reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

Dzięki dziewczyny. Będziemy czyścić jak będzie już to brzydko wyglądało. Raz dziennie przy kąpieli myślę że nie zaszkodzi, no i oczywiście z 'góry na dół' :tak:.

reklama
Kasia jak kąpiesz małą codziennie i nawet lekko przemyjesz jej cipulkę to napewno wsytarczy.
Wycieraj wargi tylko jak będzie dużo tej białej wydzieliny bo rzeczywiście działa ona ochronnie nawet przed kupką :tak:

u nas ok z oczkami..
ale wczoraj była położna (dziwna taka) i stwierdzila patrząc na kila chrostek malego na czółku że to może być od nabiału...mam nadzieję że się pomyliła...

Tak, pamiętam, tez to słyszałam u Janka, dostałam zalecenie diety (ryż, marchewka, kurczak - gotowanie - i woda do picia) i padłam. A potem pediatra tylko okiem rzuciła i stwierdziła, że to nie alergia. Leika ma rację, że one wszędzie widzą uczulenie na melko krowie...

Dziewczyny my dzisiaj mamy taki dzien, ze juz padam. Maly strasznie marudzi. Dzisiaj bardzo zaczelo mu oczko ropiec mimo, ze do tej pory nie mielismy z tym problemu. Jutro idziemy do pediatry, wiec mam nadzieje, ze cos zaradzi, bo to ladnie nie wyglada.
Agusia ja mamw wawie dobra dermatolog- Ivana Stankovic- przyjmuje w limie. Sama mam azs i tylko ta lekarka mi pomogla.
Ja zdecydowalam, ze szczepie na rotawirusy. Nie chce potem sobie wypominac, ze dziecko przeze mnie cierpi. Poza tym moja rodzinka ma kontakt z wieloma chorymi osobami w ciagu dnia(apteka i szpital) i moga cos przywlec do mnie.

Tak, pamiętam, tez to słyszałam u Janka, dostałam zalecenie diety (ryż, marchewka, kurczak - gotowanie - i woda do picia) i padłam. A potem pediatra tylko okiem rzuciła i stwierdziła, że to nie alergia. Leika ma rację, że one wszędzie widzą uczulenie na melko krowie...

no wlasnie o to chodzi że ja już mam taką dietę...masakra długo na niej nie wyrobię..ale jak to powiedziałam pani położnej to stwierdziła że jadłam za dużo nabiału w ciaży i mały teraz przebiałczony....
co do wysypki to am tylko an czółku chrosteczki , żadnych suchości nie ma ...
zobaczymy...

Ostatnia edycja:
no wlasnie o to chodzi że ja już mam taką dietę...masakra długo na niej nie wyrobię..ale jak to powiedziałam pani położnej to stwierdziła że jadłam za dużo nabiału w ciaży i mały teraz przebiałczony....
co do wysypki to am tylko an czółku chrosteczki , żadnych suchości nie ma ...
zobaczymy...
Co za idiotka...

Kurde teraz i ja mam problem z kupką...Natalcia od wczoraj wieczora ma problem z wyprożnianiem:-(płacze i widać jak sie z bólu wije :((((( na dodatek zawsze dopada ja to przy jedzeniu także nie może normalnie sie najesc-w nocy zjadła dużo mniej niz powinna.Serce mi się kraje jak na nią patrze:-:)-:)-(Teraz czekam na pielęgniarkę także sie jej zapytam co mogę zrobić...Natalcia robi kupkę ale dużo mniej i ciężej niż zwykle:baffled::baffled::baffled:

Kurde teraz i ja mam problem z kupką...Natalcia od wczoraj wieczora ma problem z wyprożnianiem:-(płacze i widać jak sie z bólu wije :((((( na dodatek zawsze dopada ja to przy jedzeniu także nie może normalnie sie najesc-w nocy zjadła dużo mniej niz powinna.Serce mi się kraje jak na nią patrze:-:)-:)-(Teraz czekam na pielęgniarkę także sie jej zapytam co mogę zrobić...Natalcia robi kupkę ale dużo mniej i ciężej niż zwykle:baffled::baffled::baffled:
A dajesz małej herbatkę???? Spróbuj Plantex:tak:daje młodej codziennie i jest poprawa!!!!!!Bo wcale kupek nie robiła a teraz to łatwiej jej idzie...

reklama
Dziewczyny a moja Blania zrobiła od wyjścia ze szpitala tylko 2 razy kupkę, nie boli ją brzuszek, ładnie ssie pierś i śpi. Mam się martwić?
pampersów z siuskami na dobę mamy 7-8 położna mówiła że jest ok.

Do góry