reklama

Pielęgnacja maluszka

ja kupiłam szare mydło w płynie dla dzidziusia, podobno nawet po porodzie kobieta może się tym podmywać (ale o to jeszcze zapytam lekarza), krem bambino i oliwka bambino, krem z filtrem nivea i chusteczki pampers, na pierwszy rzut pieluszki też pampers a później się zobaczy, to chyba tyle jeśli chodzi o kosmetyki dla dzidzi a może o czymś zapomniałam

reklama
ja sama póki co kąpię się w balmandol-u też bardzo fajny..chociaż jak tylko skończy mi się to swęzenie i wysychanie to przerzucam się znów na moją ziaje mydełko kokosowe :)

dobrze że napisałyście o kremie z filtrem całkiem zapomniałam !!

dziewczyny mam pytanie - jaki krem z filtrem kupiłyście? Ja dziś w końcu zdecydowałam się na mustelę, bo w promocji był o ten Mustela
jest na nim napisane dla niemowląt i dzieci, chyba mogę go od urodzenia stosować?
Ja kupiłam Ziajkę z filtrem 30.
Z Ziajki mam też krem do codziennej pielęgnacji i krem na odparzenia.

potrzebuje nazwy jakiegoś żelu do mycia ciałka... bo kupiłam nivea a tam pisze że po 1 mc życia dopiero :(
Ja kupiłam serię Hipp - żel do mycia ciała i włosów z dozownikiem, oliwkę i chusteczki nawilżone.

A ja kremom z filtrem mówię nie! W ogóle będę używała jak najmniej kosmetyków . Do kąpieli baleneum i nic więcej . Żadnych oliwek żadnych balsamów.

cinamonku ja jak najbardziej popieram praktykę im mniej kosmetyków tym lepiej, ale nad kremem z filtrem to może jeszzce się zastanów. Chyba zrobi mnie szkody niż oparzenia od słońca...

Trasiu niemowlaczka w żadnym wypadku nie można wystawiać na działanie promieni słonecznych bo jego skóra jest tak cieniutka jaka papierek .A w kremach z filtrem jest tyle chemii że mój Jasiek mimo że spory chłop już kiedy go posmaruję jakimkolwiek ( a testowałam już naprawdę dużo) kremem z filtrem dostaję mega wysypki.

Dziewczyny, a jak w tej chwili układa się dzieciątko w łóżeczku? Bo ja 12 lat temu córkę musiałam układać na bokach. Ale ostatnio słyszałam, że obecnie dziecko należy kłaść na pleckach.

Cinamon chodziło mi o starsze dziecko, które już może biegać po słonku, niemowlaczka absolutnie nie zamierzam wystawiać na słońce:)

Kat.j ja myślę że w dalszym ciągu polecają leżenie na boczku. Raz na jednym, raz drugim. Na pleckach też można, byle nie na brzuszku.

trasia - na brzuszku słyszałam że można ale nie bezpośrednio po jedzonku bo może bełtnąć i tylko pod nadzorem rodziców.... to pomaga w "masażu jelitek" :) tak nam mówiła połozna w sr/

reklama
Ironia tak tak, nam też położna mówiła, żeby dziecko kłaść od czasu do czasu brzuszku i to od początku, żeby odpowiednie mięsnie mogły pracować. Ale to na 10, 15 minut tak jak piszesz - pod okiem rodziców. Mi chodziło o kładzenie dziecko do spania.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry