reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Witam ranne nie śpiochy:-),

Franiowa- a jakiego języka uczysz?!?!?!W tym collegium jest niemiecki, angielski, hiszpański i nie wiem czy jeszcze jakiś, a w szkole?!?!?!
No nie ciekawie macie teraz z tym mieszkaniem....a jakbyście np. wzięli kredyt teraz na mieszkanie a jak sprzedacie dom to go na raz spłacili!?!?Idzie w ogóle takie coś zrobić?!?!?Ja w życiu niekredytowana to nie wiem

Villa- no jeszcze się zdarzają ludzie normalni- w sumie to też co on miał z jakiś dokumentów?!?!?Ale fajnie,że się odnalazły!!!!Nasza rehabilitantka od kości to też cudowna dziewczyna, raz mi auto nie chciało odpalić i dzwonię do niej,że się spóźnię, bo musze zaczekać na emka co sie z pracy urwie- to co ona po mnie przyjechała, fakt jechała do pracy, ale musiała 1 km nadjechać:-) i do teraz co mnie albo emka widzi to się pyta o zdrówko, a mnie to szczególnie jak to mówi o Jasia i Małgosię:-D:-D

Aha ja u tego Pana RP to chyba resztę rzeczy na razie zakupiłam i może dzisiaj, najdalej jutro przyjdzie przesyłka:-),

Mal- jak będziesz kiedyś jechała 45 to zjedź na Prószków tam też jest sklep z akcesoriami dla dzieci i ciuszkami- ceny niższe jak w Opolu, ale aczkolwiek allegro króluje:-)

reklama
Sylha, jestem germanistką.
Kwestia 'co po sprzedaży domu' jest już ustalona. Byle tylko dotrwać do tego momentu.

Collegium - masz na myśli NKJO?

O godz 13 jade na rozmowę o prace w pierwszej szkole językowej:szok:
Kurcze, szybko:tak:

Witam w sumie już nie z rana, bo zrobiło się prawie południe :szok:
A u mnie znowu syf, kiła i mogiła (a dopiero co był taki porządek :confused2:); skad się bierze taki bajzel :confused:

Franiowa trzymam kciuki moooocno :tak:I za mieszkanie i za pracę.Bo tyle tylko mogę

sylha fakt - psu na budę komu te dokumenty były. Ale dobrze, że nie trzeba było ich ponownie załatwiać. I że (najczarniejszy scenariusz) rzeką nie popłynęły. Bo wzdłuż drogi rzeka płynie....

No a nas dzisiaj próba generalna krzesełka do karmienia czeka - w końcu pozbędę się kołyski ze stołu (i spod nóg).
A smyku ćwiczy znowu intensywnie przewracanie na brzuch. A nawet raz zaliczył obrót w drugą stronę. I słoneczko trzeba wykorzystać, więc spacer w oczekiwaniu. No i kuchnię odgruzować, bo strach tam wchodzić :szok: (co tłumaczy czemu jestem tu a nie w kuchni :-D)

Miłego dnia :-)

Dopiero dotarłam do domu z pracy.. Obiad mrożone warzywa z torebki i resztka pomidorowej ze słoika (ta druga własnej roboty).
Villa bajzel bierze się i robi sam z siebie :-D U mnie to samo, 2 dni jest porządek a potem nagle PSTRYK i sajgon :eek:
Franiowa jak rozmowa?? Mam nadzieję, że poszło dobrze :-D
Sylha dzięki za namiary :-) Jak przesyłka, doszła?? Ja właśnie intensywnie myślę, co mam do zanabycia jeszcze, po spacerku wieczornym trochę zakupów porobię. Trochę nie mam dziś siły już na nic..

Aaaaaa rozmowa bardzo pomyślnie:) Dziękuję:)

Dziewczyny, na aukcjach Frania drastycznie obniżyłam ceny książek - jak pomyslimy o tachaniu tych wszystkich kartonów do kolejnego mieszkania, to słabo nam się robi.. Stąd decyzja o wielkiej wyprz;-)
Zajrzyjcie prosze, może coś dla siebie znajdziecie. I to bez kosztów przesyłki!
Np encyklopedia 6 t za 60 zł.:)

Krzesełko pełen wypas :-) Rafał był tak szczęśliwy jak go do niego wsadziłam, że o własnym obiedzie od razu mogłam zapomnieć - plan był nakarmić siebie, a potem małemu dać podwieczorek (bo była dopiero 15, a obiadek miał o 12:30, więc powinien zgłodnieć dopiero 15:30/16), ale krzesełko zaostrzyło mu apetyt i mój obiad musiał poczekać :-D A jak fajnie się w nim kopie :-D

Poza tym spacerek zaliczony, pralka popracowała, a ja nie bardzo :no: Odgruzowałam trochę kuchnię i zrobiłam obiad, ale na tym się skończyło. Oj muszę jutro doprowadzić chałupę do jakiegoś porządku, bo będzie źle :crazy:

PS. Franiowa naszyjnik mój ;-) A już się wystraszyłam, że mnie ktoś ubiegł, bo mi się coś zawiesiło, ale na szczęście okazało się, że ubiegłam się sama :-D popatrzę jeszcze sobie i jak skończę szaleństwo, to się dogadamy na odbiór. Prawdopodobnie będę kombinować na wtorek, bo planuję wyjazd do Opola, a jak nie, to nie ucieknie ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześc dziewczyny. Właśnie wróciłam do domu z imprezy. Nogi mi wchodzą tam, gdzie nie powinny.

Villa, ale przygodę miałaś!

Franiowa mam nadzieję, że ze szkołą się uda, że będzie to trafiony wybór;-)

Witam dziołchy :-) i zapomniałam co miałam napisać.....echhh ta skleroza ciążowa.....

Mal- ale jak pojedziesz tą 45 to jeszcze możesz do mnie skręcić na kawę:-)

Franiowa- i co rozmowa sfinalizowana, czy czekasz na odpowiedź?!?!

reklama
Kamea, Twoja relomndacja była najwyższym nakazem;-)

Sylha, ja narazie nie mogę niczego finalizowac bo mieszkanką Opola jestem ino cialem nie meldunkiem.
Ale rozmowa była b sensowna i obfitująca w konkrety.
Największe szanse mam na zatrudnienie od stycznia. Mi to tez b pasuje, bo teraz to u nas masakra przeprowadzkowo-organizacyjna.

idę spac , dziewczynki
Kolorowych:)

Do góry