reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze "kopniaki"

u mnie tez sie bejbi rozbrykalo ze nawet tatus poczul przez brzuch. ja podawalam lekarzowi w Polsce od babelkow ale tutaj tylko pytaja czy czuje ruchy i nie interesuje ich od kiedy i jakiego rodzaju - najwazniejsze ze sa!!! ta data pierwszych ruchow nie ma znaczenia wiekszego dla porodu bo kobitki na roznym etapie czuja ruchy zalezy od wrazliwosci i unerwienia macicy. pytalam o to gina w Polsce i tak wlasnie stwierdzil. 3manko!!!;-)

reklama
Asylan: jasne, że to tylko takie mówienie, podobnie jak ze smakami i kształtem brzucha, to bardziej ludowe opowiastki niż naukowa teoria ;-). Ale nie zmienia to faktu, że pewnie i tak będę pamiętać o mojej nowej dacie :-D.

Ludowa, ale sprzedawana przez lekarzy a nie lud :-D

P.S. Mojego nie mam zamiaru pytać, bo jeszcze by mnie wyśmiał :-)

Ja zaczynam się trochę marwić, bo od kilku dni nic nie czuję. A juz mi się wydawało, że dwa razy czułam kopniaki :-(
Jutro idę do gina to mi powie czy w porządku, ale niestety bez usg :-(

Jolka przestań się zamartwiać! mi się wydaje że dzidzia mnie pomału zaczyna pukać w środku ale nie wiem napewno czy to to. Lekarz Ci powie że to jeszcze za wsześnie-i nie masz się czym przejmować. Ja jak opisałam swojemu co czuję to mówił że jeszcze muszę poczekać na ruchy i nie jest pewien czy to co ja czuję to już to.

Moja kruszynka puka i puka szczególnie wieczorkiem jak leze na wznak ,a jak za mocno sie nachyle to tez daje o sobie znac:-)

Jolka nie martw się - mój gin powiedział, że na początku właśnie tak będzie. Czasem będę czuła nawet kilka dni pod rząd, a potem cisza przez kilka dni. I wszystko w normie :-)
Na razie głucho i bez odgłosów...

ja dzis dowiedziałam sie od taty że dzidzia sie rusza całkiem sporo i to conajmniej od 2 miesiecy,tylko ja poczuje ją dopiero najwczesniej za 2-3 tyg,buziaczki

reklama
Do góry