reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy Babydream- dla noworodka?

Joan83

Fanka BB :)
Miasto
Wałbrzych
Witam,

Chciałam spytać bardziej doświadczone mamy, czy któraś z was używała przy noworodku pieluszek w najmniejszym rozmiarze Babydream z Rossmana? Jeśli tak to jak się sprawdziły? Czy może warto zainwesotwać w Pampersy?
Czekam na opinie :tak:

reklama
Witaj ja jak jetem w polsce to uzywam tych pieluszek jestem bardzo zadowolona nie przemakają i są 100 razy lepsze od pampersow bo malej nieraz uda sie je przesikac a tych baby dream nie:-):-) mialam tez chusteczki z tej firmy i jest okej:-):tak:;-)ale kazdy dzidizus ineczej reaguje;-) nie zawse drogie musi byc dobre......

Justa chyba twoje dziecko to jakiś wyjątek :baffled:
Wg mnie te pieluchy są wybitnie kiepskie, a uznanie ich za lepsze od pampersów mnie ubawiło, w życiu się z tym nie zgodzę. U nas przeciekały po godzinie od założenia. Już raczej warto kupić Huggiesy premium, bo są tańsze od pampersów, a na pewno też o niebo lepsze od babydream.
Zresztą te małe rozmiary i tak wychodzą stosunkowo tanio ( mnie jumbo paczka pampersów 2 starczała na około 3 tygodnie), ja wolałabym zainwestować w dobre pieluchy niż w pranie przesikanych ubranek i pościeli, nie wspomnę już o możliwości odparzenia u malucha.

Raz sprobowałam tych pieluch i podziękowałam - grube, sztywne, po jednym siku puchna jak balon - słaba chłonnosc i są drogie (cena za sztuke), czesto pampersy wychodza taniej na promocjach, a sa super pieluchami :tak:

a ja sie zgadzam z Justa, mi odpowiadalay, chociaz lepsze byly z lidla, natomiast pampersy uwazam za najgorsze na rynku, zawsze przeciekaly i juz po godzinie od zalozenia byly mokre i ciezkie

Rapunzel moglabys zachowwac slowa krytyki dla siebie:wściekła/y::wściekła/y::baffled::baffled: Kazde dziecko jest inne dla Mnie te pieluszki są okej ...... Tak samo mogę powiedziec ze twoje dziecko to wyjatek bo nie przesikuje Pampersow:wściekła/y::wściekła/y:

Co do Pampersow to nam nie odpowidają i uwazam ze sa pzrerklamowane -niczym mnie nie zachwycaja a na ten zielony wklad Oli ma uczulenie.............moj synek sie w nich przesikiwał a jak zaczął raczkowac to ciągle mu sie zsuwały, pewnie datego ze gumki nie mja z tylu...........ja używam Hugiss Soft-flex a od jakiegos czasu z Tesco pieleuszek, fioletowe opakowanie-rewelka
Ale kolezanka uzywa tych BabyDream i chwali-co kto lubi :-)
Kazde dziecko jest inne i co innego mu pasuje

Ostatnia edycja:
U mnie na poczatku Karolina miala papersy ale przesikiwała momentalnie wiec mialam przez to badziewie :wściekła/y:kupe roboty potem z rosmana ale baby diapers a nie babydeam potem sprobowaliśmu huggies ale miala mase krostek na pupce wrocilismy do babay diapers. Ostatnio bedac u rodziców nie miałam rosmana i kupilam pampersy sllep & play i co....??? dlalej lipa bo mala ma same krosty przez nie a zzuzyłam ok 1/4 paczki

Hmmmm, ostra dyskusja sie tu potoczyla, ja powiem tyle - wedlug mnie Pampersy sa najlepszymi pieluszkami na rynku, uzywalam ich od poczatku, wtedy jeszcze nie bylo zielonych wkladow i nie zdarzylo mi sie, zeby syn przesikiwal je, no chyba ze sikow byla juz tona i sila rzeczy musialo przemoknac. Mialam do czynienia i z Huggiets (przemakaja), Bella( sztywne, jak z ceraty), pieluchami z Biedronki ( dla mnie 2-gie miejsce po Pampersach), Lidl(robione na wzor pampersow, moga byc), Rossmann( sztywne, cerata -beznadzieja).

reklama
Dla Mnie Dada z biedronki rewelacjaa:tak: tak samo jak chusteczki dada dla mnie najlepsze :tak: Natomiast nie lubie chusteczek papmpers tych sensitive bo smierdzą:baffled: Kaazdmeu pasuje co innego:tak: tylko uzywamy ich jak jestesmy w poslce bo u nas nie ma Biedronek:-(

Do góry