reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

mile zaczęty poranek na BB przerwała mi jak zwykle "namolna",potem już czasu nie było:////.W ogóle to coraz mniej mam na wszystko czasu,sił,chęci...wszystkiego....:((((>Stara się robię:p.
Z pamięci,nie wiem,co w niej zostało...:zawstydzona/y:Za pominięcie z góry przepraszam:sorry2:
kahaa- spokojnej podróży i cudownych świąt z rodzinka i przyjaciółmi :***
wioli-widzę,że koleżanki mamy obie "super":baffled:.Tylko ja "tej mojej" już dawno przestałam żałowac czy się nią przejmowac...no,niestety...jak Kuba Bogu...:baffled:
efa- zdrówka dla Ciebie- fajnie,ze jesteście we trójkę:tak:.
sheeney- kciuki za Hanię :tak:
sariska- a spróbuj wiecej pić :tak:.Twój organizm potrzebuje teraz więcej płynów,bóle głowy często są wynikiem lekkiego odwodnienia.Nawet jakby to nie to,to woda czy soczek Ci nie zaszkodzi:tak:
mała Mi :szok:Ta Twoja teściowa to faktycznie alien jakiś:baffled::szok:- pieluszki nie umie zmienić?????To jak ona swoje dzieci wychowała????Chyba,że nie umie pampka Łukaszkowi zapiąć.Może na takie "okazje" kup jedną paczkę "pieluchomajteczek",takich do wciągania na pupę?

...no i resztę zapomniałam....:zawstydzona/y:W czym szarpiąca mnie za nogę Amelka wydatnie pomogła.Pa,idziemy czytać ksiazeczkę:)

nat- co do UP niestety,nie pomogę....nie wiem....na pewno dla Ciebie wygodniej by było,jakbyś nie musiała tam się meldować,ale czy coś tracisz przez to???Nie mam pojęcia....

Ostatnia edycja:
reklama
hejka

ja szybkorem się melduję, jak w wojsku to brzmi :-)

wymęczyłam książkę i jestem zła, że tak szybko się skończyła bo teraz jestem w transie i nie mam co czytać a na nowe muszę czekać do świąt.

Efa- dzięki, a właśnie moja poszła i sama zrobiła kupę, jakiś cud. No to fajnie że ze swoim jesteś razem, a jak tam twoja choroba, już lepiej? i zdrówka dla OLka.
Nat- oprócz tego że w UP masz ubezpieczenie zdrowotne to chyba nic, no czasem wyślą na jakieś kursy, ale nie każdy tego chce i próbują ci robotę znaleźć byle jaką za byle jaką kasę.
No i tak trzymam kciuki za Ragnę, małą Mi i chyba sheeney jak nie za was to macie na zapas ode mnie.
wioli- to ci koleżanka nie dobra, a co do rad super niani to u nas nie skutkują wszystkie, ale nie jest tak źle.
co do myci ząbków to Arek lubi i ciągle by je mył, bardziej gryzł szczotkę.
Sarisa- czekam na te rękodzieła i niech fasolka się pożywia zdrowo :-) a jak Zuzia już wie co mama tam nosi, wie, że masz tam dzidzię?
Witaj Elwirka- fajnie że mała dobrze zniosła szczepienię.
Maga- to chyba ci kamień z serca spadł na wieści że mała nie jest chora na zapalenie oskrzeli.

Młody nie spał jeszcze dzisiaj zapomniałam go włożyć na drzemkę i teraz padł.

Roxanka
- jeszcze ty do mnie pisałaś, witaj kochana, ja ci zazdroszczę pracy i tego, że umiesz w niej się odnaleźć. A co do dyżurów, to fajnie, ze się wymieniacie i raz ty a raz M wstaje do Ptysia,bo u nas jak ja siedzę w domu a M pracuje i wraca późno wieczorami to ja wstaję z rańca do nich.

Alicja- ty zdolniacho, ze ci się chce robić konfitury, ja bym tam na sok to wszystko zmiksowała :)

kromuś, więcej na zamkniętym napiszę, tylko nie wiem kiedy, bo potrzeba mi 6 rąk obecnie, może wtedy się wyrobię ze wszystkim ;)
natolinku - bycie w rejestrze bezrobotnych, oprócz ubezpieczenia, daje Ci 2 rzeczy: dostęp do bezpłatnych szkoleń, jeśli trafi się coś, co Cię zainteresuje, a po drugie, gdy sama znajdziesz pracę kiedyś tam, to dostaniesz zasiłek aktywizacyjny - przez 3 miesiące (ja tak miałam przynajmniej) płacą Ci za to połowę kwoty zwykłej zasiłku.

Happy ty stara?no nie przesądzają kobitko!ja tez juz przerwie się czymkolwiek przejmować ucho micky przesądziło sprawe;-)
Rysia fajnie ze jesteś,ja tez wychodzę z założenia ze jakby moje dziecko coś zniszczyło to wypadałoby coś z tym zrobić dzięki Bogu jeszcze nikomu nic nie popsuli
Efa cieszę się ze u ciebie juz lepiej no i ze znowu jesteście w trojeczke oby tak juz do końca
Kroma proponuje przepisy swiateczne;-)A tak poważnie to ty z tymi twoimi lobuzami masz czes jeszcze czytać?ja to muszę być całkowicie skupiona zeby sobie odplynac w świat książki hehe
Nat niestety ja ci nie pomogę
Kahaa zapomnialam wcześniej napisać zdrowych i wesołych świat miękkiego ladowania:-)

nat,nic dziwnego,że pani w urzedzie ci to proponowała,bo tym sposobem "pozbywa się " jednej bezrobotnej osoby ,nie musząc nic w zamian:dry:.Tylko...czy skórka warta wyprawki...?chyba na Twoim miejscu "wypisałabym się " z tego interesu:-p.Skoro mąż może Cię ubezpieczyc,a Ty w najbliższym czasie nie zamierzasz iść do pracy,to raczej nie ma sensu tam sie ciągac....:no:

No to ogłaszam wszem i wobec,ze chyba słabo kciuki trzymałyscie
;-);-) bo bedziemy mieli SYNKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)
Jak mowilam pokocham jak swoje;-) :-D:-D szczegoly pozniej bo musimy sie nacieszyc soba...i wiesciami

Ostatnia edycja:
reklama
Sheeney, GRATULACJE!!! Masz babę z jajami ;-)

Dobranocka dzięki wielkie za rady :-) Spróbuję zastosować.

Kochana, ja nie chciałam żeby to tak zabrzmiało... Przepraszam że się wymądrzyłam. Chciałam tylko napisać jak próbuję radzić sobie z Justynką (która rozumie już chyba wszystko, bo co jej mówię to robi zawsze bez pomyłki), a że każde dziecko jest inne to i kary mogą być różne. U mojej siostry to świetnie widać: dla pierwszej dziewczynki najstraszniejszą karą jest jak mama przez 5 minut się do niej nie odzywa (jest to zapowiedziane: od teraz się nie odezwę do Ciebie, za karę) a druga dziewuszka totalnie taką karę olewa i sie cieszy że ma matkę z głowy! dzieci maja różna wrazliwosc...

Mała Mi, zycze Lukaszkowi wieeeeeelkiej kupki jak Ciebie nie będzie! Tylko naucz go wcześniej ściągać sobie pieluszkę :-D I pokaż gdzie jest środek dywanu w pokoju teściowej ;-)
Justyna ostatnio jak poszła spać to rozebrała się do naga i obsikała całe łóżeczko plus zabawki. Fajna zabawa.

Tylko mam pytanie - może któraś z Was się akurat na tym zna.
Czy zarejestrowanie w Urzędzie Pracy coś mi daje? Zasiłek się skończył, ubezpieczyć mnie może mąż. Czy są jeszcze jakieś plusy?
Będę wdzięczna za pomoc, jeśli któraś z Was się orientuje.

Ja od początku NIC nie mam z UP. Nawet zasiłku. Ubezpiecza mnie M. Szkoleń ZERO. A ciągają co miesiąc na wizyty w sprawie pracy której Ci i tak nie znajdą (w moim zawodzie na jedno miejsce jest 196 osób...). Nie polecam się w to pchać.

Efa, witaj skarbie!

Do góry