reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

hejka

ja na szybko, mam mega alergię, nie mam jak oddychać a jeszcze na działkę jadę, chyba się zakicham.

Ragna- ten ze światłem to wiem, on jest troszkę droższy w zależności od wielkości żylaka, nie wiem czemu mi nie robił, ja chyba mam za kruche naczynia bo mi strzelają strasznie jak robił mi zabieg. A boli cię noga po nim i masz jakiś ślad?
Ragna i Kania- Arek nie dał sobie buzi otworzyć, dwie Panie próbowały go zabawić, jedna czarna druga blondyna i nawet Pan dentysta do niego gadał, M go miał na kolanach, ja byłam i Olka i nie dał się, w końcu ja wzięłam i mu na siłę szybko buzię otworzyłam, zrobił zadymę, ale na chwilkę. Teraz kazała nam ćwiczyć zabawę w pokaż ząbki bo mam przyjść za mc do niej, i żeby nie było że znowu nie otworzy.
Basia- ja z pierwszym miałam silniejsze torsje, a z drugim miałam później chyba w 4 mcu dopiero i takie mocne uderzenia duszności. Każda fasolka jest inna
Dziulka- ty to jesteś pracownik roku, i miłej pracy.

reklama
wiecie co ja się troche martwię bo w pierwszej ciąży miałam mdłości od samego początku od razu( chyba po zapłodnieniu) odrzuciło mnie od kawy a test robiłam w 3tyg tydzień pózniej poszłam do ginka i byłam w 4tc i miałam mdłości itp a teraz nic kompletnie zero objaw ciążowych:dry: to mnie trochę martwi bo podobno jak nie ma takich objawów to coś może być nie tak:no:

Kochana,ja nie miałam kompletnie żadnych objawów ciąży- zero mdłości,zero nudności. I co? Dzieci mam zdrowe. Więc dla mnie to kompletna bzdura,że coś może być nie tak.

Ja tylko na chwilę,bo MĄŻ MA WOLNE,więc weekend mamy zajęty baaardzo:-).

Buziaki dla wszystkich:tak::-D:-)

Ja też sie tylko przywitam szybciutko,nie zaglądalam kilka dni ale jakos tak się nazbierało do zrobienia trochę rzeczy,borek znowu lekko smarczy ;/ u mnie jako tako w miarę dobrze,buziaki dla wszystkich i miłego weekendu:-)

Renata, serdecznie gratuluję:) Tak mi się od dawna coś zdawało, że się dzidzia jakaś krok. Super! Pewnie reszta już wie od dawna, ale w związku z tym, że miałam przerwę od bb, to ja zauważyłam suwaczek dopiero teraz.
Kroma, po zabiegu mam póki co mega krwiaka, który trochę boli, ale tylko troszkę. Mi z kolei lekarka stwierdziła, że skleroterapia dla mnie akurat na tę żyłę nie jest dobrym pomysłem, bo jestem za chuda i być może efekt byłby kiepski, tzn. żyła by się nie wchłonęła.
Ja już dziś po lekcji. Teraz spróbuję coś popisać. Szkoda, że tak mało się tu ostatnio dzieje...

witam po ciężkim tygodniu. Dosłownie do końca zasuwałam. Jak bym miała wrotki to bym szybciej przemieszczała się miedzzy pokojami budynkami. wtedy by nawetczas na jedzenie się ostał. W piatek nawet wyszłam godzine pożniej. Potem do mamy na dzien matki i o 22 w domu. Myslałam że Laura któa poszła spać o 22,30 pośpi ale niestety 5,30 gotowa do zabawy. Od rana sprzatanie bo w ciagu tygodnia nie mam siły. Tak wiec zostało tylko pranie i to głownie te raczne umycie podłóg i gotowe. Najgorsze że co mmi sie rano stało z łopatką i boli jak cholera mimoże że wciałam cos przeciwbólowego. łykne za chwile jeszcze jedna i może uda się poprać.

Baska mega gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!

Ragna jakoś twoje arumenty o powodach dwoje i wiecej dzieci do mnie nie przemawiaja. Ja miałam zawsze potrzebe mieć dziecko ale jedna. I zupełenie Laura mi starcza i nie sądze że zmienie zdanie

Ida ja ze swoja rodzicielką nigdy sie nie dogadywałam i nie sądze że się juz dogadam.

Sariska ty wkoncu odpowcznisz bo urodzisz na stanowisku pracy. A sajgon nie dosc że do piatku to jeszcze naewno w poniedziałek nie bedzie lepiej

Happy to powodzenia z chwastami

Kania mogła podpatrzeć bo jak poszła od 1 grudnia do starzewj grupy to był tam Jaś któy gryzł. W dodatku najmłodszy najsprytnieszy i najmądrzejszy dzieciak. Po miesiacu poszedł do starszej grupy. Może od niego.
A ja ostanio miałam możliwość zakupu biletów po 1 zł w tym wszelakie opłaty i to do kilku miast Polski.

Kroma kocham czeresnie i nie umiem się czasem powstrzymac jak mam tez czerwone aby nie wciagnać kilograma. Jedynie te kalorie.
Ja sie wybieram w lipcu do dentysty z Laurą na pierwszą kontrole.

mała mi mysle że organizm osłabiony głównie stresem mieszkania z wspaniała rodzinką. Nerwy nerwy i nerwy. POwodzenia 19 czerwca i pedem wracaj z dobrymi wiadomosciami na bb

Emiliab nie mart sie nie tyjedna wszędze dzieci prowadzasz. Ja nawet do ginekologa chodziłam z Laura.

Doris moja bratanica też jest z anty regularnie branych.

W tym czasie już zdązyłam wszystko zrobić co mogła. Chlapnełam kolejengo procha i pranie zrobione, podłoga też a jak mam wolne.

Na marginesie też bym chętnie z którać pogadała przez telefon albo na skypie ;-) która się pisze?

ja na szybko chyba że więcej czasu mi się urodzi;-)
ragna, zastrzeliłaś mnie że twoja znajoma (bo chyba dobrze pamiętam że twoja???) przy tabsach na tarczycę zaszła:eek:a wiesz może jakie brała? chyba jeszcze jedna z ginem mi się szykuje:cool:

dawidowe, mamy takie samo spojrzenie na kolejne pociechy:-p:cool2:a pogadać heh ja chętnie ale na lajfie bo tel mnie wqrzają - zresztą kroma ostatnio się przekonała:sorry2:

idę chyba na słoneczku kości pogrzać:-ptylko ciekawe kto wtedy obiad zrobi:dry:

Dawidowe, Ida, ja chciałabym jednak więcej dzieci, ale uważam, że jak ktoś nie chce, to nie powinien poddawać się presji ze strony rodziców, magazynków itd., że jedynak jest nieszczęśliwy. Rodzice wiedzą najlepiej, co jest dla nich dobre w kwestii posiadania dzieci lub ich braku.
Ida, nie mam pojęcia, co brała to moja koleżanka, a głupio mi zapytać :( Może jeśli kiedyś przy okazji ten temat wypłynie, to dam Ci znać. Na ogół na ulotce z tabsów jest informacja, co może osłabiać ich działanie. A może kumpela przez antybiotyk zaszła? Wiem, że miała wtedy dość chorobowy okres. Znalazłam coś takiego: Co osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych - Poradnik ~ Forum Bez Kompleksu.pl
[url]http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3436359

[/URL]

Ida poki sama jestem to cieżko zapewne bedzie ze spotkaniem :-(

Ragna a ja iloscia dzieci kieruje się swoim dobrem a nie dziecka. Zreszta kiedy mama szczesliwa to i dziecko szczęśliwe

zapodaje obiadek: młode ziemniaczki, sadzone jajo mizeria a Laura po babcinej zupce z młodej kapustki

Renata czy ja dobrze widzie kolejny suwaczek???/? Gratki i dla Ciebie

reklama
Wszystkiego Naj Naj Najlepszego dla Wszystkich Mam :-)
Na dzień Mamy dostałam dziś piękną laurkę, wierszyk i zaśpiewane sto lat :-)
U Nas nadal chorobowo Oliwia z wymiotów przeszła na biegunkę.
Razem z mężem też średnio się czujemy.
Teraz niunia odpoczywa, my zjedliśmy obiad i jak wstanie to jedziemy do teściowej z życzeniami.
Wieczorem wybieram się na spotkanie z sąsiadkami :-)

Kroma ćwiczenia pokaż ząbki też wykonujemy, jeszcze otwórz buzię i wystaw język :-)
Ragna sama jestem ciekawa, przy jakich lekach na tarczycę biorąc antki można zajść w ciążę.
Za to mnie jakaś lekarka przed ciążą nastraszyła, że jak biorę leki na tarczycę to marne są szanse na zajście w ciąże, wtedy gdy mi to powiedziała to jakby mi ktoś w gębę dał. Chyba mało wyedukowana była :-)
Dawidowe oj taki obiadek dziś pyszny sobie serwujesz że aż mnie skręca, u mnie dziś makaron z tuńczykiem i warzywami :-) Czuję się jak balon, tak się najadłam.
Renata jak się czujesz? Zdrówka dla Borysa.
Sarisa a Twoje samopoczucie się polepszyło? Miłego spotkanka z Doriskiem :-)
Emilia czyżby Ciebie wzięło na 3??? Mąż ma wolne ;-)
Dziulka zapytaj na koniec m-ca czy nagrodę dostaniesz Naj Pracownika ?
Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin i imienin bo chyba masz na dniach, a dokładnie nie wiem kiedy, w każdym razie sto lat :-)
Ida chętnie bym Ci więcej czasu dała, gdybym sama go miała :-)
Wygrzej kufer na słoneczku i wracaj do Nas :-)
Wioli gdzie jesteś?
Roxannka odezwij się.
Makuc pracusiu zrób sobie wolne i napisz co u Was :-)
Agusinka jak Twoje córcie?
Happy wypad nad morze uskuteczniony? Jak Amelka?
Rysia, Mała_mi prace napisane?
Moriam Ty też przepadłaś gdzieś :-(

Miłego popołudnia Mamuśki !!!

Do góry