reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październikowe Mamy 2010

Bry wieczór...

Oliwia śpi od godziny, mąż też zaległ, nawet zapytałam czy się dobrze czuje że już idzie spać a On mi na to, ze jak pobudka będzie o 4 to wyśpi się jak się teraz położy i śpi. Mnie się na razie spać nie chce, poza tym jutro mam urlop. Mamie miałam pomóc uszka robić a ta mi dziś dzwoni, że już są zrobione. Więc jej powiedziałam że wzięłam specjalnie urlop i ma mi roboty poszukać. Poza tym muszę iść do lekarza receptę na leki załatwić i pokazać badania...ale to dopiero jutro :-)

Sheeney ogromnie gratuluję, poza plusem, jaki podała Rysia jest jeszcze jednen dużo ciuszków chłopięcych masz po Tomciu :-) A najważniejsze jest to, że wszystko jest w porząsiu :-)

Dobranocka ale ja szczerze dziękowałam i wcale nie uważam, że się wymądrzasz. Poza tym chciałam Ci napisać wcześniej że piękinie Wojtuś wyglądał na Chrzcie wraz z Justysią i cieszę się że wszystko poszło jak należy.

Witaj Efa, cieszy mnie fakt że wróciłaś ponownie, że jesteś już z mężem, zdrówka dla Olusia !!!

Rysia
zatem delektuj się tą chwilą :-)

Elwirka masz dzielną córcię.

Mała_mi mam nadzieję, że teściowa da sobie radę z pieluchą w razie "w". A co do prezetnó to fajnie, że mąż Cię taki gadżetem obdarował :-)

Wioli u Nas ochraniacz jest od początku, dwa razy już przyszywałam troczki. Faktycznie koleżanka się zachowała ehhh...brak słów :-/

Kroma cieszę się, że Oli w końcu udało się coś do nocnika wyprodukować. U Was też są takie miejsca zabaw dla takich maluszków??? Fajnie, w naszym mieście dla takich Szkrabó to chyba nie ma :-( W każdym razie nie jestem zorientowana. A co do książek, to może pod choinką coś znajdziesz do czytania, a kiedy Ty w ogóle masz czas na to przy dwójce szalejących Szkrabów???
Alicja udanych wyrobów :-)
Ragna odnośnie Twojej pracy mam nadzieję że tenm projekt ruszy :-) odnośnie obcinanania włosków to u Nas nożyczki nie poszły jeszcze w ruch bo za bardzo nie ma co obcinać.

Mamaagusi
też tak mówiłam, że godziny jazdy muszę wykupić ale mąż ze mną siadł i przez tydzień po parkingach się tłukłam a teraz już sama na ulicę wyjdae heh więc jakiś postęp jest :-) Mam nadzieję że Agusi szybko ząbek się przebije :-)
Roxannka ale się spisałaś wow !!! Przeszły Wam rewolucje żołądkowe??? Mnie trzymały wczoraj do 10 ale zajadłam to i przeszło :-) Cieszę się, że plan tak ambitny wykonany w 100%. Twoja mama ma rację odnośnie guza Patrykowego.

Emiliab rozumię i jestem myślami z Tobą:***

Dziulka jak dziś samopoczucie??? Spędziłaś troszkę czasu z córcią???

Happy Tobie zdrówka życzę, żebyś szybko stanęła na nogi !!!

Makuc Ty to na nocki teraz chyba nie masz co narzekać??? Fajnie, że D. został w domu, dzięki czemu mogłaś kilka spraw ogarnąć :-)

reklama
Rysia Twoje argumenty bardzo mi sie podobaja:tak::-):-D
Kroma ja tez probuje patrzec na to ,ze praktycznie dla chłopaka wszystko juz mamy wiec bedzie luzik. Ale juz sobie wyobrazamy jak beda szalec w dwojke..:szok:

idziemy kapac synka nr 1:-p \

Sheeney, wielkie gratulacje. Też uważam, że drugi chłopczyk to wiele plusów - ubranka i doświadczenie w pielęgnacji noworodka płci męskiej. Hanusi jeszcze doczekasz. Do trzech razy sztuka:)
Alicja, owocnej pracy z pomarańczami. Ja jeszcze nigdy konfitur ani dżemu nie robiłam.
Kania, udanego urlopu jutro. Święta u rodziców spędzacie?
Ja zapisałam Hanię do fryzjera na sobotę. Jak radziła HappyBeti, do takiego specjalnego dla dzieci. Zobaczymy, czy da sobie obciąć włoski. Też nie ma ich super dużo, ale są przydługawe tu i ówdzie.

Kania, udanego urlopu jutro. Święta u rodziców spędzacie?
Ja zapisałam Hanię do fryzjera na sobotę. Jak radziła HappyBeti, do takiego specjalnego dla dzieci. Zobaczymy, czy da sobie obciąć włoski. Też nie ma ich super dużo, ale są przydługawe tu i ówdzie.
Tak, u moich i u teściów, dwie wigilie przed nami nie wiem jak mój żołądek na to...i dodatkowo 2 dni świąt. Ehhh mam nadzieję tylko że siostra przyjedzie. Trzymam zatem kciuki za wizytę sobotnią. U Oliwii nad uszkami ciut dłuższe ale na razie jej nie przeszkadzają, czeszę za uszko i dajemy radę. Zastanawiam się po kim Ona ma taką rzadziochę na głowie...

Dobrej nocki Wam życzę i udaję się do ciepłego łóżeczka :-)
Śpijcie spokojnie.

Ostatnia edycja:
Melduje się żem ja już po piffku (ach wiem że alkohol jest szkodliwy,ale co tam w porównaniu z tym jak mi dobrze:zawstydzona/y:).Syncia jeszcze nie ma i choć dzisiaj dał mi popalić to już zaczynam za nim tęsknić (kurna jednak mój istynkt macierzyński jest całkiem sporawy;-))

Kaniu a rzadziochę to może ma po mnie;-)

Sheeeney czekałam na twe wieści :-) i się doczekałam .....................super, że synuś zdrowy i wymiary ma jak trzeba supcio naprawdę supcio. Cieszę się razem z Wami, a Hania to będzie 3 :-)
Efcia jesteś :-) super. Zdrówka
Wioli a to że rośnie to super...tylko szkoda, że ja od początku razem z nią ;-)
Kroma wiesz co mówię Zuzce, że dzidzia w brzuszku i na brzuch pokazuje, ale ona do mnie wtedy nie ma ;-)
Elwirka dzielna Oli
Rysia ahh piffko no co Ty piffko to nie alkohol ;-)................tylko cosik mi się zdaję, że ktoś oszukał troszke ducana ;-).......nic się nie martw piffko nie zaszkodzi.
Happy kochana dziękuje Ci bardzo. Pisałam Ci już, że mądra z Ciebie kobieta :-) i dużo osób mogłoby czerpać tą wiedzę od Ciebie.......a nie czerpią a szkoda wielka szkoda. Buziaczek, że przejełaś się moimi bólami głowy....wiem, ze lekkie odwodnienie powoduje bóle głowy niby piję dużo, ale cóż może za mało
Kahaa piekne święta mieć będziecie :-) bo w PL i z rodziną

odnośnie ozdób chyba nie będzie czym się chwalić

reklama
Kania, dasz radę:) W wigilię i święta można sobie pofolgować. Może już powinnaś zacząć przyzwyczajać żołądek do ogromu pysznego jedzenia?:)

Do góry