reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

reklama
Iwonko Paula miala zalecony Stodal, wiec chyba wolno:tak: (to nie jest lek homeopatyczny:confused:)

Kasiu i jak Stas zniosl te testy? Nasza pani alergolog podczas wczorajszej wizyty powiedziala, ze najwczesniej zrobimy za rok, moze dwa. Dobrze, ze Stas nie jest uczulony na kurz- to chyba jeden z gorszych alergenow, bo nie do wyeliminowania w 100%.

Czarodziejko na kregoslup najlepsza kapiel z mata babelkowo- ozonowa:tak:

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow!:tak:

Kajenko - Stasiu dobrze zniosl testy, troszke plakal przy tym ukluciu, i potem jak 15 min musial siedziec z wyprostowana reka to sie buntowal, ale w sumie bez problemu. Tez sie ciesze ze nie ma alergii na kurz. Ufff jaka ulga, ale doktor jeszcze powiedziala, ze on jest maly i ze za kilka lat warto by bylo testy powtorzyc....

dziewczyny mam problem z Matim -1,5 tg temu dostał ostra biegunkę do tego katar na to lekarka przepisała mu Bactrim na trzeci dzień zaczęła czerwienieć mu pupa i okolice jąderek ( pampek co chwilę zmieniany i smarowany grubymi warstwami kremu ) mineło tyle czasu a to wygląda coraz to gorzej , początkowo myślałam ze to odparzenie ale biegunka się skończyła a to wygląda coraz to gorzej pojawiły się drobne pęcherzyki , zaczęło go sypać coraz to mocniej w tej chwili schodzi mu skórka z jąderek i siusiaka wszystko jest mocno zaczerwienione i obsypane krostami. Dodam że jest pod kontrolą lekarki , która do tej pory nie wie co to jest przepisała mu jedynie alantan i kąpiele w krochmalu i mam obserwować szlag mnie trafia bo tyle to ja sama wiem , Dzisiaj jadę na dyżur do szpitala bo jestem coraz bardziej przerazona. Może się spotkaliscie z czymś takim?

Loja biedny Mati:-( - niestety pierwszy raz słyszę/czytam o czymś takim, więc nie pomogę -oby szybko to zniknęło:tak:

Mój Kuba dziś w nocy się obudzil z płaczem, wzięłam go do nas,bo nie wiedziałam co mu jest - myslałam,ze to zły sen - ale on budził się co jakiś czas z płaczem,a dziś rano potwornie zwymiotował:szok:( tak dużo,że szok). Teraz śpi,ale jest jakiś taki niewyraźny, nie ma nawet siły chodzić - przewraca się. Jak mu nie przejdzie to też dziś jade na dyżur.

Loja niestety ja tez nie pomoge:-( U nas na odparzona po biegunce pupe pomogl Sudokrem, ale nie bylo az takich zmian. Tutaj przydalaby sie masc gojaco- leczaca. Moze nawet z antybiotykiem:confused: (bo to takie miejsce, gdzie latwo o zakazenie). Moze to nic powaznego i faktycznie Alantan i kapiele w krochmalu wystarcza, ale ja bym pokazala to jeszcze jakiemus lekarzowi. Dla spokoju:tak:
Tak sie zastanawiam... moze ten Bactrim podczas 'wychodzenia' tak podraznil skorke:confused: (nie znam tego leku). Mati jeszcze go bierze?

Iwonko a Kubus ma inne objawy? Bo moze wczoraj cos zjadl, co mu zaszkodzilo:confused:

Loja skonsultuj to jeszcze z jakims lekarzem z tego co piszesz wynika,że nie najciekawiej to wyglada,moze rzeczywiscie cos z antybiotykiem by poskutkowało.;-)

Kubusiu Iwonkowy nie rób mamie numerów na weekend!:tak:

A u nas antybiotyk własnie bo gardło paskudne i brzydki gesty katar nie napiszę o kolorach tej wydzieliny.:-p
Ja tez ledwo powłocze nogami a dzis urodziny całe szczescie,ze robimy u moich rodziców.:tak:

reklama
Kajenko właśnie nie ma żadnych innych objawów:nerd:. Też się zastanawiam czy nie zaszkodziło mu coś co jadł wczoraj. Narazie zjadł krupniczek i nie wymiotuje:happy2:

Marcelku zdrówka dla Ciebie:tak:, że też w dniu urodzin się rozchorwałeś:-(

Do góry