reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

A dziś moja ginka zrobiła mi badanie usg żeby zobaczyć czy tam w porządku i mówi " główka po prawej str i możliwe że stąd też ten ból bo uciska (jak leżę na lewym boku mnije boli) i nadal dziewczynka" a ja..zaniemówiłam no bo jak wiecie myśmy nie wiedzieli że dziewczynka...no i teraz już wiemy ;-)

reklama
megusek jak przeczytałam "nadal dziewczynka" to byłam w :szok::szok::szok:, bo stwierdziłam, że coś przegapiłam. Ale moje gratulacje, to teraz ruszaj na zakupy i róż szleje. Niespodzianki nie będzie :-:)-:)-(.

hehe megi! pamiętam, że mieliście mieć niespodziankę.
Ale pytanie brzmi - czy chcieliście wiedzieć a nie było widać, czy świadomie unikaliście tematu co do płci :)
No to będziecie mieć parkę - rewelacyjnie! :-D:-) Gratuluję i życzę, żeby się sprawdziło!

megusek jak przeczytałam "nadal dziewczynka" to byłam w :szok::szok::szok:, bo stwierdziłam, że coś przegapiłam. Ale moje gratulacje, to teraz ruszaj na zakupy i róż szleje. Niespodzianki nie będzie :-:)-:)-(.

Fajnie, że już chyba wszystkie wiecie kogo możecie się spodziewać;-) Gratulacje córci Megusek:tak:
My nadal nic nie wiemy... poza gadaniem innych, że myślą, że... "znowu chłopak" albo "tym razem dziewczynka":-p:-D No to czekamy na niespodziankę;-)

Ardzesh nie było na żadnym usg tak widać żeby ginka nam powiedziała ...i dziś nawet nie myślałam o płci tylko chciałam znać przyczynę tego bólu...bo już pogodziliśmy się z tym że nasze dziecko chce być tajemnicze...dzięki ;-)

Wolfia a Ty nie wiesz jaka płeć bo nie chcialas wiedzieć, czy dzidziuś wstydliwy i nie chciał się ujawnić. Bo ja pytałam jak byłam w Polsce na połówkowym i mi powiedział lekarz, że na 90% dziewczynka a później tutaj jak byłam na rutynowym badaniu własnie w szpitalu i lekarz tak tylko sprawdzał ułożenie dziecka to zapytalam go o płeć i potwierdził mi, że widzi dziewczynkę, więc raczej już na 100% wiem, że to będzie Alunia :)

reklama
Wolfia a Ty nie wiesz jaka płeć bo nie chcialas wiedzieć, czy dzidziuś wstydliwy i nie chciał się ujawnić.

Hm... na początku chcieliśmy wiedzieć;-) Na pierwszym USG stwierdzającym ciąże było raczej za wcześnie, a potem na kolejnym (połówkowym) nie pytaliśmy, bo wydawało nam się, że ciągle za wcześnie:sorry2: Od tamtej pory nie miałam USG, więc nie było okazji, żeby zapytać. Jak byłam w Polsce na Święta to myślałam, żeby iść do swojej ginekolog i przy okazji zapytać kto tam urzęduje, ale pomyślałam, że to i tak już nie ma znaczenia;-) Tak jakoś się z mężem nastawiliśmy, że nie wiemy i w sumie dobrze nam z tym:tak: Może mamy "nauczkę", po Victorze, który całą ciążę był dziewczynką, a miesiąc przed porodem na USG okazał się chłopcem:-p A tak mocno nastawialiśmy się na córkę, tym bardziej, że w rodzinie większość chłopów:-p Powiem szczerze, że jakbym miała teraz USG to nie chciałabym, żeby mi mówili... "cicho, z nadzieją marzę o córce dla męża" - bardzo by się cieszył;-) Okaże się już niedługo:tak:

Do góry