reklama

Pielęgnacja maluszków

Amelka uwielbia kapiele wiec codziennie:tak:w pierwszych dwoch tyg co drugi dzien czasem co trzeci a pozniej codziennie i ma z tego mase radosci-a my mokre lozko(bo nie mam stelaza tylko na lozku wanienke stawiam):-)

reklama
Ja moja tez w pierwszych dniach po powrocie ze szpitala kapalam co drugi dzien a teraz juz codziennie...by przywykla,ze po kapanku to jest noc i trzeba spac:tak:

Dziewczyny, ja też walcze z tą wysypką prawie 2 tygodnie.
Jeden lekarz powiedział, że to skaza i zmienił mleko na Bebilon pepti i powiedział,że powinno przejść.
Pojechałam w środe do innego lekarza (ponoć bardzo dobrego) i powiedział,że to nie żadna skaza tylko potówki i żeby przemywać wodą przegotowaną. I tak robie od środy a poprawy nie widzę. Próbowałam przemywać tym krochmalem i też nic. Lżej go ubieram i zmianiłam proszek (lekarz kazał). Dzisiaj jak go rano zobaczyłam to aż się popłakałam taki jest wysypany. Jutro ide znowu do lekarza bo już nie wiem co robić.

Dziewczyny, ja też walcze z tą wysypką prawie 2 tygodnie.
Jeden lekarz powiedział, że to skaza i zmienił mleko na Bebilon pepti i powiedział,że powinno przejść.
Pojechałam w środe do innego lekarza (ponoć bardzo dobrego) i powiedział,że to nie żadna skaza tylko potówki i żeby przemywać wodą przegotowaną. I tak robie od środy a poprawy nie widzę. Próbowałam przemywać tym krochmalem i też nic. Lżej go ubieram i zmianiłam proszek (lekarz kazał). Dzisiaj jak go rano zobaczyłam to aż się popłakałam taki jest wysypany. Jutro ide znowu do lekarza bo już nie wiem co robić.
a kapałaś w nadmanganianie??

u nas tylko buzia w krostkach i na szyjece troche,
kapie codzinnie w plynie dla niemowlat a smaruje cialko oliwa z oliwy

buzie przegotowana woda bo nadmanganianu potasu u nas w aptece nie ma
i wogole nie schodza te pryszcze z buzi, nawet sie okropne sie zrobily po jeden stronie na policzku, taka plama czerwona ze schodzaca skora
pocieszajace jest to ze nowych pryszczy nie przybywa
a jak juz zeszla skora z uszka to uszko normalne jest\

ale i tak ide jutro do lekarza, moze jednak masc na ten tradzik jakas jest?

Piwonia nie kąpałam.
U Marcela też tylko buzia i nigdzie indziej. Jestem pewna, że to nie potówki bo wyskoczyło mu kilka na szyjce jak go przegrzałam w samochodzie wczoraj i dzisiaj już ich nie ma.
Ja myślę, że to ten trądzik jest. Jak jesteśmy na dworze to prawie ich nie widać, a jak tylko dotknie się buzi czy spi na tej stronie to aż plamy czerwone się robią. I jest ich więcej, tzn. pojawiły się na czole takie malutkie.

Dziewczyny u nas to samo. Pediatra powiedziała, że trzeba po prostu przeczekać - znajomych poprzekładać na "za miesiąc" jak już nam dzieci wypięknieją ;-) Charakterystyczne dla tego trądziku jest to, że jest właśnie na buźce i karczku.

hej dziewczyny:)
jestem mama kwietniową i przez przypadek tu zajrzałam:)
moja mala tez miala takie krostki na buzi okolo 2 m-ce, ra z mniej, raz wiecej, glownie na polickach i brodzie, ale pojawialy sie tz na czole. kąpię w emolium -kremowy zel do mycia i smaruje emulsją juz od powrotu ze szpitala. Krostki smarowalam miejscowo Penatenem i naprawde dziala, jak skorka byla za such to czasem bephantenem posmarowalam :) wszuystko przeszło. Moim zdaniem to moze byc od ego, że podczas edzenia maluch sie przytla do nas, mleko tez czasem sie uleje na skórkę i potem takie wyskakująkrostki paskudne ( u nas byly nawet z bialymi koncami-skora musi sie przyzwyczaic)
pozdrawiam

reklama
No to widze ze nie tylko moja mala ma te krostki na buzi....a juz balam sie co to moze byc....wiem ze Gosia tez tak miala,no i bylismy wtedy u lekarza,dal jakas masc,,Primafukort" chyba (nie wiem czy dobrze napisalam),i ,,Elokom",no i wtedy przeszlo po paru dniach ....teraz sie zastanawiam czy isc,ale jeszcze nie ma tak strasznie duzo wiec narazie czekam....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry