reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pęcherzyk bez zarodka

witam dziewczyny , wczoraj byłam u ginekologa z badań usg wychodzi ze jestem w 5 tyg ciąży. Na usg pokazał się tylko pęcherzyk bez zarodka. koleją wizytę mam w pon 15 . Kiedy może pojawić się zarodek? Czy czesre badanie usg może zaszkodzić maleństwu?

Ostatnia edycja:
reklama
Ty i ja mamy tak samo. Też idę w poniedziałek i wtedy się już wyjaśni
witam dziewczyny , wczoraj byłam u ginekologa z badań usg wychodzi ze jestem w 5 tyg ciąży. Na usg pokazał się tylko pęcherzyk bez zarodka. koleją wizytę mam w pon 15 . czy w tym dniu pojawi się zarodek??

@Danuś 91 Niestety dowiesz się dopiero na wizycie. Może być tak, że się pojawi. a może się nie pojawić. Skoro jest już pęcherzyk, to wróży to dobrze, więc zarodek powinien się pojawić. W sumie moim zdaniem powinnaś mieć wizytę po 2 tygodniach, bo 15 nawet jak będzie zarodek, to niekoniecznie będzie echo serca i znów będziesz się stresować.

Za wcześnie poszłaś do lekarza.
U mnie w 5tc nie było kompletnie nic widać i też stres, nerwy, płacz, bo test wyszedł pozytywny, beta wskazywała na ciążę, a tu pustka na USG.
A na pytanie, czy zarodek się pojawi, nie odpowie Ci niestety nikt.

Może być za wcześnie. Ja byłam w 5tc bo akurat miałam infekcję i powiedziałam lekarzowi ,że wiem, że za wcześnie a powodem wizyty jest infekcja. I serduszko pojawiło sie za 1,5tyg

@Kawabezmleka
Ja myślałam że jestem ca. 6t3d bo tak mi wskazywały apki. Owszem cykle mam nieregularne grudniowy trwał 375 dni A styczniowy 35. Wczoraj byłam.w medicover i jedyna nadzieja że sprzęt mają fatalny.
Może być za wcześnie. Ja byłam w 5tc bo akurat miałam infekcję i powiedziałam lekarzowi ,że wiem, że za wcześnie a powodem wizyty jest infekcja. I serduszko pojawiło sie za 1,5tyg
Myślicie że to mógłby być zarodek? Ten młody ginekolog powiedział że ciąża jest młodsza.
Już 2 razu to słyszałam i za każdym razem kończyło się poronieniem.
Waszym.zdaniem to może być zarodek?
20210309_113509~2.jpeg

@Kawabezmleka
Ja myślałam że jestem ca. 6t3d bo tak mi wskazywały apki. Owszem cykle mam nieregularne grudniowy trwał 375 dni A styczniowy 35. Wczoraj byłam.w medicover i jedyna nadzieja że sprzęt mają fatalny.Myślicie że to mógłby być zarodek? Ten młody ginekolog powiedział że ciąża jest młodsza.
Już 2 razu to słyszałam i za każdym razem kończyło się poronieniem.
Waszym.zdaniem to może być zarodek?Zobacz załącznik 1246491
ja akurat miałam potwierdzoną owulację, więc na pewno na wizycie była 6tc+4

reklama
Zdjęcie USG wygląda mniej więcej w ten sposób (pierwszy wynik z wyszukiwarki). Szczerze mówiąc pierwszy raz widzę takie zdjęcie jak u Ciebie 🤷‍♀️

Załączniki

• indeks.jpg
    indeks.jpg
    8,8 KB · Wyświetleń: 99
Do góry