Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
WitamyHej,
Również dołączam do październikowych mamTermin mam na 29 października
Wciąż nie mogę uwierzyć
![]()
Dokładnie, ja miałem zlecony wynik wit d jak ginekolog założył karte ciąży, poziom 30.6 więc dobry witamine D kazał brać co dwa dni 2000j. W pierwszej ciąży miałam deficyt 18. 6 podrosło nieco do 22 ale brałam codziennie 2000j. Także wynik ważny.Heja, na spokojnie ;-) z tego co czytalam z ta witamina D u ciezarnych jest tak: niedobory sa zle, ale przedawkowanie jest jeszcze gorsze. Wiem, ze niektorzy przepisuja witamine D tak na wszelki wypadek, podobno byly badania, ze kobiety w Polsce w 90% maja niedobory wit.D przez klimat w jakim zyjemy, a z kolei inni lekarze - zwolennicy faktow uwazaja, ze najpierw nalezy zrobic badanie jaki jest poziom wit. D u danej ciezarnej, a dopiero potem zabrac sie za suplementacje. Stad pewnie ta rozbieznosc - internista holduje jednemu podejsciu, a ginekolog drugiemu
Dziś się hajtamy XdPowiem Wam Dziewczyny, że mam dziś silne postanowienie żeby przestać zrzędzićprzed ciążą byłam taka silna babka
nie poznaje siebie ostatnio. Trzeba się zebrać w sobie i przestać stękać, to może i samopoczucie się poprawi
@Celia89 - jak tam na tym panieńskim? czy to dopiero dzisiaj?
2 tyg to mało żeby branie jakiegokolwiek suplementu miało sens trzeba to stosować conajmiej 20 dniDziękuje, dodalas mi otuchy. Ja tez wierze ze nic się nie stanie, bo 2 tygodnie to jednak krótko. Cały dzień dzisiaj szperałam w necie, w polskiej literaturze nie ma naprawdę przydatnych artykułów. Natomiast w Niemczech, Kanadzie normy są bardzo wysokie i na stałe przepisuje się wit D w dawce 10-15 tys jednostek. Nie w leczeniu niedoboru tylko w normalnej suplementacji. Natomiast u mnie stwierdzony był niedobór wiec liczę na to ze uzupełniłam to czego brakowało i nie zaszkodzilam ani sobie ani dziecku. ale dla pewności dopóki tego nie skonsultuje Z kolejnym lekarzem narazie odstawię.