reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze ruchy

Moja dzidzia sie buntuje jak tylko scisne za mocno brzuch:tak: Czuje ruchy tylko gdy siedze i to nie codziennie. Ale teraz juz wyrazniej niz 2 tyg. temu:-)

reklama
Ja ruchy malenstwa poczulam dokladnie 3 dni temu, w dzien kiedy zaczynal misie 18 tydzien:-) Myslalam ze wczesniej poczuje ruchy, bo w pierwszej ciazy poczulam Zosie w 16 tygodniu, teraz musialam troche poczekac.

Moja dzidzia sie buntuje jak tylko scisne za mocno brzuch:tak: Czuje ruchy tylko gdy siedze i to nie codziennie. Ale teraz juz wyrazniej niz 2 tyg. temu:-)
hehe mam identyko. z tym ze juz codziennie:-p a od kilku dni zaczyna tez reagowac po jedzenku czy tez ciepłym piciu:tak:Rozkręca sie to moje maleństwo.
Ale nie sa to jeszcze kopniaczki tylko takie pękające bańki czy tez taki pstryczek paluszkiem;-)

A ja leze 3 mam rece na brzuchu ,naciskam na brzuch ,wczowam sie i niec nie czuje :-(
oprocz ruchow jelit jak mam wzdecia i bolu zoladka :-(.Moze dlatego mnie czesto boli zolad bo
dzidzia moze sie uklada jakos kolo zoladka :-) ale czemu jeszcze nie czuje choc wiem ze niby mam
jeszcze czas ale kazda pisze ze juz czuje a mnie jest smutno ze ja tak bardzo chce i nic :-(
Dobra nie smuce wam sorki

Moje malenstwo takze zaczyna sie ruszac jak cos zjem i leze:-)Wczoraj z chlopakiem siedzielismy przed tv,on glaskal brzuszek,ja polozylam reke i raptownie taki mocniejszy kopniak:rofl2::-)To takie SUPER uczucie.Czuje juz od 16tyg,najpierw babelki,pozniej coraz mocniej,no a teraz te wczorajsze kopniaki.Nie moglismy sie nacieszyc,mi normalnie lzy w oczach sie pojawily:-):-):-)!!!

dorota jeszcze masz czas ,żeby poczuć niema co sie zamartwiac może dzidzia chce Ci dac jeszcze troche odpoczynku od kopania :-)
A moja dzidzia to daje o sobie znać jak juz głodna się robi to mnie kopie ,żebym jej jeść dała. A jak się najjemy to jescze troche figluje w brzuchu i idzie spać ale czasami to nawet do 24 potrafi buszować w brzuchu. To kilka dni tak było ,że jak Ja nie spałam to ona też dawała znać o sobie.

Witajcie - ja pierwsze delikatne ruchy a raczej drżenia i przemieszczanie się poczułam wraz z początkiem 16tc.
Jak leżę i przykładam rękę do brzuszka, to wyczuwam jak maleństwo się rusza.
Teraz to już z każdą chwilą te ruchy będą mocniejsze i czekam z niecierpliwością na kopniaczki ;-) :-)

reklama
magdziunia te kopniaczki są super jak narazie ale dziewczyny mówia ,że póżniej nam sie ich odechce choć każda czeka na nie z niecierpliwością :-)

Do góry