reklama

Pierwsze "kopniaki"

Kachasek to takie fajne uczucie i juz nauczylam maluszka,jak chce zeby dal znac to tak miedzy 21 a 22 poloze sie na wznak i dzidzia daje o sobie znac,co prawda nie wiem czy w tym czasie spi i wierci sie bo mu niewygodnie czy sie budzi,ale to takie niesamowite uczucie:-)

reklama
hihi, ja robię to samo:-D uczucie jest super:) może i się maleństwa budzą, bo nie wygodnie, ale nie martw się, wynagrodzą nam to po porodzie nieprzespanymi nockami:tak:

Wiecie co, ja to już nie wiem jaką mam przyjmować pozycję w ogóle, bo czy leżę na wzak, czy na boku i tak mi się dostaje i tak. Na siedząco też, zwłaszcza jak za bardzo jestem nachylona do stołu.
A poza tym, zastanawiam się, czy to moje Dziecię w ogóle sypia. Dziś strasznie męczył mnie w nocy kaszel i obudziłam się po 4tej i nie mogłam zasnąć. No i maleństwo nawet o tej porze szalało. Chyba że kaszel też je obudził.:zawstydzona/y:

Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie ruchów dzidzi. Czy macie je bardzo często ja to czasami się denerwuję jak przez jakieś 2 lub 3 godzinki nic nie czuję-mam dni że dzidzia się wierci i kręci prawie cały czas a są też takie że bardzo rzadko daję znać mamusi;-(

cześć Siwucha :)
jesteśmy prawie w tym samym okresie ciąży, i powiem Ci że mam tak samo. Czasami maleństwo wierci się tak, że proszę go by już tak nie robił ,a czasami proszę sie o kopniaczki :) myśle, że wszystko jeszcze przed nami, a dzidzia podobno dużo śpi i dlatego nie możemy czuć na okrągło jego ruchów.

Z tygodnia na tydzie dzidziunia coraz bardziej aktywna i to jest cudowne ,ciekawe kiedy bedziemy miały dosc:-) .Fajnie juz widac brzuszek :szok:

reklama
Siwucha czytałam, że jest taki konkretny tydzień (tylko w ramach mózgojada, nie mogę sobie przypomnieć który :zawstydzona/y: ) gdy dziecko może się wcale nie poruszać (tzn. Ty nie będziesz czuła ruchów). I że jest to zupełnienie normalne. Poszukam, który to tydzień i napiszę :happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry