reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja naszych maluszków:)

A ja nie wpadłam na to żeby mojemu dziecku czymś buzię natrzeć. A ta Nivea 30 mozna stosować od pierwszych dni? bo te wszystkie które ogladałam były od 3 lub 6 miesiaca życia, a dla noworodków była tylko ziajka i mustella?
A u mnie na odwrót Huggiesy w odstawce, a Pampersy w użyciu. Szkoda bo zajęłam 2 miejsce w konkursie Huggies i dostałam spory zapas pieluch w nagrodę, na szczęście w wiekszych rozmiarach, więc może zdąże przekonać pupę Kuby że te drugie są OK.

reklama
my uzywamy tez Huggiesy pampersy dostalam w prezencie wieksze i jeszcze nie uzywałam wczoraj zauwazyłam ze Kacprowi wyskoczyły jakies maltkie krostki na brzuszku po prawej stronie na wysokosci pieluszki wydaje mi sie ze to od pieluszek sobie pobcierał smaruje sudocremem i zobaczymy czy mu znikna jak nie to pojdziemy do lekarza ale wydaje mi sie ze to od pieluszek

Agusia moze to potowki - moj ma je prawie wszedzie oprocz nozek i raczek-bo te sobie machaj, chlodza sie i sie nie poca....lekarka ogladala i powiedziala ze przy takiej temp nie ma na to zlotego srodka-myje mu rumiakiem ale co jedne zasusze to nastepne wyskakuja

potówki umiesciły by sie tylko w jednym miejscu? moze i masz racje basiu ja chyba dzisiaj wykąpie maluszka w mące ziemniaczanej słyszłam ze to pomaga a tak z innej beczki to moj syn jest dzisiaj bardzo niespokojny nie spolismy prawie cała noc tylko chciał jesc i tak to 4 nad ranem pozniej położyłam go do łużeczka pospał ok 1 godzinki i spowrotem płacz bo był gładny jak kiedys nie chciał jesc to teraz nadrabia zaległości :laugh: :laugh: i meczy sie cały dzien bo jest zmeczony i nie chce usnac położyłam go do łóżeczka narazie leży spokojnie moze usnie a jak nie to przynajmie ja cos w domu zrobie jak on sobie troszke polezy

dzieki dziewczyny kupie sobie nivea 30 bo na razie smarowalam nivea na kazda pogde, ale na takie slonce to za malo.

Mateuszkowi harczalo w nosku, wkraplalam sol fizjologiczna ale nie pomagalo i biedny nie mogl spac w nocy, wczoraj byla polozna i polecila marimar
super dziala !!! ale sie ciesze, moze dzisiaj bedzie spal dluzej w nocy :laugh: :laugh: :laugh:
ja tez nie suszylam suszarka wloskow jakos za goraco mi na to....

Anu tyle z eten Nivea trochę się do kitu rozsmarowywuje - nie wiem czemu i takie białe ślady zostaiwa - tzreba dokładnie rozsmarować a moja jest nietykalska więc wyobraż sobie ten wrzak przy każdym smarowaniu

Głuszek, gdzieś czytałam, żeby nałożyć sobie trochę tego kremu na nadgarstek i chwilę poczekać, on się rozgrzeje i wtedy łatwiej się rozprowadza, może spróbuj tak.

reklama
Do góry