reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Elwirka, jak czytam co się u Ciebie w nocy dzieje to mi się wierzyć nie chce - współczuję Ci kochana :*

Co do włażenia wszędzie to Justyna jeszcze nie potrafi się podciągnąć, ale nogę na kanapę już zarzuca, dziarsko próbuje, więc pewnie lada dzień sama wlezie. Mąż ostatnio wszedł na drabinę, a ta - za nim! Radochę miała jak szalona, a mi serce prawie stanęło ze strachu :baffled:

Nasza choinka leży sobie na balkonie (choć ponoć musi stać bo inaczej gnije). Będzie stała na stole, bo zażyczyłam sobie 1,5 metrową. Dla bezpieczeństwa. Pierogi ulepione do końca, Mąż odetchnął z ulgą. Jeszcze tylko pakowanie prezentów i ostatnie porządki :-)

Ciekawe które dziewczyny zajrzą do nas przed swietami...?

Elwirka tak sobie myśle a może ty tej swojej nie kładz spać w ciągu dnia.

A u mnie od 30 minut był ryk i awantura przed spaniem. Wkoncu dałam kocyk który do końca nie wyschnął i Lauraw ciagu 15 sekund zasneła.

Dawidowe- u nas jest tak z pieluchą tetrową, dobrze, ze mam ich wiele. A mój też już śpi.
Elwirka-ostatnio też miałam taką nockę, i wiem, że u nas to jest jak Arek się wpieni na mnie, bo za późno do niego pójdę i jak czasem mi płacze i ja nie wiem co jest, to go zostawiam w łóżeczku i wtedy już jest histeria nie do opanowania, w sumie rzadko tak jest, ale czasem mam takie dni, że nie chce mi się iść do niego od razu jak ten si wybudza co godzinę., no cóż ja mam nadzieję, że Oli da ci pospać. A może nic nie gadaj do niej, u nas to działa jak się nie odzywam, płacze krócej.
Wioli- dzisiaj mnie młoda spać kładła, mamy taki materac na podłodze u dzieci z wełny jest i kazała mi się położyć spać, a ja mówię, jakie kochane dziecko daje mamie się wyspać, więc się położyłam a ona na mnie wysypała wszystkie misie i usiadła i kazała tacie szukać mamy, Arek mnie butem bił po głowie i tyle było mojego odpoczynku, ale za to miałam ubaw.

witam wieczorkiem Oli jeszcze wojuje.w dzień krótko śpi godz żadko dłużej.Nic nie pomaga wstaje i pospane bo ona albo śpi zemna albo w wózku z czego musze ja odzwyczaić.wigilię i pierwszy dzień świąt jesteśmy u moich rodziców babacia nacieszy sie Oliwką.

Elwirka- to mój też śpi tylko godzinę w dzień, a pada już ok19 i wstaje ok7, a w nocy to różnie bywa, raz się budzi, i nie chce spać, wędruje po domu a czasem śpi jak zabity do rana. To sobie odpoczniesz w święta, a młoda ci się unormuje, może coś jej przeszkadza w nocy, a może ona z tych dzieci co lubią po nocach się bawić, moja Olka nam wstawała w nocy ale jak miała z 1,5 roku i się bawiła.

Dobranocka to Ty się ciesz, że Justynka jeszcze nigdzie nie wciąga się, bo mój na łóżko wchodzić nauczył się już w lipcu...
Dawidowe to naprawdę wielka miłość do kocyka :-)
Mój kiedyś tak jak Kromy Arek lubił pieluszkę tetrową, ale jakoś bez problemu i niezauważalnie się odzwyczaił.
Kroma ja to padam po tych opisach co u Ciebie się dzieje ;-)
Elwirka musisz stanowczo popracować nad tym spaniem Oliwki. Wiem, że to trudne, ale zamęczysz się dziewczyno :-(
Melduję, że u mnie nadal nieposprzątane, nadal brakuje mi jednego prezentu i nadal nie mam zakupów ;-) No po prostu dzisiaj nic nie zrobiłam. Ale dużo bawiłam się z Pudziankiem i to najważniejsze :-)

reklama
Natolin ta miłość przestaje mnie bawić.

Jakaś nienapita jestem. Wciągnełam dwie gorące herbaty z cytryną i mam ochote na jeszcze tylko dupska mi się nie chce zwlec

Ostatnia edycja:
Do góry