reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

Wrzesniowa a możesz napisać jakie proporcje robiłaś do kąpieli w krochmalu i w jaki sposób taka kąpiel przygotowywałaś?
Asia ja wogóle nie jem nabiału, bo sama jestem na niego uczulona (najbardziej na mleko, kefiry, maslanki). A dodatkowo boje się, że mały po krowim mleku dostanie bóli brzuszka. Narazie, odpukać, nie mamy z tym problemu.

reklama
Tofilesia ja robiłam tak : ok 4 litry wody zagotowałam i do niej wlałam "rozpuszczoną" mąkę ziemniaczaną w zimnej wodzie. Ok 4 czubate łyżki na szklankę zimnej wody. Wlewałam to do wrzątku i chwile pogotowałam. Wyszedł taki kisiel .
Gorący Krochmal (ja gotowałam kilka minut przed kąpielą) wlałam do wanienki następnie dolewałam zimnej wody by uzyskać odpowiednią temperaturkę dla maluszka

dziewczyny a co zrobić ze suchą, łuszczącą się skórą u dziecka? macie jakies sprawdzone skuteczne srodki? my na razie kapiemy w płynie jonssona i smarujemy oliwka ale zastanawiamy sie czy nie uzyc czegos innego?

nalka u nas było to samo sucha skórka i jeszcze się łuszczyła, ale kupiłam Oilan i po dwóch kąpielach skóra ładna i gładziudka, mam wrazenie że oliwka to jeszcze bardziej wysuszała skórę. Ja polecam ten Oilan, ponoć ten sam skład co Oilatum a dużo tańszy dziś kupiłam 500ml za 24zł+ 2 mydełka oilan gratis

My tez stosujemy tylko płyn i krem oilatum i nie ma żadnych problemów, jedynie troszkę jeszcze na raczkach i nozkach sie luszczy. Ja oliwki nie polecam żadnej juz wiele razy pisałam tu ze ma właściwości silnie uczulajace. W pierwszych tygodniach skóra jest bardzo delikatna to i kosmetyki takie powinny byc.

dziewczyny a co zrobić ze suchą, łuszczącą się skórą u dziecka? macie jakies sprawdzone skuteczne srodki? my na razie kapiemy w płynie jonssona i smarujemy oliwka ale zastanawiamy sie czy nie uzyc czegos innego?
Radek te miał suchą, łuszczącą się skórę i też stosowałam oliwkę ale położna mi ją odradziła bo jeszcze bardziej wysuszała skórę mojego szkraba. Poleciła kąpiele w oilatum na zmianę w krochmalu z mąki pszennej.

Bluetooth u nas na razie bardzo ciepło wiec żadnego kremu nie używamy, dopóki nie bedzie juz bardzo chłodno to ja tylko oilatum do buzi bede stosować.

reklama
miki u mnie dzisiaj 16st i wietrznie wiec postanowilam jej lekko posmarowac buze ale na tubce nie jest nic napisane na ten temat kiedy dokladnie stosowac stad sie wolalam doswiadczonych mam zapytac

Do góry