reklama

Październikowe skarby :)

Witam,

wreszcie mam dzisiaj chwilkę żeby przysiąść i wypić herbatkę - rano byliśmy u pediatry i owszem ząbki trochę tak ale generalnie mały miał ewidentnie jakąś infekcje i zwykłe leki nie pomogły - lekarka mówi że na oskrzelach nic nie ma lae słychać "szorstkość" jak ona to nazywa a mianowicie zbieranie się śluzu - musze go dużo oklepywać żeby odkaszliwał i dostał antybiotyk - znacie może "klacid " 125 ? Dziś ciut mniej mu leci z nosa ale leci cały czas na szcęście jak będzie sucho to możemy wychodzić na dwór.

Efekt tego taki ze siedzę w domku z małym bo Marcin był zeszły tydzień na opiece i musiał wrócić do pracy. Teoretycznie siedzę w domku bi o 14,30 wymieniam się z mężem w drzwiach i gnam do roboty na 2 godzinki pozałatwiać co najpilniejsze. Na szczęście nie ma mojego szewfa przez 2 tygodnie to nikt mi nie bęczy nad głową i do domu nie wydzwania.

A tak poza tym chciałam zapytać ile wasze maluchy śpią w dzień bo Mateusz generalnie nie chce spać wcale :( Udaje mi się go położyć ewentualnie raz w ciagu dnia na godzinkę maksymalnie. Fakt że zasypia o 19 od reki i śpi tak jak dzisiaj do 7.30 ale to chyba nie jest normalne.

Niestety płyty Żebrowskiego nie mam :(

Ania czy Damian ze skazą może jeść masełko? Tak z ciekawości czy już masz sparwdzone i wiesz że nic mu nie będzie?

Pozdrawiam

reklama
Witam
U nas znowu leje wieje i nigdzie nie idziemy :(
SIABA mamy juz 10 ząbków.. :)
A co do spania młoda ma jedną drzemkę w ciągu dnia.. ale skoro Twój nie myśli o spaniu to nic nie przeszkadza. Bo każde dziecko inne i widocznie wystarcza mu to co śpi w nocy.
Ech uciekam robic młodej jakis obiadek.
Odezwe się później!
Aaa RONDZIA nie mam takie płyty :(

Damian śpi na dniu 2 godzinki ostatnio.Zasypia ok. 11 i do 13 się zdrzemnie potem idzie już na noc spać o 19.30 - 20.00.
Basiu daje Damianowi "Smakowitą"-nie zauważyłam jak dotąd zmian po tym...ale np. jak mu dawałam przez 2- 3 dni Danonki to zaraz po tych tych dniach co mu dałam uczulenie wyskoczyło ku mojemu zdziwieniu na czole.....a zawsze miał na policzkach tak przy skroniach.Mam nadzieje z e mu to minie...
Leku co Mati dostał nie znam więc nic o nim nie moge powiedziec.

SIABA Zdrówka dla MATIEGO!!!
Ech, a my zaraz jedziemy do sklepu oglądać pralki bo stara się dzisiaj doszczętnie rozkraczyłą ??? ;) Może i dobrze? ;)
Narazie miłego popołudnia :)

Witam,

Basia u nas ze spaniem jest podobnie, z jednym wyjatkiem Sonia spi jeszcze rano, tak ok 9 do 10, a pozniej najchetniej by nie spala, ale klade ja ok 14 i spi ok 30 min.

Bajki nie mam, ale moze w necie znajdziesz. Daj znac, to poprosze kolege, on potrafi znalesc wszystko w necie, wrazie czego poprosze go i Ci przesle.

Pozdrawiam,

Coż z tego co piszecie widać że ze spaniem to całkiem normalnie a szkoda bo by było trochę czasu dla siebie w ciągu dnia :) Dla mnie to "nowowść' spędzić z małym tyle czasu razem i trochę dał mi w kość zwykle jego szleństwa są podzielone na mnie i na babcię :)

Jestem pełna optymizmu bo z Marcinem widzimy poprawę w stosunku do wczoraj mam nadzieję że ten antybiotyk jest trafny i młody dojdzie do siebie szybciutko.

Moniaa 10 ząbków fajna sprawa bo nie trzeba już tak obiadków rozdrabniać my mamy 6 ale jeden dopiero co wyszedł więc mały co da radę śrupie przodem ale nie wszystko da radę.

Pozdrawiam

A my mamy 7 ząbków...ale mi nie wolno zrobić np. zobiadu papki bo jego za Chiny nie zje.On je tak jak dorosły raz ziemniaczka, raz kotlecika i raz marchwewczkę czy cosikinnego.Jeśli je zupkę to delikatnie rozdrobnię warzywa ...
Pozdrawiam i duuuużo zdrówka dla wszystkich!!!

Ania u nas to samo, zupki kupione juz nie przejda. Musi byc obiad, ktory mozna pogryzc.

Basia ciesze sie, ze Mati juz lepiej. Szkoda, ze musi zazywac antybiotyk. Ja nie chodze do lekarza - oni zawsze przepisuja antyiotyki lub drogi leki. Soni obecnie wystarcza tania sol fizjologiczna. Wkurza mnie, ze takim maluszka przepisuja antybiotyki, czasem niestety trzeba >:(

Duzo zdrowka.

Pozdrawiam,

Witam :)
Pogoda znowu pod psem.. ale wczoraj poszlismy kupic pralke i mala sie troche przewietrzyla.. jutro mi przywioza moja nową praleczkę ;D.
A w sobote juz imprezka :)
Wiecie mała dostała strasznego odparzenia na pupie raptem wczoraj cała pupa czerwnona normalnie masakra a wiecie od czego? Od BANANA!!! Normalnie szok!
No ale dzisiaj juz jest lepiej wystarczył dermocrem.. .
Dzisiaj zabrali w końcu nasz stary TV bo sypialnie mi zagracał odrazu wiecej miejsca :D.
Ogólnie mam dobry humor chyba przez zakup tej praleczki ;D ;)
Obiadki ze słoiczka skończyły się po wakacjach moja mama pokazała jej jakie dobroci mozna jeść i od tamtej pory na widok słoiczka mina bleee i plucie dlatego gotuje teraz cały czas :).
A teraz pytanko..
ile mleka dajecie i kaszki na noc? Bo ja 220ml mleka + 3 łyżeczki kaszki a jak to u Was?

reklama
WITAJCIE DZIEWCZYNKI !
W KOŃCU JESTEM POŁĄCZONA ZE ŚWIATEM  :laugh: I CO NAJWAŻNIEJSZE Z WAMI .
NIKOLA JEST JUŻ ZDROWA !  :laugh:  WYSOKA TEMPERATURA UTRZYMYWAŁA SIĘ JESZCZE PRZEZ SOBOTĘ , ALE NIE PRZEKRACZAŁA 38,5. NA TRZECI DZIEŃ NA BRZUSZKU POJAWIŁA SIĘ WYSYPKA I TO BYŁ KONIEC CHOROBY - NA SZCZĘŚCIE !!!!

JEŚLI CHODZI O SEN NIKOLI ,TO CHYBA ŚPI NAJDŁUŻEJ Z NASZYCH POCIECH .
PRZESYPIA CAŁĄ NOC , WSTAJE O 7 , O 9 KŁADĘ JĄ NA DRZEMKĘ , KTÓRA TRWA OD 2 DO 3 GODZIN , NASTĘPNIE O 16 NIUSIA MA JESZCZE JEDNĄ DRZEMKĘ , DO 18.
NA NOC ZASYPIA PÓŹNO OK. 22.30.

CIESZĘ SIĘ ,ŻE URODZINKI BYŁY UDANE  :laugh: ALE KOCHANE ! ZDJĘCIA !!!!!!!!!!!!
CHCEMY TO ZOBACZYĆ !!!!!!!!! PROSZĘ O MOBILIZACJĘ  ;)

SERDECZNOŚCI
MAGDA

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry