reklama

Pielęgnacja maluszków

Byliśmy u pediatry.
Zaleciła Emolium, bo być może nie są to potówki tylko krostki o podłożu alergicznym lub trądzik. Mam nie jeść nabiału (w sumie go nie jadłam oprócz masła) konsekwentnie. Zobaczymy, jak nie przejdzie, to znowu wizyta po niedzieli.

reklama
wiecie co-ja to juz glupieje przez te krostki.przez 2 dni mam wrazenie ze schodza,sa takie przygaszone a na 3-ci dzien znowu mala wysypuje:confused:i badz tu madry...
dzisiaj dostala bardzo suchej skorki tam gdzie te krostki i wsio sie luszczy (podobnie jak lupiez wyglada) i czolko i policzki i na uszku tam gdzie krostki byly:confused::baffled::dry:
jak nie minie to na serio w przyszy piatek ide do lekarza bo to juz 4 tyg jak ma wysypke i efektu nie widac:zawstydzona/y:

Azorek- u nas to samo:-( tyle ze nie tak dlugo jak u was, 2 tyg
najbardziej po lewej stronie buzi i za uszkami,
tez pojde znowu do lekarza bo moze to jednak nie tradzik?

Piwonia, Aneczka- dzieki za rade co do ropiejacego oczka,
przemywalam sola fizjologiczna i rumiankiem i dzis duza poprawa, a wczoraj byla masakra,
mam nadzieje ze infekcja nie wroci....

Dziewczyny u mojej też są potówki, przemywam i znikają potem znów się pojawiają. Ostatnio też zaczęła robic się sucha skórka więc po każdym przemyciu smarowałam kremikiem pielęgnacyjnym i za pół dnia już było widać poprawę. Skórka znów była ładna, a krosteczki mniejsze :).

na potówki polecam kąpiel w nadmanganianie potasu nam po pierwszym myciu juz zeszły,a najlepiej co drugi dzień kąpac jaw tym,a potem w Oilatum lub Emolium i skóra wraca do normy
u nas juz wszystkie kłopoty ze skórą zakończone

Piwonia, a dajesz 1 tabletkę nadmanganianu potasu do wanienki??
Bo twarzyczka u nas OK, ale na szyjce mi nie schodzi ładnie, bo nie mam jak dobrze myć jak leży na przewijaku.

kapiemy w oliatum i co trzeci dzien przemywam buzke oliatum-na watke i pozniej zmywam(na opakowaniu mam napisane ze tak mozna) i nie wiele pomaga jak do tej pory:zawstydzona/y::-(ciekawe czy u nasmaja ten nadmanganian:confused:

Ja kąpałam małą w calium (nadmanganian potasu), wrzucałam pół tabletki i robiłam to raz na 2 dni, bo to wysusza skórę. Teraz mam kąpać tak codziennie dopóki nie znikną krostki, do tego półtora miarki Emolium, nabalsamowanie Emolium i tym samym tyle,że kremem specjalnym twarzyczkę min. 2x dziennie.
To niestety może być trądzik, uczulenie na detergenty, AZS lub krostki, które wychodzą, bo dzidzia łapie hormony mamy w tym czasie. Teraz zaczyna wytwarzać własne i stąd ta zmiana na skórze. Niby samo przechodzi. Zobaczymy. Wszystkim mamom, co przeżywają to samo życzę powodzonka:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry