reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze "kopniaki"

a ja czulam pierwsze kopniaczki dosc szybko bo w 16 tyg. (a to moja pierwsza ciaza) i z tego co czytam to moze dlatego ze jestem malo aktywna:baffled: . Wczoraj zato komunikowalam sie z moja niunia! Jak mnie kopnela to ja tez lekko pukalam, glaskalam i mowilam. Jak przestawalam to znow mnie kopnela. Potem mowie do niej: "zgram Ci cos na pianinie", jak gralam to cisza zupelna, skonczylam grac, zaczela pukac. Myslicie ze autentycznie slyszala i probowala sie porozumiec czy to moja mamusiowa fantazja?:-)

reklama
izka z tego, co wiem dzieciaczki w tym okresie już słyszą, więc pewnie rozkoszowała się grą mamusi (a potem prosiła o bis;-) )

zgadzam się z teoria kachaska:) urocze, zazdroszcze umiejętności gry na instrumentach, ja taka manualni euposledzona raczej jestem hihihi

od okolo 5mc dzieciaczki slyszą glosy ze swiata zewnętrzngo,wiec mamusie duzo gadajcie do swoich kruszynek:-):-):-)

Dzieki za mile slowa. Ja wlasnie tez czytalam, ze trzeba dziecku spiewac, grac, puszczac muzyke, bo jak sie urodzi to bedzie sie przy tych piosenkach czy muzyce pewniej czulo i szybciej zaspialo. Bedzie to cos znajomego :-) .

ale mnie dzis mala skopala-pol nocy nie spalam, od 1 do 4:30 dyskoteka w brzuchu...zastanawiam sie teraz czy to kwestia temaperamentu czy moze jedzenie jej nie podpasowalo? jak sadzicie, kopia was dzieciaczki w nocy-tak ze nie mozecie spac?

reklama
Tak jak tylko sie człek polozy to bu bum odrazu,wnocy tez ,a rano fajne kopniaczki na dzindoberek -uwielbiam to:-)

Do góry