reklama

Październikowe skarby :)

Spox, ja przybralam metode ze nie staram sie ale licze z ewentualna wpadziochą
bo z jednej strony chce a z drugiej trudno sie zdecydowac

Zobaczymy

pozdrawiam

reklama
Witam,

Cos ostatnio wszedzie gdzie "nie wdepne" tam mowa o ciazy, drugim dziecku, porodzie... Dzis sie dowiedzialam, ze zona mojego kuzyna jest w drugim tygodniu ciazy, zona drugiego kuzyna ma termin na dniach, a kolega Rafala ma dwutygodniowa coreczke... Teraz Wy tak wspominacie, ze powoli zaczynam sie zastanawiac, fajnie by Sonia miala rodzenstwo.
Teraz troche zzylysmy sie z siostra i tak mysle, zeby i Sonia miala kogos w przyszlosci....
Najpierw musze jednak skonczyc studia. Wam jednak zycze "pomyslnych wiatrow".

Na komuni bylo srednio - troche drentwo, wszyscy jak sie rozsiedli, to nawet klown zamowiony dzieci niespecjalnie umial ruszyc... Sonia naszczescie bardzo grzeczna, troche sie pobawila, poganiala.

Rafal konczy dzis wolne, od jutra znow caly dom na mojej glowie ::)

Pozdrawiam,

No prosze :) ANIA MONIKA powodzenia! :)
My to się wstrzymaliśmy.. może za 4 lata.. albo wcale. Fajnie by było miec rodzeństwo dla młodej... no ale jakoś tak nie chcemy teraz.
Mała dostała jakiejś wysypki na całym ciele... a w sobote idziemy na urodziny do znajomego gdzie będzie mnustwo dzieci.. muszę iśc do pediatry stwierdzić że przypadkiem ich czymś nie pozarażamy ;D bo by nas babeczki zakrakały na śmierć;D
Pogoda u nas bleee leje, leje i wieje niesamowicie!
Nic nam się nie chce.Mamy lenia i juz :D
Miłego dnia życzę!

KU PRZESTRODZE!!!​

Bycie rodzicem odmienia życie. Ale rodzicielstwo zmienia się też wraz z kolejnymi pociechami. Oto kilka przykładów (od strony matki)

odzież ciążowa
1 dziecko: Zaczynasz nosić jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
2 dziecko: Jak najdłużej nosisz normalne ubrania.
3 dziecko: Odzież ciążowa to twoje normalne ubrania

przygotowania do porodu
1 dziecko: Nabożnie ćwiczysz oddech w każdej wolnej chwili.
2 dziecko: Nie ćwiczysz oddechu, bo wiesz, że i tak nic nie pomoże.
3 dziecko: O środki przeciwbólowe prosisz w ósmym miesiącu

ubranka dziecięce
1 dziecko: Pierzesz wszystkie, segregujesz kolorami i kładziesz w osobnym miejscu
2 dziecko: Sprawdzasz, czy ubranka są czyste i odrzucasz te z najciemniejszymi plamami.
3 dziecko: Chłopcy mogą przecież chodzić w różowym, nie [:>] ?

płacz
1 dziecko: Dziecko bierzesz na ręce przy najmniejszym kwileniu.
2 dziecko: Podnosisz dziecko, kiedy jego płacz może już obudzić to starsze.
3 dziecko: Uczysz trzylatka jak nakręcać mechaniczną kołyskę

smoczek
1 dziecko: Jeśli smoczek upadnie na podłogę, odkładasz go do momentu, aż można go będzie wygotować.
2 dziecko: Jeśli upadnie, myjesz go soczkiem z butelki.
3 dziecko: Jeśli wypadnie z buzi, ocierasz o koszulę i wciskasz z powrotem.

pieluchy
1 dziecko: Zmieniasz co godzinę, czy potrzeba, czy nie.
2 dziecko: Zmieniasz co 2-3 godziny w miarę potrzeby.
3 dziecko: Zmieniasz, kiedy rodzina uskarża się na smród, lub pielucha z zawartośćią dynda już w kolanach.

rozrywki
1 dziecko: Zabierasz dziecko na gimnastykę, pływalnię, czytanie bajek.
2 dziecko: Zabierasz dziecko na gimnastykę.
3 dziecko: Zabierasz dziecko do supermarketu i do pralni.

opiekunka do dziecka
1 dziecko: Po wyjściu dzwonisz do domu co najmniej pięć razy.
2 dziecko: Przed wyjściem przypominasz sobie, że masz zostawić numer, pod którym można cię złapać
3 dziecko: Kategorycznie zabraniasz dzwonić - chyba, że zobaczy krew.

połknięcie monety
1 dziecko: Biegiem do szpitala i żądasz prześwietlenia!
2 dziecko: Czekasz cierpliwie, aż moneta przejdzie.
3 dziecko: Potrącasz z kieszonkowego.

hehehehe Monika dooobre.
Najbardziej mi sie podaba z potrąceniem kieszonkowego hehehe.
Ale ponikąd przedstawiłaś prawde.
Im więcej dzieci tym większa ZNIECZULICA ;D

U nas dzisiaj pochmurno.....chyba bdzie lało.
Damian dzisiaj wstał o 7 ia ja się nie mogłam zwlec z łóżka .....w końcu tata kupił mu rano poączka i tym pączkiem mnie obudził na amen.Najpierw chlastnął mnie całą zlukrowaną ręką w buzie żebym sie obudziła...a potem mnie tym pączkiem częstował bo on już nie mógł go zmęczyć.
Całuski MIŁEGO DNIA.

WITAM !

HI HI RONDZIA :laugh: PRAWDA I TYLKO PRAWDA !

OGLĄDAŁAM ZDJĘCIA MATIEGO - ALEŻ ON SIĘ ZMIENIŁ ! JUŻ TAKI DUŻY ! A ŚLICZNIUTKI ! :D :laugh:

ANIA , JESZCZE TYLKO DAMIANKA BRAK !

Witam,

Rondzia swietne, dam do poczytania Rafalowi - jemu sie marzy trojka...

Ania slodkiem masz pobudki ;)

Wybralam sie dzis do marketu, po zakupy dla siostry - wysylam jej paczke i zaopatruje w "swojskie" produkty, no i jasne zamiast zakupy dla niej, to Soni kupilam krzeselko:

krzeselko9us.jpg

Swietne, Sonia od niego nie odchodzi, najbardziej spodobala jej sie lampka i odglosy zwierzatek...

Pozdrawiam,

Hello
SANDRA ja już dość dawno widziałąm to krzesełko u nas ale jakoś się nanie nie zdecydowaliśmy :))
Ale musi być bardzo fajne skoro SONIA Od niego nie odchodzi!!! :))
U nas pogorszenie pogody dzisiaj jest tak chłodno że siedzę pod kocem! normalnie szok.. .
SANDRA moja mama też nas zaopatruje w produktu ;D ale nasz znajomy ma sklep z polskimi produktami także duzo u niego kupujemy ;D
Ja coś dzisaij nie mam humoru.. sama nie wiem czemu.. .
No cóż miłej nocki życzę!! :)

reklama
Witam,

Wszystkiego najlepszego, duzo radosci i pociechy z dzieciaczkow

Monia, na Sycyli nie ma sklepu polskiego (mimo, ze polakow sporo), nawet myslelismy czy nie rozkrecic tam interesu, ale stwierdzilismy, ze bylby to spory klopot, a jak zaczelismy robic koszty transportu to wyszlo, ze taka polska kielbaska musialaby kosztowac majatek.

Sonia dzis pobila chyba rekord w marudzeniu. Poczatkowo myslalam, ze zabki, ale posmarowanie nic nie pomoglo, a i nawet zadnych oznak nie bylo.
Pchala sie poprostu na moje rece i ostatnio bardzo chce byc w centrum uwagi.
Jest wszystko OK jak sie z nia bawimy, rozmawiamy, ale jak tylko zaczynam zajowac sie swoimi sprawami, zaczyna sie marudzenie.
Zastanawiam sie czy to jakis okres, czy ostatnio ja zaniedbywalam, czy jak Rafal mial wolne to ja troche rozpiescil...
Mam nadzieje, ze jej szybko przejdzie, bo takie marudzenie zaczyna powoli wyprowadzac mnie z rownowagi i zaczynam po niej krzyczec, zamiast temu spokojnie zaradzac :-[

Pozdrawiam,

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry