reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pierwsze ruchy...

reklama
Dziewczyny nie chcę być okrutna,ale to chyba rzadko się zdarza żeby w pierwszej ciąży wyczuc malucha przed 20 tyg.Nie ma co szaleć,male wie dobrze kiedy ma kopnąć :) Jasne,że czasem sie zdarza,ale lepiej nie dac sie zwariować.W poprzedniej ciązy wiedzialam,że to może być 20 tydzień i tak było.Teraz jest wcześniej,ale to chyba dlatego,że to 2 dzidzia ;)
Wczoraj mnie tak słodko kopniaczkował ;) ten mój szkrabik ;)

Edi ja w pierwszej ciąży wyczułam stukanie Zuzi juz po skończeniu 16 tyg choc datę zapisałam na 17 bo wydawało mi sie ze 16 to na pierwsza ciążę za wcześnie. Każda jest inna i nigdzie nie jest napisane że pierwiastka nie moze poczuć ruchów przed 20 tyg, może akurat ty musiałaś tyle czekać, tak wiec dziewczyny trzymam za was kciuki :)

Mycha tu chodzi o to aby dostarczyc sobie kcal, kiedy dzidzia poczuje przypływ "sił" wtedy powinno ją to pobudzic. Tak wiec obojętnie jakie to będzie mleczko a mleczko dlatego że po pierwsze jest zdrowe dla maluszka a po drugie niezawiera za dużo kcal na kolację ;D Jeszcze raz życzę wam powodzenia :)

więc moja fasolka to puka i puka.. az czasem zaboli pod żebrami .. może chłop to jest, bo nie pamiętam aby Andzia tak mocno waliła na początku ciaży ::)

Ja zauważyłam że najłatwiej wyczuć malucha na noc gdy się wycisze i wsłucham.
Pamiętam, że Martyśka bardzo kopała, nie mogłam zasnąć, a ile razy budziła mnie w nocy to było naprawde uciążliwe!
;D ;D ;D

reklama
Do góry