reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze ruchy Maluchow i kopniaki!!!

nasze Maleństwo buszuje od dłuższego czasu, zaczepia mamusię ile wlezie, ale wczoraj wkońcu i tatuś (wykazał sie dużą cierpliwością i przytrzymał ręke dłużej niż zwykle) został pokopany przez bobasa. No radocha na całego :happy2: Dzisiaj w pracy już wszyscy chyba wiedzą :happy2:

reklama
No moja dzidzia też pokazuje na co ją stać... na początku wydawało mi się, że to tylko kiszki marsza grają i czekałam na wyraźne oznaki... potem już jak przyłożyłam rękę do brzucha i chwilkę potrzymałam to wyraźnie zrobiło "puk puk" i po chwili znowu... teściowa do mnie,że jestem głupia i takie ruchy to dopiero w 9 miesiącu mogę czuć a na razie to tylko bulgotanie w brzuchu co najwyżej ... jednak ja już swoje wiem :happy2:

czesć dziewczyny!!!!!!!!
moja dzidzia zaczeła krecic sie w 18 tyg ciąży :) super uczucie, teraz potrafi fikac koziołki w najmniej spodziewany momencie np o 4 nad ranem, a jak siedze w pracy przy biurku to potrafi tak walic ze musze szybko odchylic sie do tyłu, chyba nie chce zebym je tak ściskała, fajnie, to takie niesamowite, szkoda ze jeszcze mój M nie czuje jak dotyka brzuszka :)

teściowa do mnie,że jestem głupia i takie ruchy to dopiero w 9 miesiącu mogę czuć a na razie to tylko bulgotanie w brzuchu co najwyżej ... jednak ja już swoje wiem :happy2:

Hmmm, w 9 miesiącu, to dzidzia nie ma miejsca na pukanie, tylko brzuch faluje jakby w środku byl obcy:-D:-D:-D

:) Nasza babeczka też już nieźle dokazuje. Wciągu dnia to zazwyczj grzecznie się wierci, ale wieczorem to zaczyna kuksańce niezłe. Tatuś nie wierzył że może coś poczuć. ale jak przyłożył rękę w odpowiednim momencie to sam się zdziwił:-D:-D. chyba mu się podobało:tak:. Młoda dała mu ładny pokaz.
Uczucie faktycznie boskie. Normalnie nie mogę się naciezyć. Leżę z rękami na brzuchu i się delektuję.:-)

U mnie ruchy pojawiły sie dosc wczesnie ale niestety nie sa takie regularne maluch potrafi tak sie zachowywac w srodku ze nie czuje nic przez caly dzien i noc.Troszke mnie to martwi choc wiem ze na liczenie i kontrolowanie mam jeszcze czas ale to i tak takie niepokojace jest.Czy któras z Was tez ma takie przestoje ??

hej
:)
u mnie jak dzień jest sterujący albo dużo się dzieje to młoda cichutko siedzi. miałam 1 dzień przerwy kiedyś ale to podobno normalka.
Zresztą jak byłam na usg i widziałam jak ona sobie fika a ja w tym czasie nic nie czuję to mnie uspokoiło. Dziecko też ma czasem dzień lenia;-)i nie rozpycha się tak okazale

U mnie ruchy pojawiły sie dosc wczesnie ale niestety nie sa takie regularne maluch potrafi tak sie zachowywac w srodku ze nie czuje nic przez caly dzien i noc.Troszke mnie to martwi choc wiem ze na liczenie i kontrolowanie mam jeszcze czas ale to i tak takie niepokojace jest.Czy któras z Was tez ma takie przestoje ??

Ja mam tak samo: praktycznie zero regularności: bywa że całą dobę nic, a czasem przez parę godzin bez przerwy Młode wyrabia kilometry:) I nie mozna tego w żaden sposób wyjaśnić tym, co piszą w różnych artykułach, że jak leżysz spokojnie to dziecko zaczyna się ruszać, a jak pracujesz chodzisz etc. to ono śpi: moje czasem harcuje mimo, że siedzę godzinami przed kompem a nie rusza się jak i ja sie nie ruszam. Mimo to wydaje mi się, ze jest to normalne: po pierwsze te ruchy nadal nie są jeszcze jakoś mocno wyczuwalne, więc może być tak, że ono się rusza częściej, tylko ja tego nei rozpoznaję, a poza tym przeczytałam też, że już w brzuchu dzieci różnią się charakterami i niektóre niemal całą ciążę przesypiają i nie garną się do gimnastyki stad i ruchy dużo rzadsze- z tego wynika, ze moje ma chorobę dwubiegunową i po ataku intensywnej ekspresji musi odespać :-D

reklama
moje juz niezle daje w kosc hehe ale jest troszke wredne, bo ilekroc tata chce poczuc to przestaje :-) aktywnosc na 100% od 21-22

Do góry