my z m. fani horrorów, wszystko co tylko sie da obejrzeliśmy ale ja i tak bojek jestem straszliwy...

AAAAAAAAA!!!!!! moge normalnie "dziękować" a nie "lubić to" AAAAAAA DZIĘKUJE ADMINIUNIUNIU !!!!!

emiliab
mam nadzieje że uda sie z pracą na jedną zmianę ;-)

E-lona u nas oczywiście jeszcze jak mała była po drugiej stronie brzuszka to została Isią i już :-) cała rodzina już po nas to przejęła, czasem ktoś powie Izunia czy Izabelka ale u nas rulez Isia, Isiaczek i ostatnio uwaga: Rozdymka :-D bo jak sie wkurza to sie pompuje jak ta rybka :-)

a ja strzeliłam Isi sesje na półroczek :-D jakby co to chwale sie moją "dorosłą" córcią na zamkniętym :-p

Do góry