reklama

Pielęgnacja maluszka

reklama
nie no raczej do pupci małej mi się nie przyda bo od początku będę używała maści z łożyska, ale faktycznie na brodawki może iśc tego dużo.

U mnie najlepiej na brodawki działa wysmarowanie własnym mlekiem i wietrzenie. Stosuję też bepanthen właśnie i maść ziajki (100% lanolina). Robiłam też okłady z szałwi, ale własne mleko najlepsze:))

Ja w końcu na brodawki kupiłam Ziajkę. Małe opakowanie, ale poprzednio tak mi się sutki szybko przyzwyczaiły do ssania, że nawet połowy opakowania nie zużyłam. A do pupy na razie nic nie mam, czekam na gratisy ze szpitala :-D A tak serio, to podobnie jak Cinamon mam zamiar używać maści pośladkowej ze szpitala, w razie odparzeń Sudocrem.

Ja dostałam jeszcze po koleżance które użyła tylko dwa razy maść do brodawek Ziajki.
Myślę, że wszystko się okaże w tzw. praniu - każdy Maluch jest inny i każda z nas też, wydaje mi się że dobrze jest mieć solidny "zestaw startowy" na początek.

Hej, moze jakaś doswiadczona mama mi pomoże.
Czy jak dzidziuś ulewa chlustająco, to jest normalne? Mój do tej pory mało ulewał a jak już to mu wyciekała taka stróżka z buźki a od dwóch dni zadarza mu się właśnie tak mocno chlustać zaraz po jedzonku i nie wiem co to znaczy...

Aestima ja co prawda doświadzoną mamą nie jestem ani trochę, ale pamiętam jak się kuzynostwem opiekowalam jak malutcy byli, to jedna moja kuznka jak jej się ulewało to pół pokoju opluwała :D za to kuzyn zawsze celował we wlosy i to prawie na czubek głowy (zawsz emnie zastanawiało how come?!)

reklama
Aestima, mamusią doświadczoną nie jestem, ale z chlustaniem do czynienia miałam - jeżeli maluch zaczyna wymiotować chlustająco, trzeba to skonsultować z lekarzem. Zadzwońcie po pediatrę, niech obejrzy Mieszka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry