reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy na zakupach

niania jest super wynalazkiem tylko ten monitor oddechu straszy za dnia i po nocach czasem nawet jak nic sie nie dzieje. u nas rozmawialam z lekarka po porodzie w szpitalu i mowila ze mieli takie maty ale powylaczali je bo wlaczaly sie bez powodu

reklama
Ja właśnie nie wiem, czy zakupy mam robić tutaj w PL, czy już takie rzeczy jak pampersy i inne tego typu rzeczy w Wielkiej Brytanii.
Tam Pampersy są po ok. £5.50 paczka 54 sztuki, a u nas paczka 43 sztuk 27,99 zł, to chyba jednak u nas się bardziej opłaca jak tam.

Nie bede powielala kolejny raz listy więc napisze moje spostrzerzenia po jednym dziecku :)
- gabeczki do mycia nie polecam, lepiej myc reka i wacikami
- na temat kolderki juz pisałam spimy w śpiworku
- my tez mieliśmy fridę do noska, gruszka nic nie odciągala
- uzywalismy pudru do zasypywania pupy a jak cos sie bardziej odpazyło jak nowe jedzonko wprowadzalismy to sypalam maką ziemniaczana
- nam sudokrem tez nie podpasował i uzywalismy Linomag
- wogóle nie używaliśmy nozyczek do paznokietek lepiej nam szlo od poczatku obcinaczkami
- ja do pępuszka uzywalam wacików nasączonych spirytusem bo juz w szpitalu malemu nim przemywali i tez bardzo szybko odpadł
- przewijak dobra rzecz, tak do 4 miesiaca u nas byl wciąz w uzyciu a potem na łózku nam szlo lepiej bo młody zaczal sie przekrecac
- podgrzewacze czy wyparzacze nie były nam potrzebne bo do 7 miesiaca Adi był karmiony piersią, a do herbatki mielismy 2 małe butelki które dostalismy w paczkach z darmowymi próbkami u gina, wiekszych butelek wogóle nie kupowalismy bo młody od 6 m-ca pil ładnie z niekapka i po karmieniu piersia butelki wogóle nie byly nam potrzebne
- u nas tez sie sprawdzily woreczki na zuzyte pampersy a z poczatku jest taki przemiał ze i tak czesto trzeba worek wyrzucac i nic nie czuc
- u nas niania elektryczna tez sie sprawdza tym bardziej ze mieszkamy w pietrowym domu i dziecko spi na gorze a na dole sobie siedzimy w kuchni czy salonie i mozna szybko zareagowac jak dziecko sie budzi

Także polecam wszystko z rozwaga, nie kupowac po kilka opakwan płynów, kremów bo nie wiadomo co dziecku podpasuje.
U jednych sie sprawdzaja takie rzeczy u innych wogóle nie są przydatne.W razie czego zawsze mozna wybrac firmę czy model np. podgrzewacza i maż czy ktos z rodziny moze podjechac i dokupić.

paulawawa a gdzie dokladnie bedziesz? anglia szkocja irlandia?? powiem ci ze tu cala wyprawka dla amelkowny kosztowala mnie ok 130L z lozeczkiem tylko materacyk dokupilam za prawie 50Ł:tak:pampki wychodza taniej, ubranka dla dzieci nawet w sklepach typu zara sa tansze niz w pl teraz :tak:

paulawawa a gdzie dokladnie bedziesz? anglia szkocja irlandia?? powiem ci ze tu cala wyprawka dla amelkowny kosztowala mnie ok 130L z lozeczkiem tylko materacyk dokupilam za prawie 50Ł:tak:pampki wychodza taniej, ubranka dla dzieci nawet w sklepach typu zara sa tansze niz w pl teraz :tak:

My będziemy w Manchesterze.
130L to ile to jest?
Bo się jeszcze nie znam, dopiero mąż tam jest na miejscu, ja dopiero tam dojadę w lipcu.
Powiedzcie mi, czy łóżeczko turystyczne nadaje się dla maluszka, czy nie?
Nie wiem, czy w wynajmowanym mieszkaniu będziemy mogli sobie pozwolić na normalne łóżeczko dl maluszka.
Dlatego wolę wcześniej zapytać.
Strasznie mi się spodobało :)
0avp9y358r68m5rllrvo.jpg

paulawawa - w Anglii na pewno tańsze są ubranka i fajniejsze :tak:

jeśli chodzi o kremy, maści i płyny to warto zbierać małe próbki ... popróbować i zobaczyć co się sprawdza ... nam tez spasił linomag zamiast sudocremu

zamiast rękawiczek niedrapek bardziej sprawdzały się skarpetki na rączkach

zamowilam juz sobie:)))) fajna sprawa

Do mnie dopiero dotrze po weekendzie, bo dzisiaj zamówione :)
Zobaczymy, czy warte swojej ceny było, ale w prezentacji faktycznie wygląda fajnie :)
Zastanawiam się również nad tym łóżeczkiem
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE - ANGIELSKI MODEL +2 GRATISY! (2093183022) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jak myślicie, z prezentacji również wydaje się ciekawe, ma wiele funkcji i nawet niedrogie jak na tyle gadżetów, a ja trochę gadżeciara jestem ;)

reklama
paulawawa moja kuzynka korzystala z takiego lozeczka dla swojego mlodszego synka. miszkali troche tak na walizkach jak ja to mowie i bylo im wygodniej. jak dla mnie takie lozeczka moga byc ok dla dziecka do spania to zalezy od materaca jaki dokupisz :tak:aaa i chyba nie zaczepisz pozniej zadnej karuzelki nad lozeczko do takiego wyrka.
a te 130Ł to masz tak "pi razy oko" 600zl musisz liczyc ze 1Ł to mniej wiecej 5zl czasem 4.60zl;-)

Do góry