reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pierwsze USG

Dzień dobry, mamy i przyszłe mamy, pisałam kilka dni temu na temat L4.
Teraz mam nowe pytania i niestety nie mam z kim na te tematy rozmawiać.
Byłam na pierwszej wizycie u ginekologa dzisiaj. Według kalendarza powinnam być 7+4, na usg pisze też 7+2. Serduszka nie było widać za dobrze bo ginekolog stwierdził że jest bardzo małe ale powiedział że „coś tam widział”.
Kazał wrócić za tydzień.
Straciłam 2 ciąży w 5 tygodniu. Teraz miałm bardzo piękne beta i wszystko wydaj się rozwiać jak powinno ale to że pisało 7+4 i 7+2 lub fakt że tego serduszka nie słyszałam mnie trochę przeraża. Ktoś w podobnej sytuacji ? Może być po prostu za wcześnie?

reklama
Dwa dni róznicy na USG to nie jest żadna róznica. Serduszka się nie słucha w tak wczesnej ciąży.
Nie wiem za bardzo na co jest za wcześnie.

Skoro widział pulsujący punkt (domniemam po treści „coś tam widział”) , to oznacza, że jest serce.
A to że nie "puszczał" tętna na tym etapie jest normalne.

Do góry