U mnie podejrzewali już na pierwszych prenatalnych, ale dopiero na drugich potwierdzili już na 100% i dostałam skierowanie na echo serca. Jak się martwisz to umow się prywatnie. Zawsze to dodatkowa wizytaNo ja też już młoda nie jestem mam skończone 38 lat jakoś mimo że nie mógł znaleźć to stwierdził że na połówkowych mi sprawdza a to dopiero druga połowa stycznia, zamiast powiedzieć przyjdź za tydzień dwa jeszcze zobaczymy.
Chyba umowie się prywatnie choć sprzęt w mojej mieścinie nie jest nawet prywatnie nowszy.
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Ale poczekanie do połówkowych niczego nie zmieni w takiej sytuacji.No ja też już młoda nie jestem mam skończone 38 lat jakoś mimo że nie mógł znaleźć to stwierdził że na połówkowych mi sprawdza a to dopiero druga połowa stycznia, zamiast powiedzieć przyjdź za tydzień dwa jeszcze zobaczymy.
Chyba umowie się prywatnie choć sprzęt w mojej mieścinie nie jest nawet prywatnie nowszy.
No upewnienie się czy jest dwunaczyniowa, bo pewności niby nie miał a długo to sprawdzał bo się bobo kręciło.Ale poczekanie do połówkowych niczego nie zmieni w takiej sytuacji.
Lady Loka
Ale na ten moment informacja czy jest dwunaczyniowa czy nie jest nie zmienia nic. Dlatego nie trzeba tego potwierdzać teraz natychmiast. Spokojnie można zrobić to na połowkowych.No upewnienie się czy jest dwunaczyniowa, bo pewności niby nie miał a długo to sprawdzał bo się bobo kręciło.
ina1290
Hej dzisiaj na wizycie lekarz u mnie też stwierdził pępowinę dwunaczyniową, czy mogłabyś napisać jak u Ciebie się to potoczyło? Lekarz mówił, że nie widzi żadnych nieprawidłowości, ale ja i tak poczytałam w internecie i zaczynam świrować...
Witam. Przeszukałam już całe forum, ale wątki są dość stare. Jesteśmy po badaniach połówkowych (21+2) i okazało się, że dzidzius ma pępowina dwunaczyniowa. Dostaliśmy zalecenie zrobienia echo serca i oczywiście na nie pójdziemy. Lekarz mowil, ze to jest "wariant normy" i ze ona zadnych nieprawidlowosci nie widzi, a dzidzius tez pieknie rosnie bo ma 447g. Jak się okazało podejrzewała już to na 1 badaniach prenatalnych. Chyba 5x razy nam powtorzyla, zeby sie absolutnie niczym nie martwic. Czy któraś z was tak miała? Występowały u was jakieś problemy?
Syn ma aktualnie 3 miesiące, jest zdrowy. Podejrzewaliśmy wade serca, ale nie potwierdziła sięHej dzisiaj na wizycie lekarz u mnie też stwierdził pępowinę dwunaczyniową, czy mogłabyś napisać jak u Ciebie się to potoczyło? Lekarz mówił, że nie widzi żadnych nieprawidłowości, ale ja i tak poczytałam w internecie i zaczynam świrować...
ina1290
A czy jak robiliście echo serca coś wyszło niepokojącego? I na podstawie tego podejrzewaliscir wadę?Syn ma aktualnie 3 miesiące, jest zdrowy. Podejrzewaliśmy wade serca, ale nie potwierdziła sięlekarze określają to jako wariant normy, będziesz mieć częściej wizyty, żeby sprawdzić czy dzidzius prawidłowo rosnie. Syn urodził się z waga 3400 w 40 tygodniu
![]()
Tak, profilaktycznie zostaliśmy skierowanie na echo serca. Miał podejrzenie zwiększenia przepływu na zastawce płucnej, ale lekarze mówili, że to nic poważnego. Po porodzie nie potwierdziło się. Nie wiem w którym tyg jesteś, ale ja miałam włączony acard 150A czy jak robiliście echo serca coś wyszło niepokojącego? I na podstawie tego podejrzewaliscir wadę?
ina1290
Dzisiaj według om 19+4, nic lekarz nie mówił o acardzie, wgl powiedział , że czekamy na prenatalne 20.05 i jak już będę po mam mu przesłać wyniki... jedynie podkreślił kilka razy " jak Pani będzie sprawdzać w internecie, proszę uważać i nie brać do siebie, bo może Pani przeczytać o strasznych wadach"Tak, profilaktycznie zostaliśmy skierowanie na echo serca. Miał podejrzenie zwiększenia przepływu na zastawce płucnej, ale lekarze mówili, że to nic poważnego. Po porodzie nie potwierdziło się. Nie wiem w którym tyg jesteś, ale ja miałam włączony acard 150![]()
reklama
Mój lekarz podejrzewał dwunaczyniowa pępowinę poszłam do innego w 18 tyg i okazało się że są 3naczynia i potem już na prenatalnych się potwierdziło również że 3naczyniowa.Dzisiaj według om 19+4, nic lekarz nie mówił o acardzie, wgl powiedział , że czekamy na prenatalne 20.05 i jak już będę po mam mu przesłać wyniki... jedynie podkreślił kilka razy " jak Pani będzie sprawdzać w internecie, proszę uważać i nie brać do siebie, bo może Pani przeczytać o strasznych wadach"
Też odrazu czytałam internet dlatego wołałam się upewnić czy jest faktycznie tak jak ten pierwszy mówił.
Podziel się: