reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Marcik moja dyrekcja powiedziała że ona mi musi wypłacać macierzyński :tak::tak: a umowę miałam tylko na rok. Mogła mi przedłużyć tylko do dnia porodu, ale macierzyński i tak by mi musiała płacić, to przedłużyła na kolejny rok, bo i tak nie oszczędzi a mnie chce :tak::tak::tak:

reklama
Cześć dziewczynki!

Codziennie do was zaglądam,ale jakoś odpisać już czasu brak:zawstydzona/y:
No a zaglądam bom ciekawa jak tam Amelkowa.Emocje są hehe:tak:Myślałam ,że ze szpitala juz w dwupaku nie wyjdziesz:sorry:,a widzę,że speeda teraz dostałas niezłego-tyle zrobić z takim brzucholem:szok: To ja bez wczoraj może 1/10 tego co ty wczoraj zrobiłam:zawstydzona/y:Pamiętam,że ja też robiłam co mogłam,żeby małego juz z brzucha wygonić,a on i tak tydzień dłużej posiedział,ale w sumie fajnie wyszło,bo jesteśmy w trójkę urodzeni 10-tego:tak:

Oj pogoda straszna brrr:crazy: Przerabialiśmy juz katar przez zeszły tydzień,a wczoraj gorączkę i przez to na basen też nie poszlismy:no:Na szczęscie dzisiaj młody lata jak gdyby nigdy nic,wszystko mu przeszło i oby nie wróciło.
Sama nie wiem jak go ubierać w taką pogodę,bo albo mam schizę,że mu za zimno,albo ,że za ciepło ubrany:eek: i przez to boję sie z nim na spacery wychodzić.W piątek wyszłam i co? już wieczorem miał gorączkę:crazy: Ale myślę,że to od zębów skoro mu tak szybko przeszło.
My na zime też musimy dokupić kombinezon,buty,jakieś czapy.Narazie mamy dwie cieńsze kurteczki,jedną jeansową z takim miskiem w środku i jedną niby puchową,ale na zimę koniecznie trzeba kombinezon.Czapka jedna nam się z zeszłej zimy jeszcze ostała i nawet dobra.
Sobie nic chyba nie kupię ,bo kasy brak:-(Trudno jakos przehulam w tym co mam.

Marcik moja dyrekcja powiedziała że ona mi musi wypłacać macierzyński :tak::tak: a umowę miałam tylko na rok. Mogła mi przedłużyć tylko do dnia porodu, ale macierzyński i tak by mi musiała płacić, to przedłużyła na kolejny rok, bo i tak nie oszczędzi a mnie chce :tak::tak::tak:

a mi macierzynski płacił zus ( 3 umowe z nimi dostałam do dnia porodu) :tak:, mimo, ze w tej pracy jakies ponad 1,5 roku siedziałam :tak:

Madzia ja ubieram grubo i tfu tfu od marca nawet kataru u nas nie było :-)

Marcik no to jak np.dzisiaj ubierasz? Ja w piątek gdzie było trochę cieplej i słoneczko świeciło założyłam młodemu body z dł.rękawem,bluzę i kurteczkę,pod spodniami miał rajtuzki.Ja sama przepisowo;-)o jedną warstwę mniej miałam.Wydawało by się ,że ok ,ale skąd ta gorączka:confused:

Madzia nie wiem jak dzisiaj bo prócz spruntu z zastrzykiem dla Fibi to na dworze nie byłam.
Wczoraj Mały miał body z dł, golf bawełniany, gruba bluza i kurtka ta narciarska, rajty, skarpety i spodnie grubsze, adidaski wysokie i czape.
Przedwczoraj body z dł, polar, kamizelka puchowa, rajty, skarpety, dresiki welurowe, adidaski wysokie i czape.
Nie był zgrzany :no:

Marcik no to w sumie troszkę cieplej ubrałaś przedwczoraj.Ja skarpet nie zakładam jak ma rajtki,bo stópki i tak cieplutkie.Czapa oczywiście też była,a nawet momentami i kaptur.Z tym ,że ja jeszcze w wózku kocykiem przykryłam.
Mam nadzieję,że ta goroączka to rzeczywiście od zębów,ale juz sama nie wiem jak ubierać,bo co madrzejsci mówią,że lepiej cieniej ubierać niż za grubo,bo przegrzewać też nie dobrze,a nawet gorzej niż jakby miało dziecko troszkę zmarznąc.I bądź tu człowieku mądry:crazy: Faktycznie jak byliśmy w Anglii to dzieciaki porozbierane i nawet zimą bez czapek,abywało,że z gołymi stópkami -no to akurat juz przesada,ale faktem jest,że są tam dzieciaki bardziej zahartowane i mniej chorują.
Jak mam z młodym wyjść,to siedzę przed szafą i z pół godziny obmyslam w co go ubrać,a przy tym ze dwa razy sama wychodzę na dwór sprawdzić jaka pogoda:sorry: Ech..w lecie to problemu przynajmniej nie ma,chyba jak niedźwiedzie pochowamy sie w chacie i wyjdziemy na wiosnę:sorry:

trochę się za szybko pochwaliłam brakiem skurczy... Od 11:00 jakoś mam takie nieregularne trochę bolesne skurcze i boli mnie w krzyżu... Ale nie boli to tak żebym nie mogła wytrzymać... Normalnie dziwne... Czekam co dalej...

Młoda szaleje...:sorry::sorry:

Amelkowa kurcze chyba zaczynasz rodzić !!!!:-):-):-):-):-)
to pewnie przez to twoje intensywne sprzątanie :tak::tak::tak::tak:
Amelkowa czekamy na wieści z porodówki i pierwsze zdjęcia Ani - trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo :-D:-D:-D:-D trzymajs sie i nie panmikuj - na pewno wszystko będzie dobrze pewnie w przeciągu doby będziesz tulić córeńkę :tak::tak::tak::-):-):-)
buziaki - dla Anusi i uściski dla Ciebie

kurcze aleeeee fajnie :-):-):-):-):-):-):-):-)

hej hej

oj Babki z tymi rajtuzami to mnie zaskoczyłyście:szok::szok::szok::szok: ja Maćkowi jeszcze rajtek nie ubierałam no ale faktycznie najwyższy czas !!!!!!!!!! Jutro ubieramy rajtuzki hehe ciekawe jaka będzie reakcja mojego urwisa.........

Amelkowa czekamy i kciukaski mocno trzymamy!!!!!!!!!

ale się zrymowało:-D:-D:-D

reklama
AMELKOWA zawodowo trzymam kciuki a ANIK czy nie przypomina ci sie jak rok temu jakos tez o tej porze kumpela co z nia pisalas jakos na B tez tak zaczynala skurcze nie skurcze i sama nie wiedziala ale to bylo jej pierwsze i ma cudna córeczke a teraz ja jestem na twoim miejscu bo czekam kiedy pojde na szkole rodzenia bo to dopiero 21tc takze tez doczekalas sie córuchny trzymam teraz kciuki za AMELKOWA bo to jest jej czas moze juz dzisiaj moze jutro byle szybko i sprawnie i dolaczyla by opowiedziec acha fajnie ze macie córeczki bo ja mam malego hopla :-D na ich punkcie sa takie slodkie ukochane ....pozdrawiam ciepło wszystkie was!!!!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry