reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październikowe Mamy 2010

Do mnie przed chwilą dzwoniła pani z przychodni i upomina się o szczepienie odra/świnka/różyczka. W sumie to skłaniała się do prawienia mi morałów że dziecko trzeba szczepić, że to nieodpowiedzialne żeby zwlekać. Na koniec zapytałam się jej czy sama ma dziecko, odpowiedziała mi że nie, tak więc grzecznie ją uświadomiłam że jak będzie miała własne dziecko to zrozumie o czym mówię. Na razie i tak jej powiedziałam że dziecko jest przeziębione, co oczywiście mija się z prawdą, ale chciałam iść zaszczepić w styczniu Łukasza dopiero.

reklama
Happy koleżanki nie zazdroszczę mała mi ma racje napisz jej o 2 w nocy czy śpi?
Mała mi ze ci się chciało tak z rana prasowac podziwiam
Kahaa to powodzenia życzę napewno zdasz spiewajaco kciuki będę trzymać zeby było jeszcze lepiej
Dawidowe ja już ci mówiłam ze to będzie sportsmenka praktyka czyni mistrza wiec ćwicz Laura cwicz
Kania gdzie jesteś?jak noc?

Ja dzisiaj nie gotuje obiadu strajkuje będzie pizza i tyle

hejka:)
u mnie dzisiaj w nocy znowu była dłuższa pobudka na zabawę-czyli syncio powrócił do swych nocnych zwyczajów:dry:co do diety to zarówno ja jak i Czarodziejka się trzymamy (pisała że łatwo nie jest...gdyż mężulek kupił jej ulubioną pastę z tuńczyka,ale daje radę i zajrzy do nas najprawdopodobniej dopiero po weekendzie bo ma w domu syna męża)aaa i pisała jeszcze że pozdrawia i śle uściski dla wszystkich mamuś:tak:

Happybeti nosz ta Twoja koleżanka to przebija głupotą wszystkich kretynów z którymi do tej pory miałam do czynienia:no::wściekła/y:
Mała_mi podziwiam że o taki nieludzkiej porze poprasowałaś rzeczy-ja rano jedynę co jestem w stanie zrobić to...kawę:-Da odnośnie teściów to jak ja bym ich spotkała na swej drodzę to ładnie mówiąc "nogi z du.py bym mi poodrywała"...tępaki jakich mało!!!
Kahaaa trzymam kciuki byś wszystko zaliczyła śpiewająco:tak:
Iduś co byś chciała więcej usłyszeć,oprócz życzeń zdrówka to Ci to napiszę byś się nam tu nie fochowała i została z nami a nie udała się do krainy książek??!!a tak w ogóle to zdrówka i tak Ci życzę:-D
Wioli to smaczny będziecie mieć ten obiadowy strajk...mniammm pizza (aż mi ślinka cieknie jak takową bym chętnie spałaszowała):-p
Makucku i jak tam 100% pracy już za Tobą??!!telefony wykonane...bo czekam na Twego megadługiegoiwypasionegoposta:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam mamusie :-)

wklejam co obiecałam ;-)

2-1-1.jpg

i lece Was poczytać :-)

edit:

happy ja z racji ze kawki niet to pije herbatke i zawsze bez cukru i już. i też tak jak Ty kiedyś miałam - odruchowo posłodziłam małżowi i sobie. była fuj
rofl.gif
musiałam wylać i zrobić sobie nową
blink1tu.gif

"chłopiec w pasiastej pidżamie" a wiecie ze ja...nie potrafie obejrzeć tego filmu..nie potrafię sie przełamać. ja mam taką blokadę przed tym wszystkim. W 6 klasie szkoły podst nasza babka od historii wpadła na cudowny pomysł żeby nasza klasę uświadomić czym były obozy koncentracyjne. i nas zabrała na wycieczkę Oświęcim - Brzezinka, a później musieliśmy napisac referat o obozach zagłady. Dziewczyny ja wszystko rozumiem ale my byliśmy jeszcze dziećmi. ja to wszystko przeżyłam strasznie. To było okropne. Nie mogłam spać, nie mogłam zapomnieć o tym wszystkim co widziałam, co przeczytałam
unhappy.gif
i mimo że teraz już jest ok, w końcu mature z historii zdawałam, jeszcze nie raz to "przerabiałam" to nadal mam taką blokadę, ja wiem, ze może to głupie ale nie potrafie sie przełamać, zwyczajnie boje sie swojej reakcji po takich filmach
unhappy.gif

idusia chorowitku zdrowiej nam :****

Happy co za koleżanka
shocked.gif

kahaaa to ja kciuki juz zaciskam
yes2.gif

mała mi a nie masz co robić? no nie prasowania sie jej zachciało
laugh.gif
eh te baby
laugh.gif
p.gif
rofl.gif

makuc gratuluje ogarnięcia pracy
wink2.gif

ja zaraz będę mieszkanie ogarniać bo na weekend wybywam do mamy, w końcu imieniny ma więc wiozę jej mały blondwłosy, niszczący wszystko wokoło prezent
laugh.gif

kania jak tam u Was? jak malutka? tulam cieplutko :*****

wioli mój małż to by chciał z Tobą strajkować
laugh.gif
pewnie by ogłosił strajk generalny trwający minimum pół roku
laugh.gif

Ostatnia edycja:
Rysia współczuje starych nawyków miłosza i podziwiam ze dajesz radę z ta dieta a strajk polega na tym ze jedyne co zrobię to wykonam tel do pizzerii:-D
Alicja witaj

Dzień dobry...

Mała_mi
zaraziłam Cię złym nastrojem??? przepraszam. Jak czytam o Twojej teściowej to aż nóz się w kieszeni otwiera. Co za kobieta, jak można dziecku przed nosem drzwi zamknąć...brak słów.
Ty to zmiast podesłać prasowanie teściowej i spokojnie kawy się napić to jest odwrotnie ;-)
Do mnie przed chwilą dzwoniła pani z przychodni i upomina się o szczepienie odra/świnka/różyczka. W sumie to skłaniała się do prawienia mi morałów że dziecko trzeba szczepić, że to nieodpowiedzialne żeby zwlekać. Na koniec zapytałam się jej czy sama ma dziecko, odpowiedziała mi że nie, tak więc grzecznie ją uświadomiłam że jak będzie miała własne dziecko to zrozumie o czym mówię. Na razie i tak jej powiedziałam że dziecko jest przeziębione, co oczywiście mija się z prawdą, ale chciałam iść zaszczepić w styczniu Łukasza dopiero.
Brawo, bardzo dobrze jej powiedziałaś, ja tylko czekam na taki telefon :-)

Doris cieszę się że u Ciebie dobrze, że chłopaki nie dają popalić a teściówka się sprawuje, a czego chciałabyś żeby uczyła Dodusia??? Wiem że pytanie dziwne ale chodzi Ci o coś konkretnego??? A dziś nie pracujesz???

Alicja Twoja też nie uczy??? To co One robią z Waszymi dziećmi???
Piękne te choineczki !!!

Dziulka ****cieszę się że wypłata poprawiła Ci humor.

Ikaa29
dobra spadam będę wieczorem bo teściowa sama w kuchni siedzi,moje bąbelki śpia a ja na kompie jeszcze nie u siebie to trochę głupio to wygląda papapa
jaka dobra z Ciebie synowa, martwisz się że teściowa towarzystwa nie będzie miała :-)

Kochane melduje się pierwszy raz z pracy może mnie nie wyleją
A tam Cię wyleją, częściej to rób :-) a jak Patryk???
Dawidowe kiedy Ty masz czas czytać??? super, że wysypka zniknęła a co do kaszki, widocznie nie trafiłaś w jej gust :-)
A pro po przeterminowanych rzeczy, to ja też kilka razy się nacięłam i teraz staram się sprawdzać terminy wazności.
Byłaś już w sklepie poszukać innej przeterminowanej???

Ida a Ty??? te książki które czytasz mnie nie są znane,
Zdrówka Ci życzę bardzo dużo.
A co do oglądania wesel, hmm ja np siebie nie cierpię oglądać, w ogóle unikam kamer na weselach.

Dobranocka jak Justysia???

Dagisu może jakąś inną dietkę zapodajcie sobie? Do gina koniecznie się wybierz !!!

Elwirka współczuję wizyty na chirurgii zębowej...doczytałam że nocka super :-)

Wioli83 super, że auto odpaliło :-) mam nadzieję że nastrój lepsiejszy i widzę że znów kończyłaś dzień na BB :-) A takie strajki to ja lubię najbardziej.

Happy cieszę się, że dziś jest lepiej, że nocka całkiem niezła a co do namolnej to pozostawię bez komentarza ok?

Elizabennett napisz co masz do powiedzenia w sprawie badań na HIV, ja też lubię żywe dyskusje. Poza tym udanych zakupów, kiedy mnie się udzieli taki nastrój hmmm. Fajnie, ze w pracy też już obrobiona jesteś na cały miesiąc :-) A ten kaszel u Adasia możliwe, że przez ogrzewanie ale oczywiście zdrówka mu życzę.

Makuc gdzieś Ty??? nadrabiasz??? fajnie że praca już dziś za Tobą, za mną całe szczęście też...

Kahaa trzymam kciuki za egzaminy :-)

Emiliab udanego weekendu :-)

Sarisa żyję...a Oliwia hmm dziś ciut lepszy ma nastrój, chętniej się bawi ale jeść za bardzo nie może, tylko płynne rzeczy a nocka bez zmian.

Rysia, Czarodziejka super, że jesteście takie wytrwałe, to bardzo cenne !!!
Rysia te stare nawyki Miłosza może przezwyciężyć, przecież z każdym nawykiem walczyć można :-)

Mamaagusi jak zdrówko, nocka???

Nat
co u Ciebie???

Kroma
Ty na nudę narzekać nie możesz, jak masz w domu takie żywioły:-)

E-lona i jak ćwiczenia, kurtkę zabrałaś???

I na tym na razie zakończę bo alarm - córcia wzywa a tyle co skończyłam pracę...
Resztę, czyli poboczne może wieczorem nadrobię.

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny,
Alicja, choinki są rewelacyjne. Masz dziewczyno talent!
U mnie dziś dzień do d... przez wielkie D. Jakoś się nie wyspałam. Hania miała nie najlepszą nockę. Może doła nie mam, ale za to wielką kumulację agresji i już się mężowi dostało... Głupio mi, wiem, że moja wina, ale czasem coś we mnie pęka i nagle mam złość na wszystko i żal, że np. dawno nie byłam u fryzjera, nie mam czasu na to czy na tamto, nie kupiłam żadnego fajnego ciucha, czy nie dam rady pójść na aerobik... Eeee, wkurza mnie to, że się wkurzam...
A co do dyskusji na poważne, trudne tematy, to ja także takie lubię najbardziej. W ogóle lubię, jak ludzie mają swoje zdanie i potrafią go bronić w dyskusji, nawet wtedy, gdy inni myślą inaczej. Nie znoszę ludzi-chorągiewek, którzy tak śpiewają, jak im inni zagrają.

Mała mi współczuję Ci, że musisz mieszkać z ludźmi bez serca :-( straszne to i jeszcze bardziej mi smutno, że widomo jaka opcja nie wypaliła.............. I życzę Wam, żeby się Wam udało od debili wyprowadzić. Tulam mocno

edit: Kahha a Ty kiedy masz examin?? coby wiedzieć kiedy kciuki trzymać??

kurde malami - znow przegapilam, jak to nieaktualne :-:)-:)-:)-:)-( przytulan
sariska - w poniedzialek i wtorek
i cos jeszcze mialam, ale mi umknelo, bo jak juz zapewne wiecie ludzie w mojej pracy to za grosz wyczucia nie maja i zrozumienia nie potrafia wykazac i ciagle cos chca ode mnie nie zostawiajac mi czasu na bb. no bezczelni mowie wam

reklama
Ida- :-) a co czytasz z Kinga, bo ja jakoś się nie mogę wczuć w niego. Czytałam jedynie do końca pokochałam T. Gordona a inne jak czytam to połowę opuszczam, bo smęci z opisami. I zdrowiej nam chorowitko.

Natolin- to zależy co uważasz za edukacyjne, bo ja jedynie bawię się z dziećmi pod ich wiek, czyli klocki, jakieś bajeczki czytam i rysuję. A z Arkiem to samochody jak na razie i nie uczę go liczb, literek, czasem pokażę mu coś i mówię co to jest, ale nie zaśmiecam mu głowy, nauczy się w swoim czasie, młoda też się nauczyła bez specjalnej nauki.

Mała Mi- napisz mi co bierzesz, że taką wenę masz na poranne prasowanie :-)

Kania- co tam u was i jak Oliwia?

Mała Mi- a czemu w styczniu chcesz szczepić? Wiesz jeszcze nie dawno jak się nie chciało szczepić dziecka to Sanepid nakładał kary, no ale znieśli to w końcu. Miałaś rację jej tak mówiąc.

Dawidowe- to ci wybredna Panna, moja też ma taki humor wisielczy dzisiaj, ryk i poszła spać jak nigdy.

Do góry